ayı sözlük

  • /
  • 34
yönetici, moderatör admin hemen hemen tüm üst yönetimle hakkımda açılan bir başlık yüzünden catacat kavga ettim ama atılmadım kim atıldı anlamadım ama trolllük yaparak popüler olmaya çalışan hiç bir yazar aslında popüler olamadı burada. olayı bilen anlatırsa sevinirim.
bazı yazarlarının eften püften tartışmaları gereğinden çok fazla uzattığı sözlük. bu nedenle güzel konuların sol frame de eriyip gitmeye mahkum olduğu sözlük.
yegane aşkım, kahrımı, nazımı yeri geldi gazımı çekti buralar..

2012* yılından beri bi küs bi barışık ite kaka devam ettirdik aşkımızı..

iiki vrsn bbq sni svyorm..

sözlüğün pinterest şeysi: https://tr.pinterest.com/ayisozluk/

takipleşmeye bekleriz.
çok teşekkürler böylesine güzel bir platform için de bulunmak keyif virici
demin sasirtmistir.

ben tanim girmedim mi arkadasin entaarisine? ne var bunda silmissin guzel karsim. formati hice saydigimizi dusunmuyorum. kafaya gore is yapmayalim. deminki basligi astral sildi muhtemelen.
formata sadık kalmak koşulu ile diyorum ki make ayı sözlük great again tşk
yeni bir üyesi olarak şimdilik alışma sürecinde olduğum sözlük.
iyi ki var şu sözlük. içimi dökmek beni biraz olsun ferahlatıyor. ben başka nereye yazacaktım, bloglara yazmak çok anlamsız geliyor, sıradan bir sözlüğe de yazmak istemezdim. iyi ki var burası.
ayıcı olmamda en geçerli sebeptir. düşünenin aklına sağlık.
şu sözlüğün şu hale gelmesi ne kadar üzücü. birkaç gündür girilen günlük girdi sayısı bir elin parmağını zor aşıyor.
küstahça küstürdüğünüz yazarlar yazmaya devam etse nasıl olurdu acaba bu sözlük hiç düşündünüz mü ?
bazısı kendinden farklı düşünene tahammül edemeyip hedef tahtasına oturturken yeni gelen yazarı, kimisi için buna bile gerek yok. tek amacı ayı sözlüğe eğlenmek için girmek olan ve bunu kimseyi kırmadan yapan benim gibi bir yazara bile tahammül edemediler.

ama şimdi bakıyorum da herkesi soğuttuktan sonra durağanlaşan bu sözlükte artık bu insanlar da yazmaz hale gelmiş. sözlük benim çayırım burada sadece ben ve benim gibi koyunlar otlar diyen koyunlar da burayı boktanlaştırma misyonlarını tamamlayıp gitmişler. ama eminim şu an bile bu çayırı boktan hale getiren zihniyetin bu küstahlık, bu tahammülsüzlük olduğunun farkında değillerdir.
insanlara tahammülünüz azıcık dahi olsaydı. burası çok daha güzel, aktif bir sözlük olurdu ve siz de, biz de, tüm lgbti bireyler de yazmaya devam ederdik bu platformda.

sözlükte yazmadığım zamanlar da ara ara ziyaret ediyordum sözlüğü çünkü ne kadar sığlaştırılmaya çalışılsa da hala bu kadar faydalı, sıcak bir lgbti platformu yok. gerçekten de çok değerli yazarlar var. bunu sadece benim gibi sözlüğü taşak amaçlı kullananlar için söylemiyorum.

dersler alınsın ve gerçekten hak etmediği sürece kimseyi küstürmeyin artık. bu sözlüğe gereğinden fazla anlam yükleyen arkadaşların çoğu yeterince hırpalanmış hayatta zaten. bir tekme de siz atmak istiyorsunuz onlara. ama o tekmenin ne anlama geldiğini düşünmek istemiyorsunuz. o tekme sizin acımasızlığınızdan başka birşey değil. benim gibi hayatta hiçbir şeyi ciddiye almayan bir adamı bile üzdüyse o tekme; buradan başka sığınacak köşesi olmayan yalnızları nasıl etkiler düşünmek istemiyorum ben.
açıkçası ben bu platformu çok seviyorum. çok kaliteli gerçekten. ama kendim gibi olamıyorum.. izin vermiyorlar, eğlence amaçlı şakalı entryler girebiliyordum. baktım ki bir kaç 'editör' entrylerimi silmeye başladı. hatta bir tanesi var ki ismini vermeyeyim rencide etmeyi sevmem. bana istinaden çok hoş olmayan başlık açtı, üstüne nick altımdan da hoşgörülü ol diye emir verdi. bunu bir editörün yapması hoş mu?.. her yazdığımı sildi 2 hafta önce. içinde ne bi hakaret vardı ne bir şey.. aslında diyorum ya hepimiz renkli insanlarız, dark bear abim sağolsun harika bir platform açmış bizlere. lakin buranın en büyük sıkıntısı şu; kurallarımız çok keskin. ansızın yazdığım entry 'tanım değildi' denilerek siliniyor. şahsen ben istediğim gibi yazamıyorum. sözlükte trollük yapmak, hakaret olmadan tabi ki bence renk katar. fakat bu konuda da sindirildik.. dark bear'a sözüm yok, sözlükle fazlasıyla alakalı ve olumlu yönde de geribildirimleriyle döner. sağ olsun.. diğer ilgililerden bir kaçı bu konuda fazla otoriter. yahu burası bir platform, hep ciddi olmak yerine arada espri de yapsak o özgürlükleri bize sunsanız güzel olmaz mıydı?.. ben 2 hafta önceki mevzudan sonra kendi adıma soğudum. keşke keskin kurallar yerine biraz daha hoşgörülü, insanları dışlamayan (white wine) varlıklar olsak.. unutmayın biz birbirimize keskin olursak toplum da keskin davranır arkadaşlar. kimse kırılmasın olur mu? sadece sözlükteki kuralların çok otoriter olması insanları itmiş olabilir. en azından benim için böyle yine de seviyorum burayı. saygılar dostlar
aralık 2016 itibariyle gözle görülür bir aktivite düşüklüğü var. yazarlar kayıp, başlıklar az...
sözlükteki transfobik/homofobik/eril dil kullanımına çok fazla tölerans tanındığını, nice editöler ve moderatörlerin neden bu işe hiç el atmadığını merak etmekteyim. bu şekilde ucuz içerik ve değerler eğitiminden yoksun bir dil kullanımı ile içerik üretmeye devam edersek çok daha fazla eksilmeye devam edeceğimizi düşünmekteyim. dışarıdan çizdiğimiz imaja girmiyorum bile. lütfen söylemlerimize, neyi nasıl anlattığımıza biraz daha özen gösterelim demek istediğim sadece bu.
güldüğüm başlık.

