noblebear

Durum: 330 - 0 - 0 - 0 - 20.01.2018 21:25

Puan: 5076 - Sözlük Kezbanı

14 yıl önce kayıt oldu. 1.Nesil Yazar.

Henüz bio girmemiş.
  • /
  • 17

haykur barınağına mama yardımı

müsait bir gününüzde herkesi beklerim.

haykur barınağına mama yardımı

dilerseniz gelip iyileşen kedi ve köpeklerimizi sahiplenebilirsiniz.

haykur barınağına mama yardımı

gelecek olan bütün yardımları video ya çekip yayımlayacağım buradan sizlere.

şuan en uygun mama burada http://www.hepsiburada.com/kopek-mamalar...

haykur barınağına mama yardımı

arkadaşlar öncelikle duyarlılığınızdan dolayı sonsuz teşekkür ederim. 2 katlı, bahçeli bir dernek evinde sadece yaşlılar, engelliler, küçük yaşta ölümden dönen yavrular, görme engelliler, 3 bacaklılar, uyuzluktan kırılan, otabanlara terk edilen goldenler bulunuyor ve 30 kadar da kedimiz var. amaç sadece en zor durumdakilerini alıp elimizden geldiği kadarıyla iyi bir yaşam sürdürmek. bunların hepsini şimdiye kadar kendi cebimizden karşılıyorduk, getirdiler üstümüze attılar köpekleri gittiler. bizde onları ölüme terk edemedik ama gücümüz bitti artık malesef. onun için böyle bir imdat çağrısında bulundum. lütfen imkanı olan herkes gelsin kendi gözleriyle görsün, kendi elleriyle beslesinler. hiç bir şey yapılamıyorsa bir lokmacık sevgi bile yeter onlara.

barınağımızın eksikleri eski halı, kilim, battaniye, kıyafet, mama, kulube, ilaçlar. veteriner bocrumuzu hiç söylemiyorum.

barınağımızın adresi: nişantepe mah. fabrikalar sokak. no: 4
alemdağ çekmeköy / istanbul

haykur barınağına mama yardımı

pazar günü oradayım, görüşmek dileğiyle.

haykur barınağına mama yardımı

çekmeköy alemdağ emlak konutlarının altında, şile yol ayrımında.

haykur barınağına mama yardımı

arkadaşlar gönüllü olarak boş zamanlarımda çalıştığım diğer barınaklardan farklı olan bir barınak var. farkı ise 3 bacaklı, kör, yaşlı ve hastalıklı olanların bulunduğu bir barınak. 70'e yakın köpek, 30 kadar da kedi var. çok büyük mama sıkıntıları var. yardım etmek isteyen olursa gelip görebilir yahut özelden de resim yollayabilirim.

hayırsız ada

1910 yılında, sultan ii. abdülhamid'in tahttan indirilmesinden ve jön türklerin başa geçmesinden bir yıl sonra, istanbul'daki sokak köpeklerinin kökünün kazınmasına karar verilir. mesele büyük bir hızla halledilir. 3 hazıran 1910 yılında istanbul’un başıboş 80 bin köpekğini sivriada’ya terk edilmesi, adanın son sürgünü olarak ada tarihindeki yerini almış; adaya terk edilen bu köpeklerin sesi ta istanbuldan duyulur hale gelmiş ve hayatta kalmak için açlıktan birbirlerini yemesi akabinde istanbul’da yaşanan büyük deprem, köpeklere reva görülen acımasızlığa yorulmuştur o gun den sonra adı hayırsız a olarak anılmışdır .

