2015 istanbul lgbti onur haftası ve gay pride

bu yürüyüşler sayesinde kısmen rahat bir şekilde cinsel kimliğimizi yaşayabildiğimizi keşke tüm lgbti bireyler bilse!
katılamadığım için çok ama çok üzüldüm öncelikle onu belirtiyim

hdp belediyeleri neden destek vermiyor yhaaaaa diyenlere de iyi cevap oldu bu yürüyüş.

ramazan ayı yhaaaa ayıp diyenler acaba 80 yaşındaki adam 13 yaşındaki kızla evlenince neredeydin mübarek.

gezide yanımızda olan o ünlüler var ya ünlüler o reytingleriniz batsın diziniz 9. bölümü görmesin. sizi bukalemunlar sizi. elin yabancı ünlüsü bile sizden daha çok destek veriyor

sonuç olarak gerçekten güzel bi yürüyüş oldu kanımca her ne kadar polis tarafından saldırılar yapılsa da. gündem de biz varız ve sesimiz daha gür çıkacak. pes etmeyin

eğer beni linç etmeyecekseniz şunu da belirtmek isterim ki

2 lezbiyenin çırılçıplak sokak ortasında oral yapmaları * çok gerzekçe buldum. çünkü adamlar zaten belli ettikleri görüşler var biz sapığız ... kozumuz ise bizim normal olduğumuz diğer insanlar gibi özgür bi yaşam istediğimiz. ama bacısı bunu yapma amacın ne ? adamların eline neden koz veriyorsun ? normal insan olduğumuzu düşünüyorsan normal insanlar sokak ortasında ve herkesin izlediği bi yürüyüşte bunu yapar mı ? işte bu gerçekten çok gereksizdi

son olarak polisin müdahalesine şaşırıp biber gazını yiyenler. burası türkiye kardeşim doğuda biz ayda iki kere çok gereksizce yiyoruz bünye alıştı artık. sizde alışın ve korkmayın
katilamadigim ama yüregimin orada attigi bir durum.gecen yil ki heyecan ve coskuyu yineledim oldugum yerde.duygulandim.
o bu değilde saygı beklerken sayıgısızlık nedir yahu? inanışlarla dalga geçmek nedir ben anlamış değilim. bide kalkıp pankart açıp sanki hayat kurtarır gibi oturup dalga geçmek nedir?

içimden yazık dediğim iyi ki gitmemişim dedeğim bir etkinlik oldu. çünkü bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

(bkz: biri saygımı dedi? )
valiliğin ramazanı bahane ederek yasaklamak istediği yürüyüşe yapılan saldırılar, gün boyu istiklal caddesi, cihangir ve şişli’de devam etti. tünele kadar üç ayrı kitlesel yürüyüş yapıldı, tünel’de gerçekleşen basın açıklaması da saldırıya uğradı. polisin gazlı ve plastik mermili saldırılarına karşı bir araya gelmeye çalışan binlerce kişi gün boyu direndi.


