ayı sözlük'ün geldiği son nokta

yazarların dertlendikleri her ne ise o konuda yazabildikleri; bunu yaparken de neredeyse istedikleri her formatta başlık açıp üzerinden muhabbet döndürebildikleri bir sözlük olmuştur. insanların çok ve çeşitli oldukları düşünülünce insan sayısı kadar entry yazım şekli ve içeriğinin olması düzeylilik-düzeysizlik tartışmasından çok daha öte bi yerde "zenginliktir". zaten burada söz konusu olan yaşanan cinsel deneyimleri ballandırarak anlatmaktan ziyade hayatın, bizim durduğumuz yerden nasıl göründüğünü kelimelere aktarmaktır.

arada bikaç ayının sik boyunu; göt deliği çapını öğrenmenin ve bunların toplamda kaç farklı kişininkiyle ilişkilenmiş olduğunu bilmenin zararı yoktur. kaldı ki her birimizin bir cinsel birleşme sonucu burada olduğumuzu düşününce, bizi var eden "sikişmek" eyleminin sokakta neredeyse hiç kullanılmayan kullanılsa da kötü bir anlamı varmış gibi kullanılan bir ifade olmasının önüne geçip bu eylemi yemek yemek, uyumak...vs diğer insani eylemler şeklinde insanlara düşündürtmek bu sözlüğün asli görevlerindendir. sikişmek eylemi insanların kafasında normalleşmezse eşcinsel ilişkiler sapıklık olarak değerlendirilecek; kadının bedensel özgürlüğü hiç bir zaman var olamayacaktır.

sözlükler bir çok farklı bünyenin bir araya geldiği yerlerdir. özgürlüğü savunurken diğer kişilerin özgürlüğünü gelişigüzel sınırlandırmak anlamsızdır. sözlükte ilginizi çekmeyen başlıkların açılması tüm kullanıcıların ilgisini çekmeyecek anlamına gelmez. şöyle ki sözlükte başlığı açanın yada enrtryi girenin ilgisini çekmiş olması yeterlidir. sözlükler sadece mesajlaşma özelliğini kullanmak için oluşturulmuş, ortaya çıkarılmış platformlar değildirler. sözlükler bir çok farklı başlığa, konuya yer vermek için vardırlar, yazıldıkça değer kazanırlar. yazılanların çöp olarak değerlendirilmesi de verilen emeğe saygısızlıktır. bir ekşi sözlük olması beklenemez derken ekşi sözlüğün çok ekstra olduğunu mu düşünüyorsunuz, bunu söyleyenler ekşi sözlüğü çok daha iyi incelemeli ve analiz etmelidirler ki düşünceleriyle uyguladıkları tezat oluşturmasın. ekşi sözlükte 1 saatte 300 başlık döner örneğin, entrylere baktığınızda tüm sözlüklerdeki entry kabiliyeti hemen hemen aynıdır. ekşi sözlük yazarlarının sizlerden üstün olduğunu mu düşünüyorsunuz? tek yapılması gereken başkalarının yazdıklarını ilginizi çekiyorsa okumak, oylamak, sözlükte yazmak. ispit yetkiniz varsa hataları ispitlemek, editör yetkiniz varsa hataları editlemek. ilginizi çekmeyen başlıklara ve sevmediğiniz yazarlara çemkirmemek. yazanlara neden yazıyorsun demek yerine sizlerde bişeyler yazarak katılın. farkınızı da sizi okuyanlar değerlendirsin, belirlesin. entrylerin başlıkların silinmesini veya editlenmesini görevli arkadaşlara bırakın, onlar zaten işlerini yapıyorlar.
eskiden her basligi her entriyi okumak isterdim ama simdi oyle bi dürtü oluşmuyor içimde. eskiden eğlendiğim kadar da eğlenemiyorum zaten. karnimin ağridigini gulmekten gözümden yaşların geldiğini, yazar arkadaşlarimin acilarini icimde hissettiğimi bilirim. kavgalar da güzel olurdu öyle ayi sozluk chat üzerinden değildi. ünlü olacağiz diye yoksa kendimizi mi bitiriyoruz onu düşünüyorum. ee tamam anliyorum daha çok insan ulaşsın falan o da güzel de ulaşmak isteyen zaten ulaşır, şahsen bana gökten zembille inmedi bu sözlük araştırdım da buldum. o yüzden interaktif sözlükler listesinde ilk 10da olmak açikçası pek de sikimde değil.
bir anda birbiriyle bağlantılı onlarca terimi ve bu şekilde ilerleyen sayfaları görünce irkilmeme neden olan durumdur. sözlük pek tabi ki bilgilendirme amaçlı olmalıdır. lakin vikipedi halihazırda elimizin altındayken beyhude çabalara ve istatistik canavarlığı yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.
yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım diye düşünüyorum. dark bearın sürekli savunduğu doğru bir şey var interaktif sözlükler entrylerle yaşar ve bu sözlüğün hayatına devam etmesi için entry girmek şart ama işte bu noktada olaylar biraz değişiyor. entry girmiş olmak için mi entry giriyoruz bu önemli bir şey. gerçekten faydalı olabilecek bilgiler, gündemi takip edebileceğimiz başlıklar ve merak ettiğimiz konular arada kaynıyormuş gibi geliyor son birkaç haftadır. günün ilk saatleri olmasına rağmen 171 başlık ve 315 entry sözlük için belki de o sıralama listesinde üst sıralara gelebilmek için ideal bir ortam yaratıyor ama son dönemde eski yazar arkadaşlarımla yaptığım sohbetlerin genel konusu sözlükteki hızlı yükselişin olumsuz etkilerini de beraberinde getirdiği.
zirveye giden her yol mubah'tır. bu saatten sonra da bir ekşi sözlük olmayı beklemesin zaten kimse.