ayı sözlük

  • /
  • 34
ayı sözlük chat başlığı yetmiyormuş gibi özellikle siyasi başlıkların altındaki entrylerde ayı sözlük chat formatında, yorum değil forum üslubuyla resmen at koşturulduğu bir arena haline gelmiştir. siyasi başlıklar olmalıdır, fikirler belirtilmelidir ama haklı çıkana, en çok ben biliyorumu kabul ettirene kadar entry savaşı yapmak fikrini yazmak değil fikrini kabul ettirmekten başka bir şey değildir. bu ise egoyla ölçülür.
ilk kuruluş amacı kolileşmek* olup zaman içinde yazarları tarafından farklı amaçlar doğrultusunda kullanılmış, bu sıralar siyasi atışmalarla*** süslenen bir interaktif lgbt sözlüğüdür. ilk ötekileştirmeyi kendine lgbt sözlüğü sıfatını koyarak gerçekleştiren sözlük, bünyesindeki yazarlara da aynı yöntemle ayrımcılıktan* kaçınayım derken kendini dışlamayı aşılamıştır.* iyi veya kötü bir şekilde belirle yerlere ulaşabilmiş ve takdiri hak etmiştir.*

zamanında forum tarzı entry diye silinen binlerce entrysinin uçtukları yerde kemikleri sızlamaktadır. eski zamanlarına kıyasla, entry olsun da isterse boktan olsun mantığına gelmesini ve bireysel hakaretlerin ifade özgürlüğü bahane edilerek normalleştirilmesini saymazsak aslında çok da bir problemi yoktur.

her güzel şey gibi bu sözlüğün de bir ömrü vardır.

- kendi adıma konuşmak gerekirse ayı sözlük benim için vaktini doldurmuştur.

smokebl, mordred, fikir intihali, paw, honeybee, tubi, aigai, sinner bear, karpuzsever, himym, keremce, naringergedan, hey gidi hey, porter, tunatuan, mahallenin bakkalinin kocasi, coqueteria, ahmetonski, max blum, xalo gibi* her biri ayrı güzel, müthiş insanlarla tanışmama sebebiyet verdiği ve entryleriyle gelişimime katkıda bulunduğu için kalbimde yer edinmiş bir sözlüktür.

umarım ileride herkesin yazmadan önce kendine bakıp düşünebileceği bir platform olmayı başarabilir.*

(bkz: önce insan)

multiple dolphin hand dance party edit : naringergedan ve mahallenin bakkalinin kocasi* ile yaptığı görüşmelerden sonra " sözlüğü tekyönde bulmadık, 2-3 kıkışkaya bırakacak değiliz... yırtarım!" şeklinde atara gelmiş, işleri biraz hafifleyince geri dönmeyi planlayan biri olarak hakkında yazdıklarımın sonuna kadar arkasında durduğum sözlüktür.*
herkesin haddini bildiği biriciğimiz ufacık fıçıcığımız içi dolu turşucuğumuz
istanbul burnumda tüterken, hangi hamam açık, hangi hamam kapalı diye googlelarken bulduğum sözlük. bir kaç başlığa bakayım dedim, mizah gayet yerinde. genel olarak sığır zihniyetli, düşük profilli ayıların olduğu bir ülkede, mizahtan anlayan ayıların da olduğunu görmek beni şaşırttı. nerdeymişsiniz siz yıllardır? nerelerde saklanmışsınız? yoksa kolay av olmak için yıllarca kezban rolüne mi büründünüz? beni mi kandırdınız? ne çektim ben de...
4 aydır iç güdülerimi evde bıraktım derken, bir an karşıma çıkan ve içimdeki gayi şuursuzca dışarı vurmama sebep olan sözlük. istanbul'a dönünce büyük olasılıkla unutacağım ama kamaramda tek başıma, internetim varken zaman geçirmekten hoşlandığım site. ayların özlemi var, eşe, dosta, arkadaşa, gece hayatına, gündüz gezmelerine, koliye. sizle mi uğraşacağım, ahahahahayt.
diğer sözlüklerden pılımı pırtımı toplayıp göç ettiğim rahat yer. yazmak adı altında aslında ego yolculuğuna çıkan homofobik eşcinsellerin bulunmadığını düşündüğüm vatan aynı zamanda. yazar popülasyonunu çok eskilerden takip etmem nedeniyle çok da yabancı olmadığım oluşum da denebilir. ben beğendim ben aldım çünkü canım öyle istiyor yetmez mi, yeter de artar bile mahalligillerden; işte öyle bir şey.
justin timberlake tadında bir yakışıklı ile evlenip beraber zirvelere katılmayı ümit ederek üye olduğum seksi sözlüktür.
dün geceden beri bana el kol hareketi yapan tatlımız. bana mesaj var diyor, giriyorum ve evet haklı, biri mesaj göndermiş. tıklıyorum ve ayımsözlüğüm ne dese beğenirsiniz önce giriş yapmalısın. ondan önce ve sonra gelen nice mesajı açarken böyle bir şey demeyen sözlük neden sadece o mesajda böyle tepki veriyor anlamadım. acaba beni başkasına yar mı etmek istemiyor. *
scripti bana eski bir yeri hatırlatan güzel bir oluşum. online sayısı ideal olmasına rağmen girilen entry sayısı maalesef ki az...
trendsetter istanbul dergisinin mayıs 2013 sayısında yer bulacak olan interaktif sözlük.
alexa verilerine göre türkiye'de en çok tıklanan siteler arasında 33 bininci sıradaymış.

