ayı sözlük

  • /
  • 34
yeni gelen bilgilere göre " entellerin gabilesi" miştir. öyle diyorlarmış sözlüğümüz için.

(bkz: woof)
benim için yeni bir başlangıç olacağına inandığım lgbt topluluğu
güzel bir çalışma olmuş, aferin puanım 6.
bugün girdikten sonra bir türlü çıkamadığım yer.
bağımlılık yapmasa bari... * *
'' baktığın insanları heteroseksüel diyerek geçme tanı '' mesajı veren alternatif oluşum.

(bkz: dikkat gay çıkabilir)
içimde ufak bir gıdıklanma hissetmeme neden olan yer. umarım devam eder bu gıdıklanma. ay bir hoş oluyorum ayol..
bugün ilk defa bu kadar az entry girildiğine şahit olduğum sözlük
mütevazi, iyi niyetli ve sağlam adımlarla ilerlediğini gördüğüm, keyif aldığım, okunası, yazarı olunası, zirvelerinin abonesi olunası bir sözlük. ayılara, içindeki ayı sevgisine mani olamayanlara, ayı olmanın dostça yanına temas etmek isteyenler icin bir site. güzel, sağlam bir ekip, okuyucularının bakış açısını değiştirmek için birebir. çok fazla entry girilmiyor olsa da iyi entryler yazılmış. bugün tanıdığım ve severek dahil olduğum sözlük. sıcak, sevecen, güzel insanlar var. bir arkadaş evine gitmişim gibi karşıladılar sağ olsunlar, var olsunlar! türkiye'deki bütün lgbtleri kucaklayan sevgi pıtıcığı bir sözlük.yazılacak entrylerle daha da büyük yerlere gelecekler bu kesin.
zirve sonrası sevgi yumağına dönmüş ortamdır. kocaman büyük bir aileyiz, ne mutlu bize. *
ben yeniyim, bu ilk girim ve yazar mıyım ben şu an?
an itibariyle katıldığım "daha önce niye katılmadım lan ben buraya" dediğim bende sıcak bir izlenim bırakan güzel zaman geçirmeyi beklediğim yanağını sıkasım gelen sözlük.
(bkz:#1) entry de vurgulanan interaktif lgbtt sözlüğü olma durumundan çıkıp daha çok siyasi sözlük olma durumunu almış sözlüktür. bu şekilde devam ederse acilen isim değişikli yapılması gerekmektedir.
hayatın her noktasına dokunan, yelpazesi geniş bir sözlük. üyesi olmaktan memnunum. ekşiye 1 yılda yazdığım entrynin yarısını 1,5 ayda burada yazıp varlığına katkıda bulunmaya çalışıyorum. ayakta durmalı ki lgbt'lerin sesi daha gür duyulabilsin.
ülke gündemiyle paralel gündemi olan sözlük. bu da sözlük yazarlarının uzayda yaşamadığını yada marjinal bir şekilde ve alanda yaşamadığı, her insan gibi yaşadığı toplumdan her türlü etkilendiğini gösterir.
"am-göt-meme-sik" dörtlüsünün hayatın bir parçası olduğu ve dört duvar arasında kullanılabildiği gerçeğine karşın insanlar arasında oluşan sevgi türlerinin gerçek yaşamda yer edinmesi büyük bir sorun. sorun çünkü cinselliğin siyasete dahil edilebilecek bir alan olmadığı kanaati çok yaygın. halbuki sevilen kişiyle güneşin altında yaşamı teneffüs etmen için geçmiş yaşamın tüm kaidelerini bilmen ve bu yolda ortaya çıkan siyaseti de kavraman gerekir. hiç olmadı bir fikir sahibi olmak gerek. neden mi? çünkü hukukî olarak engellenenler topluluğudur lgbtt. ve o toplumun söyleyecekleri olmalı. onlara dört dörtlük olmadıklarını göstermeli. zira bize zarar veren heteroseksüellerin iki erkeğin öpüşmesini estetik bulmaması ya da bunun tersine iki lezbiyenin öpüşmesini oldukça tahrik edici bulması değil, kadın ve erkek tüm heteroseksüellerin ahlakını şekillendiren siyasetidir.