evcil hayvan besleyenlere öneriler

apartmanda hayvan besleyenlere yardımcı bilgiler
vereceğim bilgiler apartmanda hayvan besleyen kişilere fazlasıyla yardımcı olacağına inandığım notlardır. internette biraz araştırma yaptığınızda karşınıza birkaçı çıkabilir. asıl olan şeytan ayrıntılarda gizlidir...
takdir edersiniz ki apartmanlarda sıkça karşılaşılan sorunlardan bir tanesi de evdeki hayvanlar. çeşitli sebeplerle sahiplenilen bu dostlar bazen canı sıkılan komşular tarafından bir sorun olarak algılanıp, çeşitli yerlere sahibi ile şikayet ediliyorlar. konu hakkında bilgisi olmayan bazı hayvanseverler de ya hayvanından vazgeçiyor yada bulunduğu apartmandan, semtten taşınıyor. peki bu soruna nasıl bir çözüm bulacağız... çok kolay
eğer apartmanda kiracıysanız yada yeni taşınacaksanız iki yönteminiz var; ya efendi gibi yöneticiye hayvanınız hakkında bilgi verip kendilerinden icabet alırsınız( ki bu durumda genelde garip bir yüz ifadesiyle karşılaşıyorsunuz) ya da yönetim planını isteyip okumak istediğinizi söyleyin. maddelerde evcil hayvanlarla alakalı bir karar var mı kontrol edin. eğer yoksa milleti sallamadan gidin eve yerleşin. rahat olun sizi dava etseler bile hiç bir şey elde edemezler çünkü mahkeme "anlaşmazlıklarda yönetim planı geçerlidir" der.
diyelim ki siz eve yerleştiniz. apartman yönetimi, yönetim planını değiştirip hayvan beslenemez diye bir ibare yerleştirmek istiyor. bu değişiklik apartmanda hayvan beslenmeye başlandıktan sonra alınan bir karar ise hukuki merciilerde geçersizdir, rahat olun... . ayrıca, şu türde de bir savunma yapılabilir:
size dava açılırsa kat mülkiyeti kanununun yönetim planına ilişkin 28. inci maddesi gereğince dava açılacaktır
kat mülkiyeti kanunu'nun yönetim planına ilişkin 28. ci maddesi uyarınca, apartman yönetim planı, “binanın yönetim tarzını”, binanın kullanma ve maksat şeklini, yönetici ve denetici'nin alacakları ücreti, yönetime ait diğer husuları düzenler.
apartman dairesinde ev hayvanı olarak kedi/ köpek besleme yasağı kanunun saydığı bu noktalardan hangisinin kapsamına girmektedir? hiçbirine..bir kimsenin oturduğu apartman dairesinde ticari amaç gütmeksizin tamamen ev hayvanı olarak köpek kedi beslemesinin “ binanın yönetim tarzı” yani binanın kullanma maksat ve şekli ile ne ilgisi var?
apartmanın ortak alanlarında ( bahçesinde, kat boşluklarında, vs.) kedi köpek beslenmesi yasaklanabilir, bu madde 28 'in kapsamına girer. fakat bağımsız bölümlerde, “evin içi”,hayvan besleme yasağı yönetim planına konulamayacak bir hükümdür. yazılsa bile geçersiz sayılması gereken bir hükümdür.
apartman sakinleri beni şikayet etti ne yapacağim
öncelikle şunu bilmelisiniz ki hiç bir kimsenin sizin hayvanınızı evden tahliye etme hakkı yok. zabıta geldiğinde sadece aşi karnesi ve varsa eğer eğitim sertifikasi kontrolunü yapabilir. kesinlikle hayvanın evden tahliyesini yapamaz. yaparsa bu konut ihlaline girer ve cezası vardır.
diyelim ki hayvanın sesinden rahatsız olduklarını söylediler. resmi şikayette bulunulmuş ise şikayetçi açık olarak belirtilir. burada biliriz ki bu şikayet art niyetli mi yoksa evet gerçekten rahatsız mı olunuyor. her ne şekilde olursa olsun hayvanın sesinden rahatsız olduklarını söylüyorlarsa bir "bilirkişi" getirilir ve ölçüm yaptırılır. günde kaç saat durmadan havlıyor örneğin; günde 1 saat içinde 5 defa arka arkaya havlıyor. sorun değil. ayrıca sesin şiddetinin de 76db' i geçmesi gerekiyor ki bu iri köpeklerde bile elektrikli süpürgenin çıkardığı sesten daha azdır.
sizi bu konuda dava ederlerse kazanmaları gerçekten çok zor.
mükemmel bir bilgi daha vereyim bu doğrultuda sizde onlara tazminat davası açabilirsiniz
ancak şunu unutmayınız ki; bir havyan sahibi olarak sorumlululuklarınızın neler olduğunu bilmelisiniz. eğer hayvan sahibi olarak hayvanlarımızı insanların bulunduğu ortamda yaşatma zorunluluğumuz var ise ileride çıkabilecek problemlere karşı, kendimizi savunabilmemiz için, bazı noktalara dikkat etmeliyiz:
eğer büyük bir köpek türü besleyecekseniz, lütfen mantıklı olunuz. bu tür köpeklerin, sürekli enerjisini harcamaya ihtiyacı vardır. antreman yapmaya ihtiyaçları vardır. enerjisini boşaltamayan köpek, sürekli huzursuzluk çıkartacak, olur olmaz seslere havlayacaktır. günde en az 2'er saat gezdirmeniz ve aktif oynamanız gerekir ki, zaman zaman bu süre bile, rothweiller, german sheppard,doberman gibi köpeklere yetmeyecektir.
köpeklerinizin itaat eğitimlerini, en küçük yaşlardan itibaren vermeye başlayabilirsiniz. örn anneden ayrılan 2- 3 aylık köpekler bile ilk etapta ne dediğinizi anlamasalar bile, sizin ses tonunuzun, yumuşaklığına ve sertliğine alışacak, sizin vücut dilinizi çözmeye başlayacaktır. bu da ileri ki dönemlerde, aranızdaki dialoğu kuvvetlendirecektir.
son olarak tbmm' nin hayvanlari koruma kanunu incelemenizde fayda var
hayvanlari koruma kanunu
kanun no. 5199
kabul tarihi : 24.6.2004
birinci kisim
genel hükümler
birinci bölüm
amaç, kapsam, tanımlar ve ilkeler
amaç
madde 1. - bu kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.
kapsam
madde 2. - bu kanun, amaç maddesi doğrultusunda yapılacak düzenlemeleri, alınacak önlemleri, sağlanacak eşgüdümü, denetim, sınırlama ve yükümlülükler ile tâbi olunacak cezaî hükümleri kapsar.
tanımlar
madde 3. - bu kanunda geçen terimlerden;
a)yaşama ortamı: bir hayvanın veya hayvan topluluğunun doğal olarak yaşadığı yeri,
b) etoloji: bir hayvan türünün doğuştan gelen, kendine özgü davranışlarını inceleyen bilim dalını,
c) ekosistem: canlıların kendi aralarında ve cansız çevreleriyle ilişkilerini bir düzen içinde yürüttükleri biyolojik, fiziksel ve kimyasal sistemi,
d) tür: birbirleriyle çiftleşebilen ve üreme yeteneğine sahip verimli döller verebilen populasyonları,
e) evcil hayvan: insan tarafından kültüre alınmış ve eğitilmiş hayvanları,
f) sahipsiz hayvan: barınacak yeri olmayan veya sahibinin ya da koruyucusunun ev ve arazisinin sınırları dışında bulunan ve herhangi bir sahip veya koruyucunun kontrolü ya da doğrudan denetimi altında bulunmayan evcil hayvanları,
g) güçten düşmüş hayvan: bulaşıcı ve salgın hayvan hastalıkları haricinde yaşlanma, sakatlanma, yaralanma ve hastalanma gibi çeşitli nedenlerle fizikî olarak iş yapabilme yeteneğini kaybetmiş binek ve yük hayvanlarını,
h)yabani hayvan: doğada serbest yaşayan evcilleştirilmemiş ve kültüre alınmamış omurgalı ve omurgasız hayvanları,
ı) ev ve süs hayvanı: insan tarafından özellikle evde, işyerlerinde ya da arazisinde özel zevk ve refakat amacıyla muhafaza edilen veya edilmesi tasarlanan bakımı ve sorumluluğu sahiplerince üstlenilen her türlü hayvanı,
j) kontrollü hayvan: bir kişi, kuruluş, kurum ya da tüzel kişilik tarafından sahiplenilen, bakımı, aşıları, periyodik sağlık kontrolleri yapılan işaretlenmiş kayıt altındaki ev ve süs hayvanlarını,