http://www.alexa.com/siteinfo/ayisozluk.com
bazen fazla yavaşlıyor ama bu benim dandik internetimden dolayı da olabilir. bir de küfür yasak olmasa cillop gibi olacak sanki, hayır küfretmek için değil yazılardaki samimiyeti öldürüyor o yüzden.
kesinlikle güzel bir yer
sayesinde trollerin her yerde birbirini bulduğunu, sevdiğini, birbirleri hakkında "onun değeri anlaşılmıyor" mottolu entryler girdiğini öğrendiğimiz sözlük.
laf sokayım derken kendi kendini rezil eden, adeta güne gidip ilgi çekmeye çalışan hanım teyzeler gibi orada burada elinde çayla çar çar öterek reel hayatındaki sosyal eksikliğini acı bir yakarış ile tatmin etmeye çalışan yazarlar ile dolu platform. insanlara bir şeyler katmaktan, çevresine kendi değerlerini tanıtmaktan, yardım etmektense `kendimi nasıl tepede tutarım da herkes beni konuşur.. daha fazla dikkat çekmeliyim, o zaman yazarlara laf sokmaya çalışayım` formatlı hareketleri ile `denemeye devam` dedirtirler.
hiç mi lezbiyen yok dediğim sözlük. bütün başlıklar erkeklerin erkeklerle olan ilişkileriyle alakalı olunca biraz yalnız hissettim açıkçası*
varlığından birkaç gün önce haberdar olmamdan dolayı kendimi dünyanın en alakasız eşcinseli gibi hissetmeme sebep olmuş, şimdiye kadar gördüğüm en samimi lgbt platformu olan interaktif sözlüktür.
internette bir lgbt ortamı ararken birden karşıma çıktı: ayı sözlük. "interaktif lgbtt sözlüğü" diyordu. yönelimimi gizlemediğim-biseksüel bir kadınım- bir yer bulmak çok rahatlatıcı, gün içinde insanların ataerkil, baskıcı, dinsel, homofobik yaklaşımlarından arınmak kendi başıma zor oluyordu. daha önce paylaşımda bulunduğum bir internet ortamı vardı, ayrılmak durumunda kaldım. sonraki süreçte oraya benzer bir yer arıyordum, ki buldum. yazar olsam da olmasam da, en azından böyle bir sitenin varlığı çoğu şeye güç katıyordur.
bazı sünepe beyinlileri engellemek için bir buton olması gereken sözlük.
sözlükten çok foruma benzettiğim entry'lerle beni benden alıp kime vereceği belli olmayan kaygan zemin.
  • /
  • 34