reçel
kahvaltının orgazmik yiyeceği. ikiye ayrılır: anne reçeli ve diğerleri.
bir çok meyveden yapılabilen tatlı kahvaltılık. çilek reçeli bir çok kişinin en sevdiğidir.
dometesten de yapıldığını görünce şaşırmışlığım vardır.
kayısılısı ayrı sevilen.kahvaltıda aranan.
gül reçeli ve ayva reçeli olursa kahvaltı tadından yenmez
sabah, öğle, akşam kahvaltılarının tadı, her türü yapılan, özellikle incir reçelinin taneleri ve turunç favorimdir. bozcaada yöresinde domateslisi ve patlıcanlısı gibi değişik çeşitleri vardır. alın size çilek reçeli tarifi. bir gece önceden, çilekleri ayıklayıp, yıkayalım. geniş bir kaba alalım, üzerine 2 kilogram şekeri dökelim ve sabaha kadar bekletelim. ertesi sabah, büyük bir tencereye, çilekleri alalım su ilave etmenize gerek yoktur, zira çilek kendi suyunu salacaktır. istediğiniz kıvama gelene kadar, kaynatalım, içine 1 limon suyunu ilave edelim 56 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
sıcak olarak kavanoza alıp, ağzını kapatırsak uzun süre saklayabilirsiniz. yalnız bu şekilde uzun süre saklarsanız, kıvamını biraz daha koyu yapmalısınız, zira uzun süre saklanan reçel sulanacaktır. afiyet olsun.
çeşitli meyvelerin şeker ve su karışımıyla kaynatılarak elde edilen kahvaltılık yiyecek.
reçel ülkemizde herkes tarafından üretilmektedir. ancak toptan alırken çok dikkat edilmelidir. bu nedenle; metin helva ( http://www.metinhelva.com.tr ) türkiye faaliyet gösteren bir firmadır. reçel, helva ve tahin üretimi yapmaktadır.
bakterilere karşı sağladığı koruma, basit bir fizik kuralından ibarettir. bilindiği gibi, derişimi yüksek olan ortam, derişimi düşük ortamdan su çeker. derişimi yüksek olan ortam olarak şekerli su görev yapar. derişimi düşük ortam ise bakteri hücresidir. reçel, bakteri hücresinden suyu çekerek, bakterinin ölmesine neden olur.
ceviz reçeli güzel oluyor yapilisinı öğrensem süper olacak ama birde bulup toplamak lazim
bir çok reçel yemişimdir lakin, ermenistanda yediğim ceviz reçelinin tadı hala damağımda.