k) hayvan bakımevi: hayvanların rehabilite edileceği bir tesisi,
l) deney: herhangi bir hayvanın acı, eziyet, üzüntü veya uzun süreli hasara neden olacak deneysel ya da diğer bilimsel amaçlarla kullanılmasını,
m) deney hayvanı: deneyde kullanılan ya da kullanılacak olan hayvanı,
n) kesim hayvanı: gıda amaçlı kesimi yapılan hayvanları,
o) bakanlık: çevre ve orman bakanlığını,
ifade eder.
ilkeler
madde 4. - hayvanların korunmasına ve rahat yaşamalarına ilişkin temel ilkeler şunlardır:
a) bütün hayvanlar eşit doğar ve bu kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir.
b) evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. sahipsiz hayvanların da, sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir.
c) hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır.
d) hiçbir maddî kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin, sadece insanî ve vicdanî sorumluluklarla, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakan veya bakmak isteyen ve bu kanunda öngörülen koşulları taşıyan gerçek ve tüzel kişilerin teşviki ve bu kapsamda eşgüdüm sağlanması esastır.
e) nesli yok olma tehlikesi altında bulunan tür ve bunların yaşama ortamlarının korunması esastır.
f) yabani hayvanların yaşama ortamlarından koparılmaması, doğada serbestçe yaşayan bir hayvanın yakalanıp özgürlükten yoksun bırakılmaması esastır.
g) hayvanların korunması ve rahat yaşamalarının sağlanmasında; insanlarla diğer hayvanların hijyen, sağlık ve güvenlikleri de dikkate alınmalıdır.
h) hayvanların türüne özgü şartlarda bakılması, beslenmesi, barındırılma ve taşınması esastır.
ı) hayvanları taşıyan ve taşıtanlar onları türüne ve özelliğine uygun ortam ve şartlarda taşımalı, taşıma sırasında beslemeli ve bakımını yapmalıdırlar.
j) yerel yönetimlerin, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması için hayvan bakımevleri ve hastaneler kurarak onların bakımlarını ve tedavilerini sağlamaları ve eğitim çalışmaları yapmaları esastır.
k) kontrolsüz üremeyi önlemek amacıyla, toplu yaşanan yerlerde beslenen ve barındırılan kedi ve köpeklerin sahiplerince kısırlaştırılması esastır. bununla birlikte, söz konusu hayvanlarını yavrulatmak isteyenler, doğacak yavruları belediyece kayıt altına aldırarak bakmakla ve/veya dağıtımını yapmakla yükümlüdür.
ikinci kisim
koruma tedbirleri
birinci bölüm
hayvanların sahiplenilmesi, bakımı ve korunması
hayvanların sahiplenilmesi ve bakımı
madde 5. - bir hayvanı, bakımının gerektirdiği yaygın eğitim programına katılarak sahiplenen veya ona bakan kişi, hayvanı barındırmak, hayvanın türüne ve üreme yöntemine uygun olan etolojik ihtiyaçlarını temin etmek, sağlığına dikkat etmek, insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından gerekli tüm önlemleri almakla yükümlüdür.
hayvan sahipleri, sahip oldukları hayvanlardan kaynaklanan çevre kirliliğini ve insanlara verilebilecek zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirleri almakla yükümlü olup; zamanında ve yeterli seviyede tedbir alınmamasından kaynaklanan zararları tazmin etmek zorundadırlar.
ev ve süs hayvanı satan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılarak sertifika almakla yükümlüdürler.
ev ve süs hayvanı ve kontrollü hayvanları bulundurma ve sahiplenme şartları, hayvan bakımı konularında verilecek eğitim ile ilgili usul ve esaslar ile sahiplenilerek bakılan hayvanların çevreye verecekleri zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirler, tarım ve köyişleri bakanlığı ile eşgüdüm sağlanmak suretiyle, içişleri bakanlığı ve ilgili kuruluşların görüşü alınarak bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
ticarî amaç güdülmeden bilhassa ev ve bahçesi içerisinde bakılan ev ve süs hayvanları sahiplerinin borcundan dolayı haczedilemezler.
ev ve süs hayvanlarının üretimini ve ticaretini yapanlar, hayvanları sahiplenen ve onu üretmek için seçenler annenin ve yavrularının sağlığını tehlikeye atmamak için gerekli anatomik, fizyolojik ve davranış karakteristikleri ile ilgili önlemleri almakla yükümlüdür.
ev ve süs hayvanları ile kontrollü hayvanlardan, doğal yaşama ortamlarına tekrar uyum sağlayamayacak durumda olanlar terk edilemez; beslenemeyeceği ve iklimine uyum sağlayamayacağı ortama bırakılamaz. ancak, yeniden sahiplendirme yapılabilir ya da hayvan bakımevlerine teslim edilebilir.
sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması
madde 6. - sahipsiz ya da güçten düşmüş hayvanların, 3285 sayılı hayvan sağlığı zabıtası kanununda öngörülen durumlar dışında öldürülmeleri yasaktır.
güçten düşmüş hayvanlar ticarî ve gösteri amaçlı veya herhangi bir şekilde binicilik ve taşımacılık amacıyla çalıştırılamaz.
sahipsiz hayvanların korunması, bakılması ve gözetimi için yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde, yerel yönetimler yetki ve sorumluluklarına ilişkin düzenlemeler ile çevreye olabilecek olumsuz etkilerini gidermeye yönelik tedbirler, tarım ve köyişleri bakanlığı ve içişleri bakanlığı ile eşgüdüm sağlanarak, diğer ilgili kuruluşların da görüşü alınmak suretiyle bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır.
sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması ve hayvan bakımevlerinin çalışma usul ve esasları, ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir. hayvan bakımevleri ve hastanelerin kurulması amacıyla hazineye ait araziler öncelikle tahsis edilir. amacı dışında kullanıldığı tespit edilen arazilerin tahsisi iptal edilir.
hiçbir kazanç ve menfaat sağlamamak kaydıyla sadece insanî ve vicdanî amaçlarla sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakan veya bakmak isteyen ve bu kanunda öngörülen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişilere; belediyeler, orman idareleri, maliye bakanlığı, özelleştirme idaresi başkanlığı tarafından, mülkiyeti idarelerde kalmak koşuluyla arazi ve buna ait binalar ve demirbaşlar tahsis edilebilir. tahsis edilen arazilerin üzerinde amaca uygun tesisler ilgili bakanlığın/idarenin izni ile yapılır.
ikinci bölüm
hayvanlara müdahaleler
cerrahi müdahaleler
madde 7. - hayvanlara tıbbî ve cerrahi müdahaleler sadece veteriner hekimler tarafından yapılır.
kontrolsüz üremenin önlenmesi için, hayvanlara acı vermeden kısırlaştırma müdahaleleri yapılır.
yasak müdahaleler
madde 8. - bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır.
hayvanların, yaşadıkları sürece, tıbbî amaçlar dışında organ veya dokularının tümü ya da bir bölümü çıkarılıp alınamaz veya tahrip edilemez.
