2014 yerel seçimleri

19 Entry Daha
valla tayyip erdoğan'ı tebrik etmek gerekiyor. mahçup mahçup oy kullandılar, geçip karargahlarında ne yapacaklarını iyi çalıştılar. her zamanki gibi türkiyede belli kritik noktalarda elektrikler kesildi ve o zamana kadar başa baş giden seçim yarışında fark açıldı.

bugün oy sandığıma kaç kere gittiğimi hatırlamıyorum. sonucu alabilmek için sayımları izledim, 9'a doğru sonuçları aldık ve paylaştık. kendi oy verdiğim yerde sonuç çıkana kadar bekledim ve sonuçtan eminim. fakat asıl ilginç olanı o kadar gidip gelmeme rağmen bir tane bile chp gözlemcisi görmedim. mhp gözlemcilerini de ara sıra gelip gittiklerini gördüm. sonuçta ayan beyan belli edemezler kendilerini ama sandıkta ve sayımda bu kadar vakit geçirince insanlar birbirlerini anlıyor elbette. orada elinde tablet bilgisaylarla sayımı an ve an izleyen akp'liler vardı. birde gerçek sonucu öğrenmek, usülsüzlüğü tespit etmek isteyen gönüllü hdp'liler vardı. kendi sandığımda kimsenin bir usülsüzlük yapmadığına eminim. imkan yaratılsaydı yaparlardı belki bilemem. belkide il seçim kuruluna gidene kadar peşini bırakmamalıydık. kim bilir bu da benim günahım oluyordur.

bu işi birlikte baştan sona takip ettiğim bu insanlar canla başla çalıştılar, çabaladılar ey ahali. sonuç elde edebilmek için inandıkları için ve bunu gerçekleştirmek için çalışıyorlardı. şimdi bir de türkiye geneline bakıyorum. yine böyle çalışan insanlar vardı elbette. bu kadar haber çıkması onların sayesinde. fakat kabul edelim ki çoğunluk sayımı 7 de televizyondan rahat koltuğundan izledi olanı biteni. pek kimse sandığına gidip neler oluyor diye bakmadı bile.

insanlar gerçekten inandıkları için her yolu deneyerek zafere ulaştılar. tebrik etmemiz gerekiyor. hatta hdp ve bdp diye hor görülenler sandık çuvallarını takip edip, insan zinciri oluşturarak, güvenle il seçim kuruluna teslim edilmesini sağladılar. bir çoğumuz ise evde 7 de açıklanan sonuçların televizyonumuzdan izleyerek küfür ettik durduk. yani kısacası gezi ruhu bu seçimlerde bazı miskin geziciler sayesinde zedelendi. şimdi o zebellah bu konuda neden gezi ruhunu aşağılıyor daha iyi anlayabiliyorum.

not: kendi perspektifimden genellemelerdir. oyunu takip eden herkese teşekkürler ve geçmişler olsun...


http://twitter.com/Gayriahlaki/status/45...
14 Entry Daha