1992 cizre'deki nevruz görüntüleri

şimdiye dek yayınlanmamış olan görüntülerdir. yerli basın kadar yabancı basın da var anladığım kadarıyla. çocukluğumdan hatırladığım olaylardır. tabi trt nin bahsettiği kadarıyla...

buyrun;
sanıyorum bazı insanlar samanyolu tv kompleksi hayat yaşıyorlar.

(bkz: dersim katliamı )
(bkz: zilan deresi katliamı )
(bkz: maraş olayları )
(bkz: diyarbakır cezaevi işkenceleri )
(bkz: sivas katliamı )

dahada uzatılacak liste ama gel görki adam ne diyor şiddete karşı şiddeti savunma hastalığı . ben buna hem gülerim hemde acırım.
körelmiş vicdanınıza acırım.
çiçek uzatın diyor bide yani ne yapsaydık insanlara işkence ettikten yaktıktan , evlerine zorla girdiklerinde çok iyi yaşasın t.c mi deseydik.güllerle mi karşılasaydık ?

az biraz insan olda bu yapılanlara dalga geçer gibi konuşma.insanların acılarına ortak ol. ama tabii siz meleksiniz değil mi ?

sana küçük bi tüyo gezi olaylarında istanbulun göbeğinde medya ne yaptı ? hemen susturuldu demi. şimdi bunu 180 derece doğuya çevir güney doğuya çevir medyanın ne yapacağını düşün ? şimşekler çaktı mı ?

her zaman derim bu ülkenin en büyük eksikliği saygı noksanlığı. herşey halledilebilir ama sanıyorum ki sizin zihniyettekiler için geri dönüşüm söz konusu değil.

son olarak bu yılki seçimlerde hdpye karşı yapılan saldırıları düşün ( düşünemedi )

not : eksileyenlerin eline koluna sağlık
sanırım bazı insanlar hem samanyolu tv kompleksi hemde kanal 7 kompleksi yaşıyor . aslında bundan kurtulmak bi kumanda tuşu kadar uzakta
hemen olayları başka tarafa çekme kendini haklı çıkarma verdiğin örnekler var ya çok komik ve şuan gülünç duruma düşüyorsun

yukarda yazdıklarımı defalarca okudum herhangi bi kısasa kısas anlamı taşıyan bir şey belirtmişmiyim diye
hayır...sadece çiçek uzatsaydınız keşke kelimesini öyle bi yerde kullanılmış ki başka yerlere çok kolay çekilebilir ve anlamlandırılabilir. ve bende bu şekilde anladım buna göre cevap verdim.
herhangi bi hamurabi kanunlarını desteklemiyorum şimdi burada anlaştığımıza göre devam edeyim.

kürt ırkçılığı yapıyormuşum evet arkadaşım her zaman ezilenlerin tarafında olmaya çalıştım. gezi olaylarına da katıldım türk bayraklı dostlarımla yürüdüm , özgecan cinayetine de protestolardaydım ve çanakkale zaferinin 100. yılında da kutlamalarındaydım sen nasıl hümanist olduğunu belli etmeye çalışıyorsan benimde bunları deme hakkım var

sana küçük bi ev ödevi şehit düşen askerlerin anaları düşündüğün gibi ile şehit gerillaların analarını da düşün. her iki taraf da bu acıları yaşamamalı

belkide hümanist bi görüntün var fakat kusura bakma canım arkadaşım ama farkında değilsin galiba kürt yoktur kürtler karda gezerken kart kurt diye ses çıkaran dağ türkleriydi zihniyetiyle aynı paralellikte yürüyorsun . acil şifalar diliyorum

günün sözü :

(bkz: beni bana bırakırsan seni sana bırakmam) *

*
üstteki entrye cevap şeklinde entry girmeye devam etmememiz gereken başlık. başlık belli, konuya entry ile düşünceler yazılır, bilgiler paylaşılır biter. siyasi boyutuna çok fazla girmemek daha mantıklı gibi. eskiden de denedik bunu fakat ükeyi kurtaramadık. sadece burada birbirimizi yediğimizle kaldık. tecrübe edilmişi var efendim. kasmayınız.

tanım: bu görüntüler bundan 23 yıl önce kaydedilmiştir. neden seçimler öncesi ortaya çıkmıştır, bunca yıl neden beklenmiştir? bunu da sormak sorgulamak gerekir.
pkknın büyüyüp serpilmesinin izlendiği newroz.bir halk silahsız bir halk zılgıtlarıyla direniyor.akrepleriyle,silahlarıyla,kar maskeleriyle ve beyaz toroslarıyla gelenler ölüm kusuyor.
bugün pkk varsa sebebi görüntülerdeki devleti temsil eden bu adamlardır.onlarda zılgıtların ve sloganların kendilerini kurtarmadığını anlayıp silahlandılar savaş başladı.görüntüdeki adamları savunmak kim olursa olsun vicdani değildir.o adam filistinde israil askeri,myanmarda budist rahip,suriye de ışid,amerikada beyaz polis,tarlabaşında trans döven polistir.devleti savunmak ölümü savunmaktır artık anlayın bunları.devlet şu anda senin tarafında olabilir ama gün gelir sana uzanan namludur.gezi direnişi bunu cümle aleme gösterdi.asıl olan insandır devlet araçtır.çektiğimiz bunca dert devlete zeval gelmesin diye değilmi?
sen ey ibne kardeşim sen devletin aile yapısına karşı olduğun için öldürülmüyormusun ? devletin dinine karşı olduğun için yok sayılmıyormusun ? senin cinsiden biri öldürüldüğünde o devlet sessiz kalmıyormu ?
eşcinsel olduğun için farzet ki biri sana şiddet uyguladı gidip o pek değerli devletinin kapısına şikayette bulunsan seni dinlerlermi?inan umurlarında olmazsın.geçen sene ki onur yürüyüşünde senin pek değerli devletinin koruyucuları bana ne dedi biliyormusun;elime verseler bu amına kodumunun ibnelerinin hepsini tararım.evet aynen bunu dedi sen devlet için değersiz hatta yok edilmesi gereken birşeysin o yüzden bırak bu vatan millet ayaklarını ve vicdanına kulak ver.devlet tapıcılığı gerçekten iğrenç bir hastalık allah muzdarip olanlara şifa versin.