ev ve süs hayvanının dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer tedavi edici olmayan kuyruk ve kulak kesilmesi, ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerinin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır. ancak bu yasaklamalara; bir veteriner hekimin, veteriner hekimliği uygulamaları ile ilgili tıbbî sebepler veya özel bir hayvanın yararı için gerektiğinde tedavi edici olmayan müdahaleyi gerekli görmesi veya üremenin önlenmesi durumlarında izin verilebilir.
bir hayvana tıbbî amaçlar dışında, onun türüne ve etolojik özelliklerine aykırı hale getirecek şekilde ve dozda hormon ve ilaç vermek, çeşitli maddelerle doping yapmak, hayvanların türlerine has davranış ve fizikî özelliklerini yapay yöntemlerle değiştirmek yasaktır.
hayvan deneyleri
madde 9. - hayvanlar, bilimsel olmayan teşhis, tedavi ve deneylerde kullanılamazlar.
tıbbî ve bilimsel deneylerin uygulanması ve deneylerin hayvanları koruyacak şekilde yapılması ve deneylerde kullanılacak hayvanların uygun biçimde bakılması ve barındırılması esastır.
başkaca bir seçenek olmaması halinde, hayvanlar bilimsel çalışmalarda deney hayvanı olarak kullanılabilir.
hayvan deneyi yapan kurum ve kuruluşlarda bu deneylerin yapılmasına kendi bünyelerinde kurulmuş ve kurulacak etik kurullar yoluyla izin verilir.
etik kurulların kuruluşu, çalışma usul ve esasları, tarım ve köyişleri bakanlığı ile sağlık bakanlığının ve ilgili kuruluşların görüşleri alınarak bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
deney hayvanlarının yetiştirilmesi, beslenmesi, barındırılması, bakılması, deney hayvanı besleyen, tedarik eden ve kullanıcı işletmelerin tescil edilmesi, çalışan personelin nitelikleri, tutulacak kayıtlar, ne tür hayvanların yetiştirileceği ve deney hayvanı besleyen, tedarik eden ve kullanıcı işletmelerin uyacağı esaslar tarım ve köyişleri bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
üçüncü bölüm
hayvanların ticareti ve eğitilmesi
hayvanların ticareti
madde 10. - satılırken; hayvanların sağlıklarının iyi, barındırıldıkları yerin temiz ve sağlık şartlarına uygun olması zorunludur.
çiftlik hayvanlarının bakımı, beslenmesi, nakliyesi ve kesimi esnasında hayvanların refahı ve güvenliğinin sağlanması hususundaki düzenlemeler tarım ve köyişleri bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
yabani hayvanların ticaretine ilişkin düzenlemeler bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
ev ve süs hayvanlarının üretimini ve ticaretini yapanlar, annenin ve yavrularının sağlığını tehlikeye atmamak için gerekli anatomik, fizyolojik ve davranış karakteristikleri ile ilgili önlemleri almakla yükümlüdür.
hayvanların ticarî amaçla film çekimi ve reklam için kullanılması ile ilgili hususlar izne tâbidir. bu izne ait usul ve esaslar ilgili kuruluşların görüşü alınarak bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
bir hayvan; acı, ıstırap ya da zarar görecek şekilde, film çekimi, gösteri, reklam ve benzeri işler için kullanılamaz.
deney hayvanlarının ithalat ve ihracatı izne tâbidir. bu izin, bakanlığın görüşü alınarak tarım ve köyişleri bakanlığınca verilir.
hasta, sakat ve yaşlı durumda bulunan veya iyileşemeyecek derecede ağrısı veya acısı olan bir hayvanı usulüne uygun kesmek ya da ağrısız öldürme amacından başka bir amaçla birine devretmek, satmak veya almak yasaktır.
eğitim
madde 11. - hayvanlar, doğal kapasitesini veya gücünü aşacak şekilde veya yaralanmasına, gereksiz acı çekmesine, kötü alışkanlıklara özendirilmesine neden olacak yöntemlerle eğitilemez.
hayvanları başka bir canlı hayvanla dövüştürmek yasaktır. folklorik amaca yönelik, şiddet içermeyen geleneksel gösteriler, bakanlığın uygun görüşü alınarak il hayvanları koruma kurullarından izin alınmak suretiyle düzenlenebilir.
dördüncü bölüm
hayvanların kesimi, öldürülmesi ve yasaklar
hayvanların kesimi
madde 12. - hayvanların kesilmesi; dini kuralların gerektirdiği özel koşullar dikkate alınarak hayvanı korkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyularak ve usulüne uygun olarak bir anda yapılır. hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanır.
dini amaçla kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına, çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde bir anda kesimi, kesim yerleri, ehliyetli kesim yapacak kişiler ve ilgili diğer hususlar bakanlık, kurum ve kuruluşların görüşü alınarak, diyanet işleri başkanlığının bağlı olduğu bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
hayvanların öldürülmesi
madde 13. - kanunî istisnalar ile tıbbî ve bilimsel gerekçeler ve gıda amaçlı olmayan, insan ve çevre sağlığına yönelen önlenemez tehditler bulunan acil durumlar dışında yavrulama, gebelik ve süt anneliği dönemlerinde hayvanlar öldürülemez.
öldürme işleminden sorumlu kişi ve kuruluşlar, hayvanın kesin olarak öldüğünden emin olunduktan sonra, hayvanın ölüsünü usulüne uygun olarak bertaraf etmek veya ettirmekle yükümlüdürler. öldürme esas ve usulleri bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
yasaklar
madde 14. - hayvanlarla ilgili yasaklar şunlardır:
a) hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek.
b) hayvanları, gücünü aştığı açıkça görülen fiillere zorlamak.
c) hayvan bakımı eğitimi almamış kişilerce ev ve süs hayvanı satmak.
d) ev ve süs hayvanlarını onaltı yaşından küçüklere satmak.
e) hayvanların kesin olarak öldüğü anlaşılmadan, vücutlarına müdahalelerde bulunmak.
f) kesim hayvanları ve 4915 sayılı kanun çerçevesinde avlanmasına ve özel üretim çiftliklerinde kesim hayvanı olarak üretimine izin verilen av hayvanları ile ticarete konu yabani hayvanlar dışındaki hayvanları, et ihtiyacı amacıyla kesip ya da öldürüp piyasaya sürmek.
g) kesim için yetiştirilmiş hayvanlar dışındaki hayvanları ödül, ikramiye ya da prim olarak dağıtmak.
h) tıbbî gerekçeler hariç hayvanlara ya da onların ana karnındaki yavrularına veya havyar üretimi hariç yumurtalarına zarar verebilecek sunî müdahaleler yapmak, yabancı maddeler vermek.
ı) hayvanları hasta, gebelik süresinin 2/3’ünü tamamlamış gebe ve yeni ana iken çalıştırmak, uygun olmayan koşullarda barındırmak.
j) hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak, işkence yapmak.
k) sağlık nedenleri ile gerekli olmadıkça bir hayvana zor kullanarak yem yedirmek, acı, ıstırap ya da zarar veren yiyecekler ile alkollü içki, sigara, uyuşturucu ve bunun gibi bağımlılık yapan yiyecek veya içecekler vermek.
l) pitbull terrier, japanese tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek.
üçüncü kisim
hayvan koruma yönetimi
birinci bölüm
mahallî hayvan koruma kurulları teşkilât, görev ve sorumluluklar
il hayvanları koruma kurulu
madde 15. - her ilde il hayvanları koruma kurulu, valinin başkanlığında, sadece hayvanların korunması ve mevcut sorunlar ile çözümlerine yönelik olmak üzere toplanır.
bu toplantılara;
