yas

çeşitli felaketlerden dolayı duyulan büyük acı; bu acıyı belirten davranışlar, matem.
çeşitli krizlerden sonra gelen duyguların coşkulu bir şekilde dışarıya aktarılma şeklidir. genelde ağlama nöbetleri, depresyon-hatta kronikleşen depresyon olabilir. yas süreci zamanında gerçekleşmesi gerekendir, ertelenmemelidir. ertelendiğinde patlama hali olması gerekenden daha şiddetli ve zamansız olabilir.
erdal erenlerin, berkinlerin ve zeki alasyaların, analarının ak sütü gibi hakettiği, fakat, kenan evren gibilerin o mertebeye erişemeyeceği, şerefli bir uğurlama ritüelidir!
boysan yakar ve dağlıca şehitleri için tutulması gerekendir...
sebep olanlar kebap olsun...
yahudi inancına göre yas tutarken kıyafet değiştirmezsin. ayrıca oturmak için alçak tabureleri seçersin. yemek yapıp dağıtırsın.
rtenin annesi öldüğünde programlarını iptal edip yas tutan acun ilıcalının yarın uygulayıp uygulamayacağı merak edilen durum
islamcı akp faşizminin, sebep olduğu 10 ekim 2015 ankara barış mitinginde patlama sonrasında lütfen ve nezaketen ilan ettiği ulusal matem.
ülkem insanının bir kısmının maç izleyip, izlerken de bağırıp çağırarak gerçekleştirdiği eylem, maalesef. futbol kurtaracak sizi.
uzay heparı anısına yazılan şarkılardandır. levent yüksel harika söylemiştir. şarkının sahibi sezen ablamız ise şarkıyı ilk defa geçtiğimiz senelerde açık hava konserinde söylemiştir. canlı halini herkeş sezen'den dinlemeyi hayal ederken, ablamız şarkıyı çok kötü söylemiştir..

"ne eserim, ne yağarım, dururum mateme dilsiz dağ gibi.."