eurovision 2015

ikinci yarı finalden finale çıkan ülkeler belli oldu. artık cumartesi gecesini bekleme vakti. italya, ispanya, almanya, gürcistan, belçika gördüğüm kadarıyla yoğun ilgi görüyor. önceki yıllardaki kadar bariz sivrilen parçalar yok. seçmek güç.

not: çek cumhuriyetini finalde de izlemek isterdim.
2. yarı finalde litvanya favorim.
azerbaycan ve güney kıbrıs niye geçti elemeyi anlamadım.

şimdiye kadar ilk 3 sıram;

1- gürcistan
2- belçika
3- litvanya
israil, slovenya ve norveç'in şarkılarını beğendiğim yarışma. bayık şarkıların ardından israil'in dansçılarını izlerken kendime geldim.
gürcistan'ın olmasını beklediğim yarışmaydı.
ama olmadı.
salon hep birlikte rusya'nın birinci olmaması için dua etti sanırım. rusya isveç'ten az puan aldıkça salon coştu. içtenlikle katıldım.
tam evden çıkıyordum ki isveç sahne adlı, sahne şovuna bayıldım. şarkısı da çok güzeldi. kesin bu birinci olur dedim ve evden çıktım. kalbimde gurcistan vardı. oylama boyunca hayır rusya olmasinnn yaaa diye yerimde duramadım.
isveç'e bir çok kişi şans vermiyordu fakat bahislerde ilk sıralardaydı. hazırlanan ekran animasyonu ve koreografi ilginç ve farklı bulunmuş olmalı. iskandinav ülkelerinin dayanışması son yıllarda dikkat çekici.
elimde olmayan sebeplerden ötürü anca izleyebildiğim müzik yarışması. kazanan şarkıyı beğendim. slovenyanınki de güzelmiş. bi de çek cumhuriyetindeki adam nasıl bir şeydir öyle aman allaamm adama bakmaktan şarkıyı dinleyemedim resmen *
bu sene hep işlerin çıkmasından dolayı izleyemediğim için içim buruk olan yarışma... isveç kazandı ve ben de sonradan izlediğimde dibim düştü adama. ahh bi de sünnetsiz olmayaydı iyiydi.
  • /
  • 2