dutchbear'ın sözlükten uçurulması kampanyası

kimsenin uçurulmasına gerek yoktur. fakat dünyadaki mücadeleden gerçekten haberdar olmasına, kendine olmadık vasıflar yükleyip birisini kadın madın..vs aşağılamamasına ve acilen eşcinselliği ya da ait olduğu topluluğu hazmetmesine, anlamlandırmasına ihtiyaç vardır. üzülme be canım zamanla olur
ayı sözlük herkese özgürce yazma alanı sunan bir mecra.
en azından birazcık öyle.
yani azıcık öyle.
az.
bu yüzdendir ki insanlar sırf bizimle aynı düşünmüyor diye sözlükten atılsın demek yanlış olur.herkes eşcinselleri sevmek zorunda değil herkes eşcinselliğini sevmek zorunda da değil.
ilk eşcinsel olduğumuzu anladığımızda hayat bunu yüzümüze yüzümüze vurduğunda soluğu psikiyatri kliniğinde almadık mı?
bazı insanlar zor kabul eder.zamana bırakalım.yine sevelim onu.çünkü onun sevgiye ihtiyacı var nefrete değil.nefret onda yeterince var zaten.
güzek kardeşim demşsinki hayatta gay olmaktan başka şeylerde var.doğru insan olmak var.insan gibi insan.
oda sırf eşcinsel olduğu için öldürülen insanları vicdanında hissedip sadece onlar için bile koca bir camiaya saygı duymaktan geçer.çamur atmaktan değil...
gereksiz kampanyadır. zaten siz ilgi gösterdikçe orgazm olan bir birey olduğu için işine bile yarıyor.
siklemeyin la gider belki.
başta bende öyle düşünüyordum sonra fark ettim ki sözlük aktivist, pkk sempatizanı, marjinal bir grup adamdan oluşmaya başladı. üç aşağı beş yukarı hepimiz birbirimize benziyoruz. bir başlık açıyoruz ve altında "hımm hiç bu açıdan düşünmemiştim" diyebileceğim bir tane entry çıkmıyor. veya çok nadir. tamam dutchbear engin bilgisiyle beni şaşırtmıyor! ancak hiç olmazsa bu sözlükte farklılıklarında konuşabileceğini simgeliyor. dursun işte ne olacak. hem karşıt fikirleri dinlemezsek, kimin ne olduğunu bilmezsek, herkesi düşman bellersek nasıl bir adım ilerleyebiliriz ki?
birisi sözlükten uçurulsa n'olacak? düşünceleri mi değişecek? hayır. ayrıca sözlükten uçurulunca uçurulan kişi farklı bir kullanıcı adı ile yine kaydolabilir. evet, kimilerinin fikir ve görüşleri kimilerine uymayabilir ama bu illa o kişiyi sözlükten uçurmayı mı gerektirir? nasıl ki gerçek hayatta bizimle fikirleri ve görüşleri uymayan insanlarla çok sık muhabbet etmiyorsak ya da hiç görüşmüyorsak veya bir ortamda denk geldiğimizde pek kale almıyorsak, burada da aynısı yapılabilir. dutchbear'ın yazdıklarını beğenmeyenler okumazlar ve ona yorum yapmazlar, bu kadar basittir bu.

sözlüğe yeni geri döndüğüm için dutchbear'ın yazdıklarını çok okumadım açıkçası ama eğer yazılarında herhangi bir konuda aşırılık yoksa, rahatsız olan kişi önce kendisini sorgulamalıdır niye o yazılardan rahatsız oluyor diye. kendisinde uyandırdığı his nedir ki onu bu kadar çok rahatsız ediyor ve kendisini de biraz sorgulamalıdır sanki çünkü bir insan bir şeyden rahatsız oluyorsa, kendisinde de aynı şeyden rahatsız oluyordur/olabileceği için o hissettiği duyguyu sevmediğinden ötürü böyle tepkili oluyor diye düşünüyorum. herhangi bir yazar aşırılık yaptığı konularda yönetim tarafından uyarılabilir ve yazarın da savunması alındıktan sonra eğer yine sözlüğe uymayan yazılar yazmaya devam ederse, o zaman yönetim ne yapacağını düşünür ve gerekli açıklamayı yaparak aldığı kararı uygular. ben de böyle düşünüyorum.

bu arada bu yazdıklarım sadece dutchbear için geçerli değil, her yazar için geçerlidir. bugün yarın "x yazar da sözlükten uçurulsun kampanyası" gibi başka kampanyalar da başlayabilir...
"birisi birilerinin işine gelmediği için uçurulacaksa hepimiz toplanıp gidelim" dedirten kampanyadır. saçma. troll olduğunu düşünüyorsanız girilerinizi girmeyin, susar zaten. ben bile sözlükteki çoğu kişiden tiksiniyorum. ama hiçbir şekilde bunu dışarıya yansıttım mı? hayır tabii ki. karşıdaki kişi tiksindiğim hareketlerini nasıl değiştiremeyecekse ben de ona değiştir diyemem. yazdığı yorumları sallamam, olur biter.
akşama kadar kürde aleviye feminen eşcinsele küfür ediyor bu adam.mum söndüren aleviler pis kürtler adını batıran feminen eşcinseller var bu sözlükte ona göre.bende çıkıp namussuz sünniler barbar türkler şerefsiz maskulen geyler şeklinde yazılar yazsam acaba kaç kişi uçurulmamı ister.büyük ihtimal çoğu kişi ister.standart türkiye toplumunun çoğunluğunu oluşturan kesim bu sözlükte de hayli fazla.düşünce özgürlüğü ve hakaret arasında çok ince bir çizgi var.lakin birilerinin söylemek isteyipte söyleyemediği şeylerin sesi bu adam.uçurulmasını istemeyenler acaba bu arkadaşa yaptığının çok kötü bir şey olduğunu söyledimi ? renkmiş,hep aynı düşünce olması sıkıntılıymış falan filan hepsi bahane.sözlüğe hakim bir düşünce veya siyasi görüş yok.herkesin ayrı bir çizgisi var.uçurulması umurumda değil ama eğer o adam aleviye kürde diğer azınlığa hakaret ederse bende daha önce yaptığım gibi ona küfür ederim tabi düşünce özgürlüğü kapsamın da.
türklere hakareti zaten azdan aza yapıyorsunuz sözlükte. kimse de size faşist demiyor. kürtlere karşı fikirlerini belirtmek da faşistlik değil.