2017 istanbul lgbti onur haftası ve gay pride

yapılıp yapılmayacağı mechul hafta. hafta etkinlikleri olur da onur yürüyüşü nasıl olur hiç fikrim yok. yine ramazan ayına denk geliyor hatta bayramın 1. gününe denk geliyor. tarih değişikliğine gidilmez ise muhtemelen valilik yine iptal edecektir.

neyse henüz birçok şey belirsiz fakat ilk pre-pride party istanbul lgbti tarafından düzenleniyor. ilk pary sloganı "hayırdır hayır!"

http://asdilgbti.ayisozluk.com/2017/02/0...
onur haftası gönüllüleri 2017 onur haftası için destek ve katılım bekliyor.

http://asdilgbti.ayisozluk.com/2017/04/2...
bu sene kadıköy'de olsa on numara olacak etkinlik
25. onur haftasının teması "aramızda ne var?"

etkinlikler de belli olmuş.

https://asdilgbti.ayisozluk.com/2017/06/...
umarım çok renkli geçer.. umarım katılım yoğun olur ! bizi görünür kılan tek hafta koskoca yılda ! orda olmak isterdim ama istanbul da yaşamıyorum ! istanbuldaki tüm lgbti li bireylerin ve ailelerinin katılması gerektiğini düşünüyorum ! susma sustukça sıra sana gelir beybisi... ( umarım geçmiş yıllarda polisin orantisiz şiddeti bu yıl görülmez ! her şeye rağmen çekinmeden hakkimiz olanı istemeyi doğru sekillerde bilmeli ve buna devam etmeliyiz )
genel olarak istanbulda sıkıcı ve ötekileştirici ayı partileri ve müşteriye 30 liradan bira satarak sikmeye çalışan mekanlarda geçen etkinlikler dizini. istanbul dışından gelen kitle da "ne yapıp ne edip istanbulda kaldığım süre boyunca yatabildiğim kadar adamla seks yapmalıyım" kafasında olduğu için tatsız geçiyor haliyle.

hayatımın hiçbir döneminde biri de çıkıp "onur haftası bünyesinde atölyeye gidiyoruz" gelsene demedi.

son dönemde hükümetin yarattığı baskı ortamı da cabası.
bakalım bu yıl nasıl geçecek, umarım olaylar olmaz ve tatlı şekilde eğlenceli olarak geçen bir hafta olur.
bu yıl senelik iznim sebebiyle şehir dışındayım. sözlükten katılan bir beybi varsa zirve oluşturabilirse harika olur kuzumlar.
birçok homofobik cümleler altında devam eden yürüyüş. lgbti bireyler tank gibi bir şeye binmişler güyya.. bizim sözde normal olan vatandaşlarımız da "tankta top hariç her şey var" diye espri kasmış. tuhaf.
şöyle bir yanından geçebilme ihtimalim var bu yıl. *
parasızlıktan ve kalıcak yerim olmadığından gelemediğim pride.**
madde 34. - herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.

kamu düzenini bozacak olanlar lgbti bireyler degil ! kamu düzenini korumak devletin görevidir ! oraya gelen insanlar kamu düzenini bozmak degil kendi hakları ve özgürlükleri için toplanmaktalar.. o grubu tehdit edenler kamu düzenini bozmaktadır ! halkı kin ve düşmanlığa sevk edenler toplantılarını haklarında yakalama kararı bulunmasina rağmen özgürce yapabiliyorlarsa lgbti bireylerde yapabilmeli ! anayasal haklarımızdan faydalanamayacaksak , haklarımızı talep edemeyeceksek vergi de almayın bizden ! en az herkes kadar haklıyız ! hepinizden ahlakliyiz ! ahlak sorgulamadan önce türkiyede işlenen suçların kriminolojik oranlarına bakın ! kamu düzenini bozan sizin çapulcu ideolojileriniz !
yürüyüşün yasaklanması şaşırtmamıştır. fakat hoş bir tutum değildir.
onur haftası komitesinin valilik yasağına cevabı;

alışın, buradayız, gitmiyoruz. #yürüyoruz
bugünkü yürüyemeyişte gözaltına alınanlara polis otosunda zorla kuran dinletmişler. bayrak, ezan, kutsal kitap vs. dini ve milli motiflerinizi farklı düşünen, farklı konuşan, farklı görünen insanların başını ezip zulmetmek için kullandığınız müddetçe kutsalınız saydığınız o şeyler nefret ve öfkeden başka hiçbir duyguya yer bırakmayacak ve kaçınılmaz olarak yerin dibine batacak üzgünüm. hayır değilim.

https://twitter.com/istanbulpride/status...
ah istanbul sermayesi ah!
ah tüsiad ah!
ah liboşizm ah!
ah milliyetsiz sermaye ah!
abd'nin götüne mahkum olup da şerefini, özgürlüklerini ve sonunda devletini yitirmeyen bir millet kaldı mı ki?

(bkz: yeni türkiye)
(bkz: akp)
dün 44 kişinin gözaltına alındığı, polis şiddeti, toma, plastik mermi, biber gazı müdahaleleri ile son bulan hafta. yer yer yürüyüşler yapılsa da tadını çıkararak yürüyemeyeli 3 yıl oldu. bugün gözaltına alınan arkadaşlar serbest bırakılmış.
garo paylan yasaklamalar ve hukuksuzluklarla ilgili meclise soru önergesi hazırlamış.

https://asdilgbti.ayisozluk.com/2017/07/...