ayı sözlük'e istanbul 7. sulh ceza hakimliği kararıyla gelen erişim engeli

cadı avı devam ediyor. türkiye'de hızla artan lgbti+ düşmanlığı sonrasında beklediğimiz erişim engelli nihayet bizim kapımızı da çaldı. nefretiniz bizi yok edemeyecek. varız, buradayız, gitmiyoruz.

allah belalarını versin. gerçi vpn kullanmayı bilmeyen kalmadı ülkede, fakat yine de vpn ile giriş başka siteleri etkileyebiliyor, performansı düşürebiliyor. can sıkıcı gerçekten.

15 yıldır bir sorun yoktu, şimdi ne oldu da erişim engeli geldi? canlı yayın eklentisi mi rahatsız etti acep?
son zamanda sözlükte ne değişti diye düşündüğümde,

evet, ayı sözlük live devreye girdi, canlı yayınlar başladı. biz bunu sözlükte kayıtlı olan kullanıcılara mail yoluyla duyurduk. buradan mail alan birileri şikayet etmiş olabilir.

ama daha güçlü olan ihtimal şu ki, growlr'da canlı yayınlarda ayı sözlük'ten, ayı sözlükteki canlı yayın odalarının açılmasından bahsediliyor. bazen sözlükte canlı yayında konuşuruz, burada konuşmayalım diyebiliyoruz. growlr demek ki takip ediliyor, canlı yayınlar izleniyor, buradan da bazı işlemler yapılıyor, bazı sonuçlar oluşuyor. demem o ki, artık hiçbir yerde rahat değiliz. yine en güvenli yerlerden biri vpn ile girdiğimiz ayı sözlük live odaları. çünkü bizim canlı yayınlarımızı izleyemiyorlar. (şimdilik)
mahkeme kararı bugün çıktığı için bilgi ve mahkeme kararı operatörlere yeni gidiyordur. birkaç gün içinde tümünde engellenir. "sansür türkiye" tüm sinemalarda.
devark.cloud tarafından geliştirildi.