a) büyükşehir belediyesi olan illerde büyükşehir belediye başkanları, büyükşehire bağlı ilçe belediye başkanları, büyükşehir olmayan illerde belediye başkanları,
b) il çevre ve orman müdürü,
c) il tarım müdürü,
d) il sağlık müdürü,
e) il millî eğitim müdürü,
f) il müftüsü,
g) belediyelerin veteriner işleri müdürü,
h) veteriner fakülteleri olan yerlerde fakülte temsilcisi,
ı) münhasıran hayvanları koruma ile ilgili faaliyet gösteren gönüllü kuruluşlardan valilik takdiri ile seçilecek en çok iki temsilci,
j) il veya bölge veteriner hekimler odasından bir temsilci,
katılır.
kurul başkanı gerekli gördüğü durumlarda konuyla ilgili olarak diğer kurum ve kuruluşlardan yetkili isteyebilir.
il hayvan koruma kurulu sekretaryasını, il çevre ve orman müdürlüğü yürütür. kurul, çalışmalarının sonucunu, önemli politika, strateji, uygulama, inceleme ve görüşleri bakanlığa bildirir. illerde temsilciliği bulunmayan kuruluş var ise il hayvan koruma kurulları diğer üyelerden oluşur. kurul, kurul başkanı tarafından toplantıya çağrılır.
il hayvan koruma kurulunun çalışma esas ve usulleri bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
il hayvanları koruma kurulunun görevleri
madde 16. - hayvanları koruma kurulu münhasıran hayvanların korunması, sorunların tespiti ve çözümlerini karara bağlamak üzere; av ve yaban hayvanlarının ve yaşama alanlarının korunması ve avcılığın düzenlenmesi hususlarında alınmış olan merkez av komisyonu kararlarını göz önünde bulundurarak;
a) hayvanların korunması ve kullanılmasında onların yasal temsilciliği niteliği ile bu kanunda belirtilen görevleri yerine getirmek,
b) il sınırları içinde hayvanların korunmasına ilişkin sorunları belirleyip, koruma sorunlarının çözüm tekliflerini içeren yıllık, beş yıllık ve on yıllık plân ve projeler yapmak, yıllık hedef raporları hazırlayıp bakanlığın uygun görüşüne sunmak, bakanlığın olumlu görüşünü alarak hayvanların korunması amacıyla her türlü önlemi almak,
c) hazırlanan uygulama programlarının uygulanmasını sağlamak ve sonuçtan bakanlığa bilgi vermek,
d) hayvanların korunması ile ilgili olarak çeşitli kişi, kurum ve kuruluşların il düzeyindeki faaliyetlerini izlemek, yönlendirmek ve bu konuda gerekli eşgüdümü sağlamak,
e) ilde kurulacak olan hayvan bakımevleri ve hayvan hastanelerini desteklemek, geliştirmek ve gerekli önlemleri almak,
f) yerel hayvan koruma gönüllülerinin müracaatlarını değerlendirmek,
g) hayvan sevgisi, korunması ve yaşatılması ile ilgili eğitici faaliyetler düzenlemek,
j) bu kanuna göre çıkarılacak mevzuatla verilecek görevleri yapmak,
ile görevli ve yükümlüdür.
ikinci bölüm
denetim ve hayvan koruma gönüllüleri
denetim
madde 17. - bu kanun hükümlerine uyulup uyulmadığını denetleme yetkisi bakanlığa aittir. gerektiğinde bu yetki bakanlıkça mahallin en büyük mülkî amirine yetki devri suretiyle devredilebilir.
denetim elemanlarının nitelikleri ve denetime ilişkin usul ve esaslar ile kayıt ve izleme sistemi kurma, bildirim yükümlülüğü ile bunları verecekler hakkındaki usul ve esaslar bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
yerel yönetimler, ev ve süs hayvanları ile sahipsiz hayvanların kayıt altına alınması ile ilgili işlemleri yapmakla yükümlüdürler.
yerel hayvan koruma görevlilerinin sorumlulukları
madde 18. - özellikle kedi ve köpekler gibi sahipsiz hayvanların kendi mekânlarında, bulundukları bölge ve mahallerde yaşamaları sorumluluğunu üstlenen gönüllü kişilere yerel hayvan koruma görevlisi adı verilir. bu görevliler, hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda faydalı hizmetler yapmış kişiler arasından il hayvan koruma kurulu tarafından her yıl için seçilir. yerel hayvan koruma görevlileri görev anında belgelerini taşımak zorundadır ve bu belgelerin her yıl yenilenmesi gerekir. olumsuz faaliyetleri tespit edilen kişilerin belgeleri iptal edilir. yerel hayvan görevlilerinin görev ve sorumluluklarına, bu kişilere verilecek belgelere, bu belgelerin iptaline ve verilecek eğitime ilişkin usul ve esaslar bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
yerel hayvan koruma görevlileri; bölge ve mahallerindeki, öncelikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, aşılı hayvanların markalanması ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, saldırgan olanların eğitilmesi ve sahiplendirilmelerinin yapılması için yerel yönetimler tarafından kurulan hayvan bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetleri yerel yönetimler ile eşgüdümlü olarak yaparlar.
üçüncü bölüm
hayvanların korunmasının desteklenmesi
mali destek
madde 19. - ev ve süs hayvanlarının korunması amacıyla bakımevleri ve hastaneler kurmak; buralarda bakım, rehabilitasyon, aşılama ve kısırlaştırma gibi faaliyetleri yürütmek için, başta yerel yönetimler olmak üzere diğer ilgili kurum ve kuruluşlara bakanlıkça uygun görülen miktarlarda mali destek sağlanır. bu amaçla bakanlık bütçesine gerekli ödenek konulur. bu ödeneğin kullanımına ilişkin esas ve usuller, maliye bakanlığının olumlu görüşü alınmak suretiyle bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
dördüncü bölüm
diğer hükümler
eğitici yayınlar
madde 20. - hayvanların korunması ve refahı amacıyla; yaygın ve örgün eğitime yönelik programların yapılması, radyo ve televizyon programlarında bu konuya yer verilmesi esastır. türkiye radyo ve televizyon kurumu ile özel televizyon kanallarına ait televizyon programlarında ayda en az iki saat, özel radyo kanallarının programlarında ise ayda en az yarım saat eğitici yayınların yapılması zorunludur. bu yayınların % 20'sinin izlenme ve dinlenme oranı en yüksek saatlerde yapılması esastır. radyo ve televizyon üst kurulu görev alanına giren hususlarda bu maddenin takibi ile yükümlüdür.
trafik kazaları
madde 21. - bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır.
hayvanat bahçeleri
madde 22. - işletme sahipleri ve belediyeler hayvanat bahçelerini, doğal yaşama ortamına en uygun şekilde tanzim etmekle ve ettirmekle yükümlüdürler. hayvanat bahçelerinin kuruluşu ile çalışma usul ve esasları tarım ve köyişleri bakanlığının görüşü alınmak suretiyle bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
yasak ve izinler
madde 23. - bu kanun kapsamında olan ev ve süs hayvanlarının ticaretinin yapılması, ithalatı ve ihracatı ile her ne şekilde olursa olsun, ülkeden çıkarılması ve sokulması ile ilgili her türlü izin ve işlemlerde bakanlığın görüşü alınmak kaydıyla tarım ve köyişleri bakanlığı yetkilidir. tarım ve köyişleri bakanlığının ilgili birimlerince, yıl içinde yapılan ithalat ve ihracat ile ilgili bilgiler bakanlığa bildirilir.
koruma altına alma
