21 aralık 2012

türkiye saatiyle kopması gereken kıyamet kopmayınca gözler amerika kıtasına çevrilmiş durumda. ama amerika kıtasında da asayiş berkemal.
yarın ki günün sözünü açıklıyorum.
bugün varız yarın yokuz.ıykk
maya takviminin son günü. tabi bizim için her gün olduğu gibi sıradan bir gün olacak.
eğer gerçekleşirse intihar etmeme gerek kalmaz hep birlikte ölürüz mis gibi olur, hem ben ölmüş olurum hem de geride kimseyi bırakmam diye düşündüğüm olay. şu sıralar hayallerimi süsleyen muhtemel kıyamet günü.
gelsede üçyüz beşyüz kopsak dedirten gün.
insanın hayal gücünün gidebildiği son nokta olarak gördüğüm, dağ, taş, dere, tepe herşeyin birbirine gireceği dünyanın sonu efsanesinin sözde tarihi. kıyamet diye yana yakıla beklenen şey ne kadar da çocuk masalı tadında oysa kıyam, doğrulmak demekse kıyamet bir çağın kapanıp yeni bir çağın başlangıcı olarak ifade edilebilir de yok tek gözlü dev gelecek (deccal) öldürüp diriltecek öldürüp diriltecek (hayal gücü 0-7 yaş arası bariz) benim hikayem daha samimi aslında; maya uygarlığında similya isimli gence kral: hadi sen kalk takvim hazırla bize her günü tek tek yaz böl parçala demiş. similya bir hevesle koşarak evine gitmiş başlamış fon kağıtlarından renkli renkli aylar yıllar çizmeye tam 21 aralık 2012'ye geldiğinde asetat kalemi bitince göt gibi kalmış e tabii yapacak birşey olmayınca bırakmış olduğu gibi. canım benim başına geleceklerden yüzyıllar sonra uydurulacak milyon çeşit hikayeden bir haber hayatına devam etmiş. similya'ya sevgiler.
21 haziranla birlikte coğrafi olarak dönüm noktası olan bir tarih. birçok toplumda gecenin en uzun günü olması nedeniyle "karanlığın en yoğun olduğu an aydınlığın en yakın olduğu zamandır" düşüncesiyle hep olumlu atıflar yapılır.
dünyanın olmasa da bir çağın hem de karanlık bir çağın sonu olmasını dilediğim tarihtir.
mayalar, tarihçilerin anlattığına göre, nemli ve insan yaşamina pek olanaklı olmayan tropikal ormanlarda muhteşem kentler ve muazzam bir uygarlık kurmuş olan insanlardı. bir çok astronomik hesaplamayı yapabilecek kadar gelişmiş bir uygarlık olmanın yanında insan kurban eden vahşi ve savaşçı bir toplumdu aynı zamanda. bu vahşi ve katliamcı geleneklerinin, mayaların sonunu getirdiğine inanılıyor.
günümüzde insanlığın geldiği nokta aslında mayaların dönemine çok benziyor. bir yandan insanoğlunun yaptığı robotlar mars'ta hayatın izlerini arıyor, gelişmiş teleskoplar her gün yeni yeni gezegenler keşfediyor, diğer yandan petrol ve silah endüstrisinin tanrılarına her gün binlerce insan kurban ediliyor. çevresel felaketler bir yana ruanda'da bir kaç ay içinde 800 bin insan palalarla doğranırken darfur'da 2 milyon, somali'de 3 milyon insan etnik ve dinsel şiddetin kurbanı olurken, ırak'ta yine 2 milyon sivil hunharca katledilirken ve bugün ülkemizde, suriye'de ve daha bir çok yerde bu kurban etme ayinleri sürerken, biz, dünyanin geri kalan insanlari, bu yüksek uygarlığın fertleri, gündelik hayatimizi sürdürüp dizilerimiz, futbol maçlarimiz, home partylerimiz, arabalarımızın markalart, cep telefonlarımızın melodileri üzerine kafa yorarak devam ediyoruz hayatımıza...
bir yanıyla çok parlak bir uygarlığın, içten içe çöküşünün resmidir bu.. belki de mayalar, çağlar öncesinden bir mesaj vermek istediler bize.. kendi başlarına gelen felaketten ders almamızı istediler belki de...
boşuna mı hukuk'a hazırlanıyorum dedirten tarih, öleceksem ne uğraşıyorum?
üstünde çok fazla geyik ve felaket senaryosu dönen tarih. hatta bazıları var ki geyik mi, felaket senaryosu mu tam kestiremiyorum.
(bkz: kaoru nakamaru)
simdiden bazi tarikatlar türemis bile. kiyametin dünya da sadece iki bölgeye (birisi fransa'da bir köy, digeri kusadasi yakinlarindaki sirince köyü) etki etmeyecegine inaniyorlarmis.. ne dersiniz ahali, bir ayi sözlük sirince zirvesi mi yapsak acaba?
giderek yaklaşan ve hakkındaki iddiaların fos çıkacağı gün.
21 aralık kıyamet rüyalarım başlamış bulunmakta.
ben bir şey olmayacağı fikrindeyim zira 21 aralık'ın bizdeki 31 aralık - 1 ocak gibi bir şey olduğunu düşünüyorum.
an itibariyle son 21 gün kalmıştır. heyecanla beklenen andır.
inanmıyorum 21 aralık' ta olacağı iddia edilen olaylara fakat bir yerde okuduğum yazıda ''gözlerinizin gördüğüne, kulaklarınız duyduğuna inanmayın'' yazıyordu. işte bu bu biraz beni korkuttu. inşallah olmaz.*
ilgili tarih ile ilgili olasılıklardan biri de; foton kuşağının dünyayı etkisi altına alacağı ve 3 günlük karanlıktan sonra 3. boyuttan 5. boyuta geçiş sağlanacağı yönündedir.
anılan tarihle ilgili olarak en son ortaya atılan iddiaya göre selçuk ilçesine bağlı şirince köyü dünya üzerindeki yıkımdan etkilenmeyecek iki yerden bir tanesi imiş.diğer yer ise fransa'nın bir köyü imiş.o tarihte hz.isa şirince'ye inecek ve nuhun gemisi gibi bir kayıkta insanları toplayacakmış.hadi yine yaşadınız izmirli arkadaşlar *
bu iddia o kadar yer edinmiş ki köydeki tüm rezervasyonlar dolmuş. hatta biraz abartalım tom cruise'ın da şirince'ye kaçacağı söylentiler arasında.buyrun ben de medyanın yalancısıyım.
sabah gazetesinin haberi
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/12/...
cnntürk'ün video haberi
http://www.gazetea24.com/video/300_4561....
  • /
  • 3