işyerinde mesai arkadaşı ile eşcinsel ilişki yaşamanın yargıtay'a göre hükmü

çok merak edilen sık sık sorulan bir soru. işyerinden biri ile sevgili oldum durum açığa çıkarsa işten atılır mıyım ve tazminat hakkım ne olur?

yargıtay'a göre cinsel eğilim ekseninde işyerinde biriyle çıkmak onla ilişki yaşamak haklı nedenle fesih sebebi değil. bu anlamda iş yeri sizi işten çıkarırsa haksız.

ancak olay işyerinde işlerin seyrinin bozulmasına yol açacak düzeye gelmişse haklı nedenle fesin hakkı tanıyor. bunun suistimal edilmesinin önlenemesi açısından da işyeri tarafından tutulan tutanaklar geçersiz ve ispat için objektif kanıtlar aranıyor.
bu tür başlıkların açılma sebebi sıklıkla sorulması ve hak aramayı teşvik etmek. nasılsa başıma geldi oturup kaderime razı olayım diyecek varsa kendi bilir ama mücadeleci olmamız lazım. zaten bıçak sırtı bir ülkede yaşıyoruz kaderine razı olmak isteyen elbette olabilir, ama ortada yol gösterici mahkeme içtihatları varken başa gelen çekilir mantığı tuhaf tabi.

şu açıklamayı da yapmak zorunda bırakıldığıma göre bu içtihat paylaşma olayına son verme vakti geldi demektir.
çalışma hakkı anayasa ile güvence altına alınmış temel hak ve hürriyetlerden biridir. kısıtlanması da ancak kanun ile olur. yani tbmm belli yeter sayı ile toplanacak, kanun teklifi verilecek ve belli yeter sayı ile kabul edilecek. durum bu iken iş hayatında adı patron oldu diye bir makamı var diye kimse kimsenin özgürlüğünü kısıtlayamaz. bunu yaparsa da hiç bir iş mahkemesi bunun arkasında durmaz. devlet iş kanunu ile açıkça benim vatandaşlarımı belli koşullarda çalıştırabilirsin diyor. tanıdığımız kişilerin başına gelenler yada duyduklarımız hak aramamaktan dolayıdır sistemin açığı değil.
eğer bir işyeri işyerinde evlilik vs istemiyorsa bunun için en baştan taahhüt alabilir. (bana kalsa buda geçersiz) ancak ilişkinin önüne falan geçemez. işçiyi çıkarmadan önce dinlemek ve yazılı olarak savunmasını da almak zorundadır. bu durumdaki heteroseksuel yada escinsel farketmez işçiler işe iade ve tazminat davası açıp 4 aylık ücret tutarında kötüniyet tazminatı ve şartları varsa maddi manevi tazminat da alabilirler. patron dediğin nedir ki ya, türkiyede microsoftlar applelar varda bizim mi haberimiz yok. paçavralar.
sözlükte paylaşılan, hukuksal konularda bilgi sahibi olmamızı sağlayan bir diğer başlık. çok hoşuma gidiyor bu tür paylaşımların burada yapılması. devamının gelmesi umudu ile. sözlükteki hukukçuları en güzel yerlerinden öperim. bye