eşcinsellere kariyer önerileri

* sitilist, iç mimar, tiyatro, sanat, moda, yazar, marka vb olmalı .

bir eşcinselin kariyeri, kesinlikle pazarlama sektöründe olmamalı. heteroseksist sohbetler yapmak durumunda kalıp, zaman zaman mecburi girişimlerde bulunmak durumunda kalınabilir.
devlet zaten eşcinselleri toplum dışına itmeye çalışıyor şu halde özellikle doktor, avukat, kamu görevlisi ve politikacı gibi meslekleri seçmeli. sırf bu zihniyete karşı olduğumdan okudum avukat oldum, işte bunlar hep homofobiye inat.
başarılı ve mutlu olabileceğiniz işi seçin.

(heteroseksüellere de tam olarak aynı tavsiyeyi verirdim, analatabildim mi?)
sanatsal meslekler, çünkü geylerde çok yoğun bir artistik bakış olduğu bilinen bir gerçek ancak aslına bakarsanız geylerin yapamayacağı iş yok ve yaptıkları her şeyi de çiçek gibi güzel bir şeye döndürme yeteneği de var.
bir cati ile iki lokmayi karsilayacak bir is olsun yeter.paranizi kendiniz kazanip aileniz dahil kimseye muhtac olmayin gerisi kolay.
unutmadan yer yok bye tepkisiyle karsilasmamak icin muhakkak bir eviniz olsun.
yok öyle bir şey. ama klişe olduğu kadar gerçek olan şöyle bir şey var:

hangi işi yapmak istiyorsan, hangi işte mutlu olabileceğini düşünüyorsan, en önemlisi böyle bir şeyi seçebilme özgülüğüne sahip olacak kadar şanslıysan, hiç durma, kullan.
zengin bir koca, zengin bir koca, zengin bir koca, zengin bir koca, zengin bir koca, zengin bir koca, zengin bir koca, zengin bir koca, zeng.. tırmanın. * ya da;

(bkz: evde kalmış gay kurusu)
sağlık çalışanları olun; biri size hastasınız dediğinde o lafları orofarinksine sokun ve biri sizi yaraladığında fiziksel veya duygusal yardım edin
avukat olun; haklarımızı savunun, haksızlığa karşı çıkın
...
kim kime ne öneriyor allah aşkına. insanlar kendilerini ne sanıyor da hiç tanımadıkları kişilere kariyer önerebiliyor. ne biliyorsunuz kardeşim kimin neye yatkın olduğunu neyi sevdiğini.

yukarıdakileri demiyorum tabiki.* bence siz kimseyi ama kimseyi dinlemeyin. neye yatkınlığınız varsa neyi seviyorsanız oraları zorlayın.
kariyer önerisi bu kadar basit olsaydı mesleki rehberlik diye bir alana gerek duyulmazdı. o yüzden bu öneriler, bireyin kendi kişilik tipini, yeteneklerini, ilgilerini, değerlerini, öz yeterliliğini vs. tam olarak keşfedip anlamadığı taktirde pek geçerli olmayacaktır. gerçi bu başlığın açılmasının nedeninin, toplumsal yapı göz alınarak eşcinsellerin hangi alanlarda daha rahat edebileceklerini anlatmak için açıldığını düşünüyorum * fakat yine de yukarıdaki etmenleri göz ardı etmememiz gerekiyor.
-eşcinsel kariyer danışmanlığı.

-evden eve işten işe koli taşımacılığı.

-nedenini anlamasam da moda tasarımcılığı.
yaratıcı zekalarını kesinlikle akademi ve mühendislik alanlarında kullanmaları tavsiye edilir.
okuyun ne olursanız olun okuyun kendinizi geliştirin.
orospu bile olsanız okumuş orospu olsun.

belli bir meslek tavsiye etmesi çok zor. çünkü insanların yetenekleri ve mesleklere olan yatkınlıkları değişebiliyor. kimisi çok iyi sanatçı kimisi çok bir bilim-insanı oluyor. tıpkı heteroseksüel ve biseksüellerde olduğu gibi. inanın bana.
ian mckellen bir röportajında, eşcinsel kimliğini 1960'lar ingiltere'sinde özgürce gösterebileği tek alanın sinema ve oyunculuk olduğu için bu alanı seçtiğini söylemişti. 2015 türkiye'sinde elbette her işte lgbtler çalışıyor ama hakikaten açık kimlikleriyle olabildikleri yerler gene bu sanat sepet işleriyle sınırlı gibi. tabii göstermek isteyen, kırkpınarda yağlı güreşçi olsa bile gösterir de, işte biraz rahat etmek konusuna gelirse alan daralıyor.

benim kişisel önerim, ne olursanız olun, o alanın en iyisi olmaya bakın olur. bunun yolu da yaptığınız işi sevmekten geçiyor, sevmediğiniz birşeyi okumayın derim. algoritması basit bu işin, seven insan çok çalışır, çok çalışan başarılı olur, başarılı olanın da önünde özgürlük alanı açılır. bunun dışındaki kriteriniz, kendi başınıza işinizi açabileceğiniz, sürekli maaşlı çalışan pozisyonuna mahkum olmayacağınız bir alan seçmek olabilir. bir de akademisyen olmayı seçebilirsiniz, bu ülkede görece özgür sayılabilecek bir ortamları var. hele sanat sepet fakültelerinde akademisyen olsanız, gördüğüm kadarıyla götünüzü de açsanız sıkıntı olmuyor (bakınız mimar sinan üniversitesi)
devletten uzak durun. saçınızı sakalınızı koyverin gitsin özelde çalışın. kılık kıyafet de serbest.
kariyerimi en baştan alacak olsam, aşçılık restoran işleri gibi göze gönüle hitap eden bir yol çizerdim kendime.
bol bol sanat galerileri gezmeleri, sanatsal kitaplar okuyup, haber gündemlerini takip etmelerini öneririm. mesleki olgunluklarını da bu esnada geliştirecekler.