saldırılar şu sırayla gerçekleşti:
14.00 galatasaray lisesi önünde ruh sağlığı çalışanları tarafından bir basın açıklaması yapıldı. polis yapılan açıklamaya önce izin vermedi.
15.00 çiçek tahaoğlu ile kaos gl editörü yıldız tar, polisin genç-sen standına müdahalesini görüntülemek isteyince engellendi ve gözaltına alınmak istendi. editörümüz tar, gazetecilerin çekim yapma hakkının engellenemeyeceğini belirtence polis tarafından darp edilerek standtan uzaklaştırıldı. olaya tepki gösteren bianet editörü tahaoğlu da gözaltına alındı. avukat müdahalesi üzerine editörler serbest kaldı.
16.30 istiklal caddesi üzerindeki onur yürüyüşü katılımcıları polisin ilk saldırısıyla karşılaştı. katılımcılar ara sokaklara dağıldı.
16.44 lgbti’ler polis saldırısının ardından ara sokaklardan sloganlarla istiklal caddesi’ne tekrar çıktı.
16.57 kitle, polisin ara sokakların başlarına kurduğu barikatları aşarak istiklal caddesi üzerine çıkmaya çalıştı
istiklal caddesi’nin taksim meydanı tarafındaki girişte de binlerce kişi saldırının ardından yeniden toplandı.
bir süre duran polis saldırısına rağmen gerginlik devam etti.
16.46 polis mis sokak’ta toplanan kitleye saldırdı. kitle polis saldırısına, taş ve etrafta buldukları maddeleri atarak karşılık verdi.
yer yer çatışmalar devam etti.
17.00 polis istiklal caddesi üzerinde görüntü alan gazetecilere de saldırdı, tartakladı.
bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
17.01 taksim meydanı yönünde toplanarak istiklal caddesi’ne girmeye çalışan kitleye polis saldırdı. kitle, sıra selviler caddesi’ne doğru çekildi. polisin gaz bombası ve tazyikli su ile saldırısı sürdü.
17.03 galatasaray lisesi önünde bekleyen lgbti’lere de polis gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. kitle, tünel’e doğru çekiliyor. polis, önüne geleni darp ediyor.
17.05 polis saldırısının ardından tarlabaşı’na çıkan kitle, yeniden bir araya geldi. binlerce kişi taksim meydanı’na yürüdü.
17.08 onur yürüyüşü’ne hdp istanbul milletvekili filiz kerestecioğlu da katıldı. polis, kerestecioğlu’nu da darp etti.
17.20 hdp milletvekilleri filiz kerestecioğlu, beyza üstün ve sezai temelli ile chp’li vekiller polis barikatı önünde el ele tutuşarak, saldırının durdurulmasını istedi. polis, milletvekillerine ve etrafta bulunan kitleye plastik mermilerle saldırdı.
17.22 hasnun galip sokak’taki polis saldırısı sırasında 1 kişi yaralandı.
binlerce kişi istiklal caddesi’ne çıkan tüm sokakları doldurmuş durumda. kitle, caddeye çıkmak için sloganlarla sokakları dolaşıyor.
17.39 tarlabaşı’ndan taksim meydanı’na yürüyen ve burada birleşen kitleye polis bir kez daha saldırdı. kitle, talimhane’ye doğru çekildi.
17.48 polis, ünlü boston eşcinsel erkek korosu (boston gay men’s chorus) üyelerinin istiklal caddesi’ne geçmesine izin vermedi.
17.52 polis sıraselviler caddesi’nde toplanan kitleye bir kez daha saldırdı. barikat kuran kitle, saldırıya soda şişeleri atarak karşılık verdi.
sıraselviler’de bulunan kitlenin bir kısmı cihangir’e doğru yürüdü.
18.05 hdp ve chp’li milletvekilleri onur yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısına ilişkin taksim meydanı’nda, gökkuşağı bayrağı arkasında basın açıklaması yaptı.
18.12 hdp istanbul milletvekili filiz kerestecioğlu istanbul valisi vasip şahin ile telefonda görüştü. vali şahin, “ramazan dolayısıyla onları yürütmeyiz” açıklamasında bulundu.
18.26 milletvekilleri ve hdp taksim’de açıklama yaptı. burada konuşan hdp’li musa piroğlu, “bu ülkede ötekileştirilmiş onlarca insan var. bu saldırı hepimize yapılmıştır. istanbul emniyeti adeta biz işid’iz diyor” dedi.
açıklamanın ardından milletvekilleri kitle ile birlikte istiklal caddesi’nde yürüyüşe geçti.
yürüyüşle birlikte çevrede bulunan kitle de istiklal’de toplanmaya başladı.
18.35 polisin taksim’de gerçekleştirdiği saldırının ardından harbiye’ye doğru giden kitle, yeniden toplantı. yüzlerce kişi yolu trafiğe kapatarak şişli’ye doğru yürüyüşe geçti.
istiklal caddesi’nde de kitle yeniden toplandı. binlerce kişi “susma haykır lgbt’ler vardır” sloganını atıyor. lgbti’lere hdp il eşbaşkanı ayşe erdem de destek verdi.
18.39 hdp milletvekilleri ile birlikte yürüyüşe geçen kitle, tünel’e yürüdü.
bu arada sendika.org muhabiri murat karadeniz’in polisin attığı plastik merminin isabet etmesi sonucu kaşından yaralandığı bildirildi. karadeniz, hastaneye kaldırıldı.
18.46 polis, mis sokak’ta bulunan kitleye yeniden gaz bombalarıyla saldırmaya başladı.
19.05 harbiye’de yolu trafiğe kapatarak şişli’ye yürüyen kitlenin önünü polis tarafından kesildi. polis, toma’lardan “dağılın” yönünde çağrı yaptı. kitle, sloganlarla karşılık verdi.
19.10 galatasaray’da süren saldırıda yoğun gazdan çok sayıda kişi etkilendi.
19.29 polis, tünel’de basın açıklaması yapıldığı sırada kitleye yeniden saldırdı.
19.40 23. lgbti onur haftası yürüyüş dolayısıyla, bir araya gelen on binler, polis saldırısına rağmen dağılmadı. saatlerdir direnen kitle tünel’e yürüdü. burada yapılan basın açıklamasının ardından “herdeyiz, alışın gitmiyoruz” sloganıyla eylem sonlandırıldı.
19.47 basın açıklamasının ardından dağılan kitleye galatasaray’da polis, tazyikli su, plastik mermi ve coplarla saldırdı.
22.00 tünel’deki sokak partisine saldırı gerçekleşti.
23.00 kapanış partisinin bulunduğu sokağa saldırı gerçekleşti. katılımcılar terasa sığındılar.
*bu haberde alandaki muhabirlerimizi etha ve sendika.org’un geçtiği bilgilerden faydalandık.

kaynak: kaos gl

(bkz: 2015 onur yürüyüşüne polis müdahalesi)
an be an polis zulmüne tanık olmuş yaşamış biri olarak spod hareketinden arkadaşımızın ayağına gaz fişeği denk geldi şanslıydı ki çok fazla yaralanmadı haaa böyle olması göz ardı edilebilir anlamına mı geliyor asla! yanımızda 16 yaşından başlayarak artan yaşta insanlar vardı onur haftası komite üyeleriyle birlikte sosyalist feminist kadınlar insiyatifine sığınmak zorunda kaldık çünkü sokağın iki ucunu da kapatmışlardı! bir arkadaşımız bizden daha beter öksürük krizine girdiğinden kıpkırmızı yüzüne süt ile müdahale edildi! bir arkadaşımızın yaşlı anneciği korkudan yüreği ağzına gelmiş biçimde dernekte tir tir titriyordu ve komite üyeleri ile birlikte o anda çözümler üretmeye çalışıyorduk derneğin sfk'nın içerisinde yoğun gaz vardı! avukatlardan iki arkadaş basın açıklaması için izin almaya gittiler, bizler de sosyal medya üzerinden kimsenin olduğu yeri terk etmemesi için uyarılarda bulunuyorduk. derneğin içi bir gazdan nefes alınamaz hale geliyordu bir ferahlıyordu! bu zulmü kimse hak etmedi! komite olarak son ana kadar lady gaga da buna dahil olmak üzere tüm yerli yabancı basına vasip şahine ulaşılmaya çalışıldı elden gelenin en iyisi yapıldı ve bundan sonrada bu bariz suç olan tavır cezasız kalmasın! arkadaşlarımız yaralandı! fiziksel ve ruhsal zarar gördük! annelerimiz ağladı! onurumuz zedelendi! susmayalım örgütlenelim ve hesap soralım! hepimiz oradaydık! anlatalım! susmayalım!
  • /
  • 2