madde 24. - bu kanunun hayvanları korumaya yönelik hükümlerine aykırı hareket eden ve bu suretle bulundurduğu hayvanların bakımını ciddi şekilde ihmal eden ya da onlara ağrı, acı veya zarar veren kişilerin denetimle yetkili merci tarafından hayvan bulundurması yasaklanır ve hayvanlarına el konulur. söz konusu hayvan yeniden sahiplendirilir ya da koruma altına alınır.
dördüncü kisim
cezai hükümler
birinci bölüm
idari para cezası verme yetkisi, cezalar, ödeme süresi, tahsil ve itiraz
idarî para cezası verme yetkisi
madde 25. - bu kanunda öngörülen idarî para cezaları bu kanunun 17 nci maddesinde belirtilen denetime yetkili merci tarafından verilir.
idari para cezalarına itiraz
madde 26. - idarî para cezalarına karşı cezanın tebliği tarihinden itibaren onbeş gün içinde idare mahkemesine dava açılabilir. davanın açılmış olması idarece verilen cezanın yerine getirilmesini durdurmaz. bu konuda idare mahkemelerinin verdiği kararlar kesindir.
idarî para cezalarının ödenme süresi ve tahsili
madde 27. - idarî para cezalarının ödenme süresi cezanın tebliği tarihinden itibaren otuz gündür.
ceza vermeye yetkili merciler tarafından, bakanlıkça bastırılan ve dağıtılan makbuz karşılığında verilen para cezaları, ilgilileri tarafından mahallin en büyük mal memurluğuna yatırılır. yatırılan paranın % 80'i ilgili belediyeye takip eden ay içinde aktarılır. bu para, tahsisi mahiyette olup amacı dışında kullanılamaz. bu kanuna göre verilecek idarî para cezalarında kullanılacak makbuzların şekli, dağıtımı ve kontrolü ile ilgili esas ve usuller yönetmelikle belirlenir.
öngörülen süre içinde ödenmeyen para cezaları, gecikme zammı ile birlikte 6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanun hükümlerine göre tahsil edilir.
cezalar
madde 28. - bu kanun hükümlerine aykırı davrananlara aşağıdaki cezalar verilir:
a) 4 üncü maddenin (k) bendinin ikinci cümlesi hükmüne aykırı davrananlara, hayvan başına ikiyüzellimilyon lira idarî para cezası.
b) 5 inci maddenin birinci, ikinci, üçüncü ve altıncı fıkralarında öngörülen hayvanların sahiplenilmesi ve bakımı ile ilgili yasaklara ve yükümlülüklere uymayan ve alınması gereken önlemleri almayanlara hayvan başına ellimilyon lira, yedinci fıkrasında öngörülen yükümlülük ve yasaklara uymayanlara hayvan başına yüzellimilyon lira idarî para cezası.
c) 6 ncı maddenin birinci fıkrasına aykırı hareket edenlere hayvan başına beşyüzmilyon lira idarî para cezası.
d) 7 nci maddede yazılan cerrahi amaçlı müdahaleler ile ilgili hükümlere aykırı davrananlara hayvan başına yüzellimilyon lira idarî para cezası.
e) 8 inci maddenin birinci fıkrasında yazılı, bir hayvan neslini yok edecek müdahalede bulunanlara hayvan başına yedibuçukmilyar lira idarî para cezası; ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarına uymayanlara hayvan başına birmilyar lira idarî para cezası.
f) 9 uncu maddede ve çıkarılacak yönetmeliklerinde belirtilen hususlara uymayanlara hayvan başına ikiyüzellimilyon lira; yetkisi olmadığı halde hayvan deneyi yapanlara hayvan başına birmilyar lira idarî para cezası.
g) 10 uncu maddede belirtilen hayvan ticareti izni almayanlara ve bu konudaki yasaklara ve yönetmelik hükümlerine aykırı davrananlara ikimilyarbeşyüzmilyon lira idarî para cezası.
h) 11 inci maddenin birinci fıkrasındaki eğitim ile ilgili yasaklara aykırı davrananlara birmilyarikiyüzellimilyon lira, ikinci fıkrasına aykırı davrananlara hayvan başına birmilyarikiyüzellimilyon lira idarî para cezası.
ı) 12 nci maddenin birinci fıkrasına aykırı hareket edenlere hayvan başına beşyüzmilyon lira; ikinci fıkrasına aykırı hareket edenlere hayvan başına birmilyarikiyüzellimilyon lira idarî para cezası.
j) 13 üncü madde hükümlerine aykırı davrananlara, öldürülen hayvan başına beşyüzmilyon lira idarî para cezası, aykırı davranışların işletmelerce gösterilmesi halinde öldürülen hayvan başına birmilyarikiyüzellimilyon lira idarî para cezası.
k) 14 üncü maddenin (a), (b), (c), (d), (e), (g), (h), (ı), (j) ve (k) bentlerine aykırı davrananlara ikiyüzellimilyon lira idarî para cezası; (f) ve (l) bentlerine aykırı davrananlara hayvan başına ikimilyarbeşyüzmilyon lira idarî para cezası verilir, kesilmiş ve canlı hayvanlara el konulur.
l) rtük’ün takibi sonucunda 20 nci maddeye aykırı hareket ettiği tespit edilen ulusal radyo ve televizyon kurum ve kuruluşlarına maddenin ihlal edildiği her ay için beşmilyar lira idarî para cezası.
m) 21 inci maddeye aykırı hareket edenlere hayvan başına ikiyüzellimilyon lira idarî para cezası.
n) 22 nci maddeye uymayanlara, hayvanat bahçelerinde kötü şartlarda barındırdıkları hayvan başına altıyüzmilyon lira idarî para cezası.
o) 23 üncü maddeye aykırı hareket edenlere hayvan başına ikimilyarbeşyüzmilyon lira idarî para cezası.
bu maddenin (b) bendinde atıfta bulunulan 5 inci maddenin birinci, ikinci ve beşinci fıkraları ile (o) bendi dışında kalan fiillerin, veteriner hekim, veteriner sağlık teknisyeni, hayvan koruma gönüllüsü, hayvan koruma derneği üyeleri, hayvan koruma vakfı üyeleri, hayvan toplama, gözetim altına alma, bakma, koruma ile görevlendirilmiş olan kişilerce işlenmesi halinde verilecek ceza iki kat artırılarak uygulanır.
bu maddede yazılı idarî para cezaları, her takvim yılı başından geçerli olmak üzere, o yıl için 4.1.1961 tarihli ve 213 sayılı vergi usul kanununun mükerrer 298 inci maddesi hükümleri uyarınca tespit ve ilân edilen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanır.
beşinci kisim
çeşitli, son ve geçici hükümler
birinci bölüm
çeşitli hükümler
birden fazla hükmün ihlâli
madde 29. - bu kanunda suç olarak öngörülen fiiller başka kanunlara göre de suç ise, en ağır cezayı gerektiren kanun hükümleri uygulanır.
fiili ile bu kanunun birden fazla hükmünü ihlal edenlere daha ağır olan ceza verilir.
fiillerin tekrarı
madde 30. - bu kanunda, ceza hükmü altına alınmış fiillerin tekrarı halinde para cezaları bir kat, daha fazla tekrarı halinde üç kat artırılarak verilir.
ikinci bölüm
son ve geçici hükümler
saklı hükümler
madde 31. - 4915 sayılı kara avcılığı kanunu, 3285 sayılı hayvan sağlığı ve zabıtası kanunu, 4631 sayılı hayvan islahı kanunu ile 1380 sayılı su ürünleri kanunu hükümleri saklıdır.
geçici madde 1. - bu kanunun 14 üncü maddesinin (l) bendinde belirtilen hayvanlardan, yurda bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce sokulmuş olanların sahipleri; üç ay içerisinde hayvan koruma kurullarına bildirimde bulunarak bunları kayıt altına aldırmak; altı ay içerisinde kısırlaştırarak kısırlaştırıldıklarına ilişkin belgeleri il hayvan koruma kurullarına teslim etmek zorundadırlar.
geçici madde 2. - bu kanun gereğince çıkarılması gerekli bulunan yönetmelikler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde hazırlanır.
yürürlük
madde 32. - bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
yürütme
madde 33. - bu kanun hükümlerini bakanlar kurulu yürütür.

