ayı sözlük

  • /
  • 34
bugün giriş yapmaya çalışırken hatalı nick-şifre kombinasyonu benzeri bir hata veren, şifremi unuttum bölümünden şifremi göndermesini isteyince de böyle bir kullanıcı bulunmamaktadır şeklinde cevap aldığım ve uçuruldum mu lan acaba şeklinde 3,5 atarken birkaç kez daha deneyince giriş yapabildiğim canım sözlük.
sabahtan beri "entry" yazacağım yeri bulmaya çalıştığım ve içeriğini güzel bulduğum sözler şehri.
gün itibariyle şovenizmin doruklarında gezen yazarları barındıran sözlük, lgbt bireylerin nasıl oluyorda şiddeti bu kadar övdüklerini anlamıyorum, tepkileri ve nefretleri, mantıklarını ve duyarlılıklarını aşmış görünüyor
garip bir ortam. lgbt orjinli, lgbtlere karşı ötekileştirmeye karşı bir duruşu var gibi görünüyor. ama işin aslı öyle değil. bazen burda açılan o kadar saçma başlıklar görüyorum ki ve bunları eşcinsel bireyler yazıyor. inanmak güç. tabii bu durumla sözlüğün kuruluş amacının veya yöneticilerinin yapabileceği şeylerin alakası yok. yazarlara sansür tabii ki yapılmamalı ama ben lgbt bir bireyin kendini ötekileştirmesini anlayamıyorum. aslında bunu yaptıklarının farkında bile değiller. insanların kemiklerine işlemiş artık bu durum. gay kimliği insan kimliğinin önüne geçmiş. mesela şöyle bir başlık gördüm az önce sol frame'de: boş zaman gay aktiviteleri. arkadaşım siz boş zamanınızda bir heteroseksüelden veya biseksüelden farklı bir şey yaptığınızı mı sanıyorsunuz ? bunu yazmak ne kadar saçma bir şey farkında değil misiniz ? her girdiğimde buna benzer bir başlık görüyorum. gayet tüm insanları kapsayan bir şeyi tarif ederken araya gay kelimesini sıkıştırmak. sanki eşcinseller insan değilmişcesine veya eşcinsel olmayanlardan çok farklıymışcasına. dediğim gibi garip bir ortam.
açtığım günden bu güne, bana çok şey katmıştır. kesinlikle bir aktivist değilim, kendimi çok geliştirmiş biri de sayılmam. zaman zaman yaptığım hatalar ve agresif davranışlarım için de sözlük kullanıcılarından özür diliyorum. bu sitenin içindeki her görüşten düşünceden yazarın kelimelere cümlelere döktükleri entryler, zirveler sayesinde tanıdığım güzel insanlar bana çok şey öğretti. ki ben eşcinsel hayatımı yaşamaya başlayalı 3 yıl olmuşken, * sözlüğün 2 yıllık olması da bu siteyi iyi ki açmışım dememe sebep oluyor. olmasaydı şeklinde düşündüğümde de birkaç örnek var gözümde. şimdi ben gibi bir çok kişiye bir çok şey katan bu site umarım bir şekilde yayın yapmaya ve yeni yeni bir çok lgbt bireye destek olmaya devam eder.
nefes gibi gelen bir oluşum.
yeniyim henüz
sadece
son bir aydır
gezi parkı ruhu içinde olan
akıl gönül bağı bir oluşumların eylemlerinde oldum.
sırf akıl ile giden eylemler gelin görün ki hep bir şekil şiddete bağlandı.

akıl gönül ile gidenler ise
mizah oldu, pasif direniş oldu, şiddet yanlısı olan hangi taraf olur ise olsun işte bu hale müdahale edemedi
çünkü bilmiyor pasif direniş ve mizah ile nasıl başa çıkılır
çünkü başa çıkılmaz. başa çıkacak bir şey yoktur.

ben heteroseksüel bir kadın olarak
sırf bu ülkede kadın olmaktan dolayı yaşadığım baskıları biliyorum
ve lgbt içinde akıl gönül bağı ile empati yapabileceğim ya da bana empati yapacak insanlar oluduğunu hissettiğim için burdayım.