sözlükten artık hepimizi net şekilde soğutmuş editörler var. ve sözlükte artık kimse yazmıyorken daha 'kaliteli içerik girilsin. kaliteli dil kullanılsın' diye yazanlar var. kardeş sen moderatör değil misin? bir de zaten böyle yaptığınız için soğuduk. hep ciddiyet, hep ciddiyet. sanki bimer'e dilekçe veriyoruz. insanları serbest bırakmadığınız için soğuduk bu sözlükten. çok net. biz bilim adamı değiliz güzek kardeşim. kaliteymiş. bi git allasen.

sanki fareler üstünde toplanıp deney yapacağız. sizin en büyük eksiğiniz ne biliyor musunuz? hoşgörü. herkes üstüne alınmasın. editör ve moderatörlerden alınan olacaktır. onlar kendilerini iyi biliyor. trollüklerimize bile saygı duymadılar. bir de hiçbir şey yapmayan insan, kaliteli dilden söz ediyor.
sanırım bu sözlüğe alışıyorum.
öncelikle yazarları yazım hatalarını gördüklerinde ispitleyebilir veya düzeltilmesi için entry içine "başlığı düzeltin lütfen" demek yerine yetkisi olan birine ulaşabilirler. sonralıkla ateist ile deist aynı şeyler değil. bu yüzden başlıkları ortaklaştırmak yerine ayrı ayrı açılabilir. inanan ile inanmayan arasında düşüncesel farklar var, bu yüzden deist ile ateist olmaya karar verildiği anlarda ortak nokta bulamayabilirsiniz.
artık yavaştan kurucusu tarafından sonu getirilen sözlük. içerik üreten, katkı sağlayan,bilgi veren,yol gösteren insanları birer birer göndermek hangi akla hizmet acaba?
uçurulan yazarlar hakaret etmeyecek kadar kendini bilen insanlar.ufak eleştiriye dahi tahammülsüzlük gösterip yılların emeğini silmek bu kadar kolay olmamalı. uçurulan ve giden yazarların tüm yazdimlari da gidiyor,sanki hiç var olmamışlar gibi.siz bayım insanlarin anılarını ve emeklerini bir kalemde siliyorsunuz.bu yaptığınız en başta emeğe saygısızlık.hepimiz bazen haddimizi asariz ve bize yakışmayan şeyler yaparız çünkü insanız.ama bugün uçurulan üç yazarda ne küfür etti nede hakarette bulundular.entirileride silindiği için kimse ne olup bittiğini anlamıyor.kendilerini dahi anlayamadan gönderildiler.
dediğim gibi yazık oldu onca emeğe ve geçen seneye.burasi artık eskisi gibi olmayacak.kimse kısıtlandığı bir yerde yazmaz ve yazmamalidir.

emeğine hakaret edilen emekçinin yanındayım. uçurulanlara haksızlık yapılmıştır bu da böyle biline.
son söz:
ferman padişahınsa dağlar bizimdir!!!!

şaka gibi. takip ettiğim yazılarını okumaktan keyif aldığım arkadaşlarım an itibariyle yok. ne ara bu kadar tahammülsüz olduk; ben dahil birçok yazar bir açıklama bekliyoruz. kim neden uçurdu arkadaşları?
gördüğüm kadarıyla şu arkadaşlar gitmiş...


nehiryeli: bu arkadaşımızı tanırım. gayet mantıklı ve efendi biridir. editörmüş vs. bunu bile bilmiyordum. şahsen girdilerim silinse filan farketmem bile. her zaman bu gibi platformları ciddiye almadığımı belirtmişimdir. neyse yarın daha ayrıntılı öğreniriz olayı. selamlar nehiryeli naber, oluyor işte böyle şeyler...

aigai: karşılıklı arada girdilerimizi beğenir, nadir de olsa mesajlaşırdık. efendi ve dünya görüşü güzel biri gibi gelmiştir bana. uçurulmak için ne yaptı merak ediyorum.

bankacibear: aşk hayatı hızlı bir arkadaş olarak zihnimde hep yer buldu. terbiyesizliğini filan görmedim. hatta hep duyarız dark bear ile tanışırlar arkadaşlardır diye. insan arkadaşını atar mı demeyin, burası sosyal medya ovası her halt olabiliyor.

sözlük için ise söylenecek pek bir şey yok. alternatifleri çok; ayrıca lgbti temalı olunca insanların üye olma amaçlarıyla bazen uyuşma olmadığını çokça gördük. yok olup gitmese de tarihten bir yaprak olacağı aşikar.
  • /
  • 34