barf

barf'ın faydaları
flutd oluşumunu engeller.
kısırlaştırma sonrası kullanıma uygundur.
kedi ve köpek kokusunu engeller.
karaciğer dostudur.
bağışıklığı kuvvetlendirir.
dışkı kokusunu yok eder.
doğal aromatiktir.
hipoalerjeniktir.
kas sistemini kuvvetlendirir.
obeziteyi önler.
diştaşı sorununu engeller.
ishal ve kusmaya sebebiyet vermez.
iskelet sistemini kuvvetlendirir
göz hastalıklarına karşı korur.
konstipasyonu (kabızlığı) önler.
ishal ve kusmaya sebebiyet vermez.
beyin ve sinir sistemi sağlığına yardımcıdır.
kalp, sinir sistemi, tüy ve deri sağlığını korur.
katkı maddesi içermediğinden dolayı kanser riskini azaltır.

barf nedir ?
barf, biologically appropriate row food (biyolojik olarak uygun çiğ besin) nin kısa adıdır.aynı zamanda bones and raw food (kemik ve çiğ besin) in kısaltılmışıdır.yaşayan her canlının biyolojik olarak uygun bir beslenme düzenine ihtiyacı vardır.düşünecek olursanız,yeryüzündeki hiç bir hayvan pişmiş besinler yemek üzere evrimleşmemiştir.bu yüzünden çiğ besin diyeti hayvanlarımız için en uygun biyolojik diyettir.

yaşayan her organizma doğru çalışabilmek için uygun besinleri almalıdır.organizmanın doğasına aykırı beslenme,doğru çalışmasını engelleyecektir.paketlenmiş kuru yada ıslak mamaların hemen hepsi,koruyucu maddeler,katkı maddeleri ve renkledirici maddelerle hazırlanır ve bir takım ısı işlemlerinden geçirilir.doğal yapıları ve tazelikleri bozulmuş bu mamalar hayvanınız için uygun biyolojik diyet olmaktan çok uzaktırlar.

