fetih 1453

recep ivediğin yapımcısından aynı mantıkla yapılmış bir filmdir. o kadar bütçe ayrılmasına rağmen fragmanında da görebileceğimiz gibi patlama sahnelerindeki alevler ayı yoginin mangal ateşi gibidir. marketing çalışmaları filmden daha başarılıdır ama türk sineması kalkınsın, iş yapmaz diye tarihi film yada dönem filmi çekilmekten korkulmasın diye gidenlere ses etmeyeceğim, ergen aşıklı zombi filminden iyidir hadi diyebileceğim filmdir.
ben herşeyi geçtim de herkes türkçe konuşuyor lan vatikan bile türkçe biliyor,bizans bizimkilerden daha iyi tükçe konuşuyor.
bir tek filim başında araplar kendi dillerini konuşuyor.
bizim dilimiz o zamanın ingilizcesi miydiki?

ulubatlı hasanın resmen başrolü kaptığı filim olmuştur,bir de çok fazla bağırıyor beya yemin ederim salonda şunun biraz sesini kısın diye bağıracaktım neredeyse.

balığı ateşte pişirme sahnesi çok gereksizdi,sabah kuşağı yemek tarifleri falan

filmin ilk girişindeki kartal mı artık şahin mi,doğan mı anlayamadım çizimin kötülüğünden,o hayvanı gördüğüm anda anladım görsel efektler sikko

ye istanbulun çizimi age of empiresdan çalıntı gibi geldi,aynısı lan.

fatih desen padişahı değil bildiğin mahalle delikanlısını olarak oynamış

savaşı izlerken "hadi oğlum,ayrılda gel" bakışları muazzamdı sevdim vallaha
ülkemizdeki milliyetçi duyguları daha da çok pompalayacağından her türlü tutar bu film. iş din ve milliyetçilik olunca halkımızın gözü başka şey görmüyor.
fetish 1453 diye okuduğum başlık
sıfır beklentiyle gittiğim için beni hiç şaşırtmayan filimdir. bir kere oyunculuk kesinlikle yok bu filmde arkadaş, efektlerde ortalama, kurguya girmiyorum, parasına değil ama harcanan zamana yazık.
marmarisli gençlerin bilet bulamadığı için cüppe giyip, sarık takıp mehter marşları eşliğinde sinemayı basmalarına sebep olan filmdir. kendileri için ek seans düzenlenmiştir.
seyrettiğim en kötü filmlerden biriydi. yazık olmuş. dünya tarihinde ki en önemli savaşlardan birini bu şekilde beyazperdeye aktarmak ancak bizim öküzlerin işi olabilir. her şeyden önce oyunculuk inanılmaz ve dayanılmaz kötü. abartılı büyük büyük hareketler, berbat tonlamalar, mimikler. feci bir durumda. bu kadar iddialı bir projeye baş rolü birine vermişler, adam bildiğiniz dallama. bir sahnede atını denize sürüyor bebek gibi bağırıyor, sesi inceliyor facia. devamlılık hatalarından bahsetmeye bile gerek yok. ulubatlı hasan ın sevgilisi ve top ustası urbanın manevi kızı olan şey ise sözde iki tel kesiyor saçından ve böylece ordu ile sefere çıkıyor. full makyajlı elbette, hasan ile sarmaş dolaş. bir filmde yönetmen, neyi, ne kadar ve nasıl görmemizi isterse onu görürüz. bu salak yönetmen kimse araya salak saçma gore sahneleri eklemiş, yüz parçalanır, kol kopar vesaire. büyük topların döküm sahneleri iyi güzel ama onların kullanımı ile ilgili sahne olabildiğince kısa. oysa ne kadar gösterişli olması gerekiyor değil mi?. yapılan en büyük top diyorsun o zaman kadar. memoş bir ara bunalıma girdi, akşemsettin i getirdiler. konuştular. sonra birden baktık ki gemiler karadan geçiriliyor. arası?? ne oldu ki nerden aklıma geldi memoşun?? bunun gibi manasızlıklar çokça var. . özetle,gitmeyin. paranıza, daha önemlisi zamanınıza yazık.
fox tv filmi iki bölüme ayırmış haliyle ikinci bölüm haftaya kaldı. filmin genel değerlendirmesi haftaya.
ancak her 15 dakikada bir 5 er dakikalık reklam nedir? ayrıca filmi lady ütü masaları'nın sunması neyin kafasıdır, bunlar da fox tv'ye sorulacak sorulardır.