10 kasım 1938

büyük önder ulu atatürkün vefatı, zekasının üstünlüğü tartışalamaz, öyle şeyler yapmış ki hiç kimse bu gün o zamanın imkanlarıyla yapılabilecekleri çözemez.keşke ömrü biraz daha yetseydi de şimdi çok daha farklı olabilirdi.saygıyla anıyoruz atam..
atamızın vefat günü. her 10 kasımda törenler düzenleyip saygıyla anmamız gerektiği de bir gerçektir. son dönemde 10 kasımların resmi tatil günü olması konusunda düşünceler var. hayır efendim okula işe gidip hatırlanmalıdır, saygıyla anılmalıdır. bayram gününe çeviremezsiniz atamızın öldüğü günü. siz ki cumhuriyet bayramını 30 ağustosları kutlamayanlar, atanın öldüğü günü bayram havasına sokarsınız. zamanı geldiğinde borçlar ödetilir, kimseye kalmaz, kalmayacaktır.
atatürk sirozdan ölmedi, öldürüldü

http://www.ntvmsnbc.com/id/25295341
büyük kaybın olduğu gün.
atam atam...
keşke seni kaldırsam da senin yattığın yere ben yatsam, geri gelsende bize armağan ettiğin bu bayrağı ve bu yıkılmaya yüz tutmuş cumhuriyeti tekrar kurtarsan.
atamızın zamansız aramızdan ayrıldığı gün. bugün 74. yıl dönümünde yine saygı ve sevgiyle anılacaktır.

(bkz: 10 kasım)
farklı farklı 5 cümle girip her seferinde de sildiğim başlıktır. doğru cümleyi yazmak hiç bu kadar zor olmamıştı. sanırım sizin için o malum sıfatların hiçbiri yakıştıramıyorum paşam. unutmuyoruz, unutamıyoruz atam.

izindeyiz...
1881 - 193∞ olmasaydı, olamazdık... bunun başka bir mantığı yok. kendini onunla denk gören, burnu büyük sapkınlara ve abuk subuk pespayeleri ilahlaştıranlara duyurulur.
bedenim üşür, yüreğim sızlar;

atamızı eski bir fotoğraftan hoyrat bir makas gibi oyan o tarih...

ismet inönü'ye gün doğduran gündür.