ayrıca kendimi düşünüyorum, hislerimi insan olarak, kadın olarak içimi titretenler aşık olduklarım ki ( 45 yaşındayım 3 kez aşık oldum son aşık olduğum ile birlikteyim evliyim ) erkek bedeninde oldu ise, onlar da bana öyle aşık oldular ise bunu ismi kategorisi niye olsun ? aynı şey lgbt için de geçerli. aşk aşktır. buna kim karışır. kimin hakkı vardır ? üstelik görece " normal " aşklara da karışanlar var. / len bunlar aşk a karşı başka bir şey değil .........

sanatta her alanda muhteşem insanlar var.
mevlana ile şems aşkından tasavvuf çıkmış. ha buna da gelin karışın.
da vinci nin de bir aşkı var onu çok mutlu eden, yaratıcı kılan.
ondan sonra eşcinselliği tabu eden katolikler da vincinin son yemek tablosunu meta ediyor.
bu nasıl bir kafa karmaşasıdır ?

onçün yemezlerr artık :

sonuçta aşk baskılanamaz, aşkın da gel gör ki cinsiyeti yoktur. insan insana aşık olur.

diren aşk !
diren ayı sözlük cüm *


not: ben biraz heyecanlı bir yazarım. imla tapaj hatası epey yaparım. rahatsız edeni düzeltirim de bazen düzeltmem. kusura bakmayın canlar *
uzak kaldığım sürece yine bir takım olaylara maruz kalmış, ve bazı yazarcanlar uçmuş sanırım. meraklardayım ve bir mesaj kadar yakınım. çatlatmayın la adamı.
çok fazla yazan bir yazar olmasam bile sözlüğün yeri başkadır. son dönemler sözlük hakkında yazılıp çizilen saçma sapan şeyler olsa bile kulak asmayınız efendim, yazınız, yardırınız.
yavaş bir sözlüktür. ama candır. bundan sonra seni hiç unutmayacağım.
yeni yeni insanlarla tanışmama vesile olan, yazarlarını tanıyıp sevdikten sonra kendisini de daha bir sevdiğim, kulvarında ciddi bir ihtiyacı karşılayan oluşum.
bugün haberdar olduğum sözlük. hatta ne şekilde nasıl keşfettiğimi bile hatırlamıyorum o kadar olağan dışı gelişti. telefonumun yerimlerine kaydedişimin öncesi uçmuş durumda. böyle bir platforma katılıp fikir paylaşabilecek olmanın keyfini yaşayacağım diye düşünüyorum*.
hoş geldiğim ve kesinlikle her daldan meyvenin uğraması gereken sözlük. burası özgürlük mü kokuyor, bana mı öyle geldi?
şu anda çaylak olarak yazdığım 7.başlık
çömezliğimin bitmesine sanırım 5 6 entry kanal site. yarınki algoritma sınavıma çalışmak yerine en köşede kalmış başlıklara kadar okumayı tercih ettiğim site pardon yönelim.
yazılarımla yedi renge boyayabileceğim özgür bir platform.
daha canlı olması gereken ve biraz geliştirilmesi gereken sözlük. onun dışında oldukça güzel bir düşünce oluşturulması. umarım yayılır ve kullanıcısı daha da artar.
şahıs belirtmediğiniz sürece her türlü zümreye topluma ve topluluğa hakaret edebileceğiniz yermiş burası, evet evet hakaret eleştiri değil, sözde topluluk olarak hakarete uğrayan aktivist bir hareket burası ama böyle bir durum varmış, mesela ırkçılık, homofobi, transfobi, dışlama, hakaret etme, hertürlü eylem şahıs belirtilmediği sürece yapılabilir, hatta hatta mesela bilmemkimgiller orospu çocugudur diyebiliyormuşsunuz ama bilmemkim orospu çocuğu diyemiyormuşsunuz,çok ilginç
bir kaç arkadaşımdan duyup özendiğim yer
sadece lgbt için değil lgbtqia için de sözlük olmalı. mesela cinsel yönelim ve cinsiyet kısımları düzenlenmeliydi. kafası karışık olanlar içinde kafası karışık seçeneği konmalı.
  • /
  • 34