ayı sözlük

  • /
  • 34
2 ayın sonunda online olduğumda hiçbir şeyin değişmediğini tekrar gördüğüm sözlük. çok saçma ve gereksiz bir laf dokundurmaya maruz kaldığım için sıkılmıştım ve bir süre girmeme kararı almıştım. güzel bir proje olsa da yönetim hataları var. yazarlara daha tahamüllü davranılmasını dilerim, yoksa muhtemelen artık sol framede sadece trol yazarların kapışmalarını takip edebileceğimiz sözlük.
duyan geliyor, ışığı gören geliyor. 4 ay sonra bir uğrayayım dedimler, 2 ay sonra online oldum, olmayaydım diyenler. ay valla şaka gibisiniz! siz destek olmamak için şehir değiştirdim yalanı söyleyenler, bırakın da insanlar da size laf dokundursun. bir diğeri de kürtlere, çingenelere kokuyorlar diyerek ırkçılık yapıp sonrasında gelip "sözlük beni geriyor, lanet olsun yaptığın işe, boşa zaman kaybı" diyebiliyor. senin gibi ırkçı zaten olmayıversin sözlükte kayıp değilsin ki! burada olmayışın kazanç. bunun gibi bir sürü örnek. ya var ya önce dönüp kendinize bir bakın, dün gece yarısı burada açılan başlıkları gördü bu gözler. insanlara psikolojik destek vermek için yüksek eğitim görmüş olan biri, burada resmen sanal terör estirdi, küfürler hakaretler yağdırdı. zaten olmayıverin siz bizim aramızda! bırakın allah aşkına! kankalarının dolduruşuna gelen, konular hakkında tek bir bilgi sahibi olmadan haksız eleştiren tiplersiniz! ama evet ben diktatörüm, tam size göreyim ve bu sebeple kimseye bir açıklama yapmayacağım. ehehe

roboski katliamına masraf ve bomba israfı diyeni, 39 kişinin katili olan reina saldırganını savunanı, bana "yattıklarına editörlük veriyorsun, kanıtları da var" iftirasında bulunup kanıt sorduğumda cevap veremeyeni burada barındıracak değilim.* diğerleri de zaten gaza gelip flood, saldırı, hakaret, küfür yağdıran veya kendilerini sildirmek isteyenlerdi. hayhay dedim, şutladım. valla adını siz koyun, temizlikse temizliktir, diktaysa dikta! hiç sıkıntı yok. burası benim yarattığım, cebimden ödediğim, adıma kayıtlı, tüm hakları bana ait olan bir alan, dolayısıyla kararları da ben veriyorum. son kararlarımın sonuna kadar savunucusuyum, arkasındayım. şimdi daha iyi anlıyorum ki uçurmak için çok bile beklemişim. bu kadar net! istemeyen gidebilir, kimseyi burada zorla tutmuyorum. ben durup dururken kimseye küfretmiyorum. kimseye iftira etmiyor, kimsenin özel hayatı ile, çoluğu, çocuğu, eşi, sevgilisi, kolisi ile ilgili ileri geri konuşmuyorum. daha bu sözlüğün kuruluş amacından haberiniz yok, birlikte hareket edebilecek tek girişiminiz, desteğiniz, plan projeniz yok. eleştirmeyi bile bilmiyor, beceremiyorsunuz. toplumun size öğrettiği gibi sadece kendi doğrularınızla tek taraflı davranıyor, ilerliyor, afişe ediyor, yargılıyorsunuz. çünkü burada bulunma amacınız başka, derdiniz başka. şimdi dağılabilirsiniz! şehrin, ülkenin her köşesine dağılabilirsiniz...

sana git diyemem, kal demek gelmiyor içimden!
sigara bile yakmayıp mutluluklar dilediğim sözlük. öpenzi.
ne olmuş/olmamış kim haklı/kim haksız tartışmasına girmiyorum. ne oldu da, ne ara kim ya da kimlerden dolayı burası bu hale geldi gibi klişelere de girmeyeceğim. güzel işler zamanında yapıldı ama iyi ama kötü herkes çorbaya tuzunu koydu, katkıda bulundu. her şeyin bir süresi varmış demek ki dolmuş bir şeylerin de süresi.

lakiiiin verilen onca emeğe rağmen kimse bu söylemleri ve tavırları hak etmedi diye düşünmekteyim.

her neyse tek istediğim bu sözler kayıtlara geçsin;

"burası benim yarattığım bir alan, kararları da ben veriyorum. bu kadar net! istemeyen gidebilir, kimseyi burada zorla tutmuyorum."