biyolojik olarak uygun olan barf diyetinin,vahşi doğada yaşamayan ve avlanmayan hayvanlar için nasıl uygun olabileceği tartışma konusu yaratmıştır.barf dieti evlerimizde,bahçelerimizde bizlerle yaşayan ve doğal olarak hiç avlanmamış hayvanlarımızın,elbette kendi başlarına bıraklıp avlanarak beslenmelerini öğütlemez.bunun yerine,hayvanlarımız için en doğal beslenme şeklini kendimiz yaratabiliriz.yani hayvanlarımızın atalarının beslenme şekli olan çiğ besin alımını taklit edebiliriz.bunun en iyi örneği onlarca yıldır amerika ve avrupa'nın modern hayvanat bahçelerinde sergilenen uygulamadır.
bu hayvanat bahçelerinde yaşayan ve vahşi doğada hiç bulunmamış hayvanlar biyolojilerine uygun çiğ besinlerle beslenmektedirler ve bu yöntem bütün saygın zoolojistler tarafından kabul görmüş ve uygulanmıştır.bu sayede hayvanların sağlıkları,psikolojileri maksimum düzeyde tutulmuştur.bu tez sadece hayvanat bahçelerinde yaşayan vahşi hayvanlar için değil evlerimizde bizlerle yaşayan kedi ve köpekler için de geçerlidir.hayvanat bahçelerinde yaşayan pek çok evcil kedi köpek ve kuş türleri aynı çiğ diyetle beslenirler.
barf dieti,çiğ et,kemik,çeşitli sakatat,çeşitli yağlar,kas dokusu ve sebzenin uygun miktarlarda karışımından ibarettir.pişmiş yiyecek yemek üzere evrimleşmemiş hayvanlarımızı,aslına en uygun şekilde beslemenin tek yolu budur.
barf dietinde kullanılan yiyecekler dünyanın pek çok yerinde derin dondurma yöntemiyle hazır olarak satılmaktadır.biraz uğraşmayı göze alarak aynı diyeti evde hazırlamakta mümkündür.
barf diyeti çiğ besin tüketimi üzerine kuruludur.çiğ besinlerin hayvanlara zararlı olduğu görüşü tamamıyla yanlıştır ve bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.çiğ etin hayvanlara zarar verebileceği söylensede çiğ ette hayvanların sağlıklı yaşamak için ihtiyaç duyduğu enzimler bulunur.bu enzimler ısıtma işlemi geçirdiklerinde kaybolurlar.

barf diyeti yağ kaynakları
ayçiçek yağı
zeytin yağı
balık yağı
tohum yağları ( bu yağlar mutlaka buzdolabında saklanmalıdır)

barf dyieti kalsiyum kaynaklarıkemik
yumurta kabuğu
barf diyetinin kemikli etleri tercih etmesinin sebebi kemiklerin bol miktarda kalsiyum ve fosfor içermesidir.kemiksiz etleri vermeyi tercih ettiğiniz zaman bunun yanında bol miktarda çiğ kemikle takviye yapmalısınız.ayurıca parçalanmış yumurta kabukları da kalsiyum açısından zengindir.

barf diyeti protein kaynakları
çiğ tavuk,hindi eti
çiğ dana,koyun kuzu eti
çiğ taze balık
az miktarda (haftada 1 kez) sakatat
yoğurt
süt
yumurta

barf diyeti vitamin&mineral kaynaklarısebzeler (ıspanak,brokoli,havuç,sarımsak ve diğer mevsim sebzeleri)
meyveler(elma,armut,böğürtlen,muz,avokado,şeftali)
sarımsak
sarımsak barf diyetinde önemli bir yer tutar.enfeksiyonlara karşı antibiyotik görevi yapar.iç ve dış parazitlere karşı korur.mide ve bağırsak solucanı oluşmasını engeller.kanser oluşumunu önler.
elma sirkesi
elma sirkesi de barf diyetinin vazgeçilmezlerindendir.midedeki asit oranını dengeler,sindirime ve besin emilimine yardımcı olur.mide gazını önler ve bağırsak kokusunu azaltır.idrar yolu enfeksiyonlarını engeller.her 30 kilo için bir sofra kaşığı sirke,yemeklere yada suya karıştırılmalıdır.

sebze ve meyveler
hazırlayacağınız her sebze yemeğinin içine bir miktar sarımsak koyun.25 kg bir köpek için her gün bir diş sarımsak yeterli olacaktır.sarımsak parazitlerle savaşmada antibiyotik görevi yapar.ayrıca her yemeğe elma sirkesi ekleyin.her 30 kilo için bir sofra kaşığı sirke yeterlidir.meyveleri ve sebzeleri mevsim sebze ve meyvelerinden seçin.meyve olarak elma kullandığınızda çekirdeklerini çıkarın.kullandığınız sebzelerin iyi yıkanmış olmasına dikkat edin.
kullanmayı tercih ettiğiniz sebze ve meyveleri püre haline getirin.ispanak,brokoli ve havuç mutlaka kullanılmalıdır. bunlara mevsim sebzeleri ve patates ekleyebilirsiniz.çok koyu bir karışım elde edersiniz biraz su ekleyebilirsiniz.sebze ve meyveleri püre haline getirmeniz şarttır çünkü bu hayvanın sindirimi için gereklidir.
elde ettiğiniz karışımın içine bir yada iki yumurta ekleyin.yumurtaları kabuklarıyla birlikte kullanabilirsiniz.yumurta kabukları kalsiyum açısından zengindir.sebze karışımlarınıza bir miktar elma sirkesi,balık yağı yada bitkisel yağlardan katmalısınız.yağın miktarı bir öğün için bir yada iki çay kaşığı olabilir.bu miktar yeterlidir.
sebze yemeğini köpeğinize tek başına verebilirsiniz yada et yemeğiyle birlikte yedirebilirsiniz.bu uygulayacağınız diete bağlıdır.et ve sebze yemeklerini bir arada vermek isterseniz sebzenin içine yumurta karıştırmayın.haftanın 3 günü sebze diğer günlerde et verebilirsiniz.bu karışımları her öğün hazırlamak zor olabilir.bu durumda fazla hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilir ve öğünlerde çözdürerek kullanabilirsiniz.bu tamamen güvenlidir.
et&kemik yemekleri
barf dietine ilk başladığınızda en uygun et tavuk yada hindi boynu olacaktır.bu etlerde kemik ve et oranı hemen hemen yarı yarıyadır.haftanın 2 yada 3 günü beyaz et kırmızı kemikli etlerle değiştirilebilir.tavuk yada hindi butu kullanılabilir.tavuk kemiğinin köpeklere zararlı olabileceği bilinmektedir.ama bu yalnızca pişirilmiş kemikler için geçerlidir.pişmemiş tavuk kemikleri kolay
yenebilir haldedirler.sakatat barf diyetinin vazgeçilmezlerindendir.
haftada bir kaç gün küçük porsiyonlar olarak kullanılmalıdır.tavuk yada dana yürek,böbrek,ciğer kullanılabilir.yukarıdakiler barf diyetinin en temel uygulamalarıdır.değişