2014 yerel seçimleri

14 Entry Daha
gönül ister ki en özgürlükçü, akılcı olanına, insana değer verenine oy verelim. fakat araki bulasın. insan akp haricinde başka bir partinin çıkmasını istiyor ve her ne olursa olsun razı geliyor. her zamanki gibi kötünün iyisine oy vermek durumunda kalacağız. fakat oy verilmediği takdirde de akp ile yola devam edip ülkeyi nerelere sürükleyeceğini izleyeceğiz.

bu seçimlerde asıl gözlerden kaçan şey ise büyükşehir belediyeleridir. artık büyükşehir belediyeleri kent bazında olmaktan çıkartılıp tüm il sınırları olarak genişletilmiştir. yani 200-300 km uzaklıkta bile olsa il sınırları içerisinde olan * irili ufaklı tüm yerleşimler büyükşehir belediyesi için oy verecekler. bu seçimle birlikte bu nitelikteki belediyelerde il özel idareler kaldırılarak, bütçelerini ankaradan bir nebze bağımsız, kendileri konrtol edebilecek. akp bu sistemi federal devlet ve eyalet sistemine geçiş gibi göstermeye çalışsa da, aslında büyükşehirlerin kontrolünü eline geçirerek, ülkedeki belediye bütçelerinin de çoğuna hükmetmeyi istemiştir. mesela istanbul için düşünüldüğünde, sahip olacağı gelir orta ölçekli bir avrupa ülkesi ile yarışır vaziyette olacak. diğer büyükşehirlerde bu düzenlemeyle kendilerini idare etme fırsatına sahip olacaklar. bu geliri akp elde ettiğinde neler neler olacağını düşünmek ister misiniz?


şimdi bu durumları düşünmez ve vay efendim bölücü kazanacak, vay efendim faşiste mi oy vereceğim, o dönek partiye mi oy vereceğim demeyi bırakmazsanız; yine aynı tongaya düşürüleceksiniz ve tayyip thrones'un senaristleri olarak tarihe geçeceksiniz. sanırım bu nedenle akp haricinde hangi parti güçlü ise onda yoğunlaşmaktan başka çare kalmadı. isterseniz küfür edin ama durum bu kadar vahim. hatta bir de şu bakış açısından düşünün. gezi olaylarında akp haricindeki neredeyse tüm düşünceler canla başla bir araya gelebildiyse, bunun ondan eksik kalan yanı nedir? diğer partilerde kısıtlı da olsa bir iletişim var şu anda. peki ya aklındakini yapmak için kimseyi sikine takmayan akp nin eline düşerseniz daha mı hayırlı olacağını sanıyorsunuz.

unutmadan akp'nin yaptırmış olduğu anketler diye söylenen bazı iyimser anketler dolaşmaya başladı. gerçektende iyimser çünkü abbas güçlü ile genç bakış programında, seçim gözlemcisi olarak görev yapan avukatın söyledikleri düşünülünce bu anketleri dikkate almak mümkün değil. hele hele çevremdeki üniversite öğrencilerine bakınca biraz daha umutsuzluğa kapılıyorum. çünkü nufuslarını üni.de yaşadıkları yere aldırmadıkları için neredeyse bu gençlerin yarısı oy kullanmayacak. malesef hal böyleyken oy verdiğimiz sandığı sıkı sıkıya takip edip, birlikte hareket etmekten başka pek bir seçeneğimiz yok.

bu kadar bahsini ettiğim anket burada: http://www.secimanketleri.net/secim-anke...
seçim gözlemcisi avukatın izlenimleri :

19 Entry Daha