(bkz: ya sev ya terk et)

ok, bye!
dark bear sonuna kadar haklıdır.

bu sözlüğün ilk kuruluşundan beri buradayım. emek harcayamadım, pek yazamadım o zamanlar ama bilhassa dark bear'ın emeklerini gördüm. en ufak bir haksızlıkta herkesi hemen dinler ve fikrini alan bir insandır. lütfen bu kalitedeki efendi insanın üzerine gitmeyin.

bu kadar terör estiren insanlara kim olsa sessiz kalamazdı. ancak böyle olay çıktığında sözlüğe gelip, hee 2 ay sonra buraya uğradım muhabbeti yaparsınız siz. tüm farkındalığıyla ve sözlükte güzel işlere imza atan dark bear'a ben teşekkür ediyorum. adam gibi adamdır. bazılarının yaptığı o iğrenç saygısızlığa değil dark bear, siz de olsanız müsaade etmezdiniz. efendi olmasını bilemediniz, kabul ediniz.
yakın zamanda öğrendiğim, henüz dahil olduğum yeni sözlüğüm. lgbti hakları konusunda mücadele veriyor olması ve de feminist olması ilgi çekici.
24 ocak ve sonrasında sözlükteki takipçi sayısı günlük 1900 rakamlarından 2600 rakamlarına çıktı. yoğun bir takip söz konusu. dünya ve ülke sıralamasında da artış söz konusu. sözlükte az yazılsın ama öz yazılsın. am göt muhabbetleri, aşk evlilik teklifi sohbetleri, ikili ilişkilerdeki saçma sapan triplerin entrylere döşenmesi, zirvelere sadece koli bulmak için katılımlar sağlanması ve bununla doğru orantılı çöp entrylerdense az entry olsun ama çöp entry olmasın kafasındayım hala. çünkü sözlüğün kuruluş amacı da bu doğrultudaydı. bu amaca uygun herkes yazabiliyor, yazmaya da devam edecektir. ama cidden dün evinize kimi kabul edip kolileştiğiniz hiç birimizi ilgilendirmiyor açıkçası.

sözlükte yazdığım tüm entryler sayılıyor, benden başka yazarlar bir şey yazdığında da feykim olarak değerlendiriliyor. nasıl bir ağır hasta olmuşlarsa. sabah ayı sözlük ile uyanıyorlar, kaç entry girildiğini sayıyorlar. gece yatmadan tekrar sayıp yatıyorlar, sabah yine sayıyorlar. öğlen arası sayıyorlar, akşam yemeği sonrası bir daha sayıyorlar. ne kadar entry girilmezse o kadar mutlu oluyorlar. psikolojik destek gerekirse bir kaç isim önerebilirim. sözlükten mesaj atamasalar da mail ile bana ulaşabilirler. her zaman ki gibi yardımcı olmaya hazırım.
sözde dark bear bu sözlükte farklı farklı nickler kullanarak entry giriyormuş. tabi kaynak bearhairy olunca çok inanasım gelmedi. dipteyim ben'e de dark bear'ın sahte hesabı diyorlardı ama gerçek öyle değil tabii ki. siteye sızdığım zaman dark bear'ın mesajlarına bakmıştım ve, bu üye ile sohbetlerini gördüm. yani eğer dark bear'ın hesabıysa, dark bear bayağı psikopat birisi olması lazım. dark bear tuhaf bir insan ama bu konuda tuhaf olduğunu düşünmüyorum. açıkça provokasyon yapıyorlar. ayı sözlük'ten giden üyelerin samimiyeti konusunda inancım yok açıkçası. acaba aynı şeyi dark bear bana yapsaydı, benim hakkımı savunurlar mıydı? ben hiç sanmıyorum. ama kürt bir üye olunca hemen savunuyorlar. ya da iyi niyetlileri sevmiyor olabilirler, bilmiyorum. herkesi azarlamak lazım bu devirde.

düzenleme: ırkçılık için söylemedim. öyle olduğunu siz de biliyorsunuz. bazı üyelere gerektiğinden fazla pozitif ayrımcılık yapıldı.
kim kurduysa emeklerinize sağlık
ne kadar entry'lerimiz silinse de yazmaktan keyif duyacağım sözlüktür.
gelince kendimi evimde gibi hissettiğim sözlük.
bugün gelen kutumda bi mesaj gördüm yazar oldunuz tarzında ancak okuyamadan mesaj uçtu gitti. yazar olabildim mi olamadım mı bi bilgilendirin , bu enry de deneme gibi bişey olsun.

edit : yazar olmuşum
ayı sözlük bırakılmaz , ara verilir .
ismine sempati besleyip henüz yeni üye olduğum sözlük
yeni geldim, seveceğime eminim.
dark bear sözlüğün kurucusundan öte babacan biridir, her konuda herkese yardımcı olur. evet burada daha önce sıkıntılar oldu, insanların kibirli olanları da var. kibirsiz olanları da... bazıları bir şekilde sözlükten gittiler ama biz onları her daim seviyoruz. ve unutmayalım ki bizler rengarenk insanlarız.

lakin bizler yazar olarak birbirimize kucak açtık. sözlüğümüz çok aktif olmasa da burayı hep seviyoruz. çünkü dertleştiğimiz bir yuva gibi burası. 6 yıl olmuş, her dönemimde burada bir şeyler karalamış olmaktan mutlu oluyorum. tüm yazar olan, olmayan herkese sevgiler dostlarım.
uzun zamandır okur olarak takip ettiğim, birkaç dakika önce kayıt olduğum ve yazmak için sabırsızlandığım sözlük.
her girdiğimde bir umutla açtığım canım sözlük.
zirve mirve yapın da gelek..

yine ada pikniği mi yapsak?!?
  • /
  • 34