bir daha fransa'ya gitmem

rte nin fransa daki ermeni soykırımı ile ilgili yeni yasanın kabulu dahilinde gerçekleştireceği protestoyu açıklar.
http://www.bugun.com.tr/haber-detay/182148-erdogan-bir-daha-fransa-ya-gitmem-haberi.aspx
fransızları mutlu eden açıklamadır. <br>aynı şeyi türkiye için de demesini temenni ediyoruz.
rte ile aynı fikirde olduğum tek konudur. fransızlar kadar burnu büyük, önyargı cenneti ve *sınıfçı bir millet görmedim. air france ta başka bir kötü davranıyorlar, hava alanında beterinde beteri*. hayatımın sadece 24 saatini fransada geçirdim ama uzun bir zaman gibi geldi. hatta hayatımda hiç bu kadar hor görüldüğüm bir ülke olmamıştır. o zamanlar, sesimi yükseltip önüme gelen fransıza öküz gibi davranmayıp, efendi gibi dolaştığıma yanıyorum. her neyse başbakanımızla ilk kez aynı fikirdeyim.
başbakanın "kabul edilirse bir daha fransaya gitmem" dediği yasa 127 oyla fransa senatosunda kabul edilmiştir.
yakın zamanda amerika da benzer bir oylama yapılacak. sanırım amerika ya da gitmeyecek bundan böyle.
acaba yasa türkiyede kabul edilseydi türkiyeden gider miydi? tercih yapma durumunda kalsaydık rte mi yasa mi diye? bilemedim... ilginç hayaller kurdurtuyor bu rte siz yerler.
an itibari ile erdoğanın sarkozynin ceddini diline doladığı soyunun kurtuluşunu osmanlıya dayandırdığı durum. lakin fransaya gitmem lafında da çark etmiş şaşırtmayacak derecede kıvırtmış başbakan. sözün yeni formatı bu şekilde; <br> <br>"sarkozy bir daha seçilirse gitmeyebilirim" gün dolmadan başlık eskitiyor başbakan takip edemiyoruz efendim. o derece çalışkan yani. <br> <br>
benim de gittiğimde hayalkırıklığına uğradığım için aklımdan geçen düşünce. hollanda'nın sakin bayırlarından zonk zonk korno seslerinin karşıladığı paris'e vardığımda bu ne la dediğimi hatırlıyorum. büyük bir hayalkırıklığıydı benim için.