üç beş siyasi sayılabilecek başlığı üst üste gördüklerinde "ayı sözlükte siyasi kutuplaşmalar başladı", "ayı sözlük siyasi bir sözlüğe doğru gidiyor" diye salya sümük tiksinmek de neyin nesi? burası ne gabile ne de planetromeo... *adı üstünde interaktif sözlük. birinci entride de güzelce söylendiği üzere. hayatta tek bir yemiş yoktur, bu böyle biline.

(bkz: tutmayın küçük enişteyi)
(bkz: ha hoca ali ha ali hoca)
girilen hiçbir siyasi girdinin lgbtt özgülüğü yada quree yaşam tarzını savunduğu yada çözüm önerisinde siyasi bir duruşta olmadıgını varsayarsak yapılan siiyasetin sadece etnik köken ve kafa tasıcılık anlayışında kaldığını her aklı selim okur ve yazar görmektedir. bana bu siyasi konjektürde açıklamada bulunun biz lgbtt lerin özgürlü ile ilgili ne gibi bir değişim olacak. diyarbakır da gene bir r.ç olayı yaşanmayacak mı yada istanbul'da bir ahmet yıldız yada izmirde azra olayı olmayacak mı. siyaset her alanımızda var ancak konuştuğumuz konular ve açtığımız başlıklar nasyonal sosyalizm güdümü yerine kendi topluluğumuzun nasıl iyi bir yere gideceği şeklinde olmalı. unutmayım türk, kürt, laz olduğunuz için aileniz tarafında öldürülmez siniz, yolda yürürken bakışlar etnik kökeninizden değil lgbtt olduğunuz için üzerinize çevrilir.
lgbtt bireyleri lgbtt olmanın dışında toplumsal yapı içinde bir etnik kökenden, bir inançtan ve kendi memleketinin töresinden kaynaklı sorunları da vardır. türkiyede biri hem lezbiyen hem kürt hem alevi olduğunda, sorun önceliğini hangisine vermesini isteriz? ya da bunu isteyebilecek kadar salak mıyız? kendi adıma değilim. milliyetçi, sosyalist ya da nasyonal sosyalist; enternasyonel ya da etnik çözüm; kadın ya da erkek olma sorunu; bir dine mensup olma ya da olmama meselesi... bunlar hayatlarımızın diğer ve en az lgbtt sorunları kadar gerçek sorunları.

şimdi ayı sözlükte yapılabilecek tek siyasetin lgbtt ile sınırlandırılması düşünülemez. diğer yandan girilmiş her "siyasi" entrinin de bir çözüm öne sürmesi de beklenemez, beklenmemeli.

ahmet yıldız ya da roşin'in başına gelenler salt töre cinayeti değil, kendi kabuklarına hapsedilen ulusal ve/veya dini baskı altında kalmış insanların yaptıkları cinayetlerdir.* onları cinayete götüren tarihî ve çağdaş sebepler aynı zamanda sosyal, etnik, dinî ya da her ne boksa diğer konulara girer ve bunların tartışılmasını gerektirir.

(bkz: cin olmadan adam çarpmak)
siyasi entrylerde çözüm beklenmemsi ve sadece bugün nasıl olsada birilerine giydirsem sadece yazayım bir sonuç almayım manğıtıyla hareket edilmesi gerçekten ilginç bir yaklaşım olmakla birlikte. hayatımızda sosyal medyanın yadsınamaz bir iletişim ve çözüm olanakları sağlaması gerçegi yakınzamanda dünya siyasi tarihinde gördüğümüz olayları etkilediği varsayıldığında, burada tartıştığımız konuların içinin biraz dolu ve mantık çerçevesinde olmasından yanayım.

eğer siyaset konuşacaksak törelerde bu siyasetin bir ürünüdür. ve o savunduğunuz siyaset yüzünden o töreler çıkmıştır. insanlar ve toplumlar kabuklarını ancak düşünerek, okuyarak, yazarak bir yerlere gelebilir. salyalar saçarak, sen ben kavgasına girerek değil.

burda olmamızın tek ortak noktası olan lgbtt olmamızı unutmadan bu eksen üzerinde konuşulmalı. burda ırkımızdan dolayı değil yönelimizden dolayı varız.

(bkz: sen gelirken ben dönüyordum canım )
  • /
  • 34