ayı sözlük gay pride zirvesi 2013

bayrakları hazır olan etkinlik. lgbt onur haftası komitesinde görevli bir arkadaş ile görüştüm, normalde flamalara izin yok, ayı sözlük bir dernek veya ticari amaç gütmeyen bir internet sitesi olduğundan "yaptırdığınız bayrakları kullanabilirsiniz" dediler. gelen destekler yetersiz olduğundan 10 adet bayrağı ayı sözlük e destek kampanyası kapsamında yaptırdığımız fiyata * satarak sözlüğün yayın giderlerinde harcamayı planlıyoruz.
bir flama ya da bayrak altında olmaksızın orada olmayı dilediğim etkinlik.
trans onur yürüyüşü nde olduğu gibi ayı sözlük olarak yine orada olacağız.

2013 lgbt onur yürüyüşü çağrı videosu
yorumlarında "bayrak yasağını" gördüğüm ve arından "yasak ne ayol" dediğim başlıktır.
cinsel ayrim yok artık heterosexualler bile destek veriyor artık bu güzel bir tablo.
en güzeli de biraz olsun ritim tutmak. gay pride için trampet bulabilecek birileri var mı? ben çalarım.
trampet ve davul bulamazsak bir trakyalı olarak dabruka getirin onu çalayım dediğim zirve. nerde bizim ayılarock ekibi.
bu yıl ilk defa onur yürüyüşüne katılacağım, tabi hazır iki günlüğüne istanbul'a gelmişken de ne kadar etkinlik varsa sanırım hepsinin içinde yer alacağım.
yanlışlık olmasın bebeklerim oradayım.

*
* * buraya yazmak daha makbül olur herhalde ama 672672672 tane yazar görünce, bu saatte yazacak gücüm, halim yok. baştan hepinize teşekkürler diyorum. götüm kalkmadı değil hani, eğlendim de... yanağımı sıkmayan kaldıysa eğer, bir daha ki zirvede görüşmek üzere onlarla, üzülmesinler, bu yanaklar daha taptaze. *

*
öğlen sugar'da yapılan zirveye yetişemesemde pride sonrası cafe krepen'deki buluşmaya dahil oldum. yine çok güzel insanlarla tanıştım. geyiğin dibine vurdum, güldüm, dinledim, yağmurda yürüdüm. bonus olarak bir sürü hemşehrimle tanıştım. meğer sözlükteki adana ve mersin'liler çılgın atıyormuş! herkese selamlar! pride'a ve gezi parkı direnişine gelip direnen tüm arkadaşlarımın direnen yerlerinden öpüyorum.
durum değerlendirmem : vuhuuuuu ! * *
yürüyüşün başından sonuna kadar hep beraber olduğumuz zirvedir. komik ve bir o kadar keyifli geçmiştir. katılamayan arkadaşlar üzülmesin seneye siz de gelirsiniz.
her yıl katılmak isteyip mutlaka bir sorun çıkan haziran ayından yıllardır müzdaribim. nihayet 2013 gay pride a katılma şansım oldu, hemde bir çok yazar ile beraber bol eğlence ve sohbetlerle. yürüyüş sonrasında club krependeki 15 kişilik sohbet inanılmaz keyifliydi. sanırım tüm gün boyunca ayı sözlükten 40 a yakın yazar ile farklı zamanlarda kısa muhabbetlerim oldu. bazılarıyla uzaktan birbirimize el salladık, öpücük gönderdik. bu entrye yazar adlarını yazarak unuttuklarım olursa diye korktuğumdan tüm gelen bizimle olan yazarlara buradan çok çok teşekkür ediyorum. şimdi dünkü bu heyecan, karaval ve huzur için bir yıl bekleyeceğiz.
sanırım teğet geçtiğim zirve. bu yıl ilk defa onur yürüyüşüne katıldım ama aklım daha çok fotoğraf çekmekte olduğundan bir o tarafa bir bu tarafa deli gibi dolaşıp durdum. bir ara ayı sözlük bayraklarını da gördüm ama sosyal fobikliğim sağolsun, fotoğraf çekmeyi bahane edip kalabalığa karıştım. ben uzaklaşırken en son 'esra erol'un askerleriyiz' diyordu sözlükçüler.

bir de muhtemelen alandaki en düz adamlardan biriydim herhalde, millet rengarenk giyinmiş ama ben her zamanki gibi gri tonlardaydım. neyse, ilk yürüyüşün acemeliği deyip seneye bir ton açılma vaad ediyorum, bakalım.
ahanda hürriyete de kapak olmuşuz, kavak gibi boy olunca benim kafa her yerden çıkıyor.
tv'ye çıktığım pride olarak kayıtlara geçmiştir. meğer ne ünlü ne celebrity bir insanmışım...
ilk kez gökkuşaklı formayı giyip milli olduğum, gaylikte mertebe atladığım pride olmakla beraber şahane insanlarla tanıştım, bir tanesi beyaz saçlıydı ve yaşlı değil, bir tanesi bir pipo içmek için yarım saatini harcayabiliyor, bir tanesi sadece bir dönerle doyuyor ve hepsi yaklaşık 3 saat boyunca kesintisiz slogan atabiliyor hemde herkes oksijenli solunum yapıyor yalnız dark beardan emin değilim sanki onu bi ara oksijensiz solunum yaparken görmüş gibiyim ve ahmetonskinin fotosentez yaptığına dair elimde belgeler var üzerime gelirse kamuoyuyla paylaşırım,krepende gizli gizli fotosentez yapıyordu...şaka bi yana herbiri birbirinden neşeli ve güzel insanlarla tanıştıran, yolumu kesiştiren tanrıya sonsuz teşekkürler,onlardan biri olmaktan büyük keyif aldım ve itiraf etmek gerekirse bende bi dönem trake solunumu yaptım...bu pride'ı benim ilk pride'ım olarak yıllar sonra bile şahane insan silver face'in sözleriyle hatırlayacağım 'burda hiçbirimiz gay değiliz sadece aktivistiz'
2013 lgbt onur yürüyüşünden kaydettiğim bir kaç video.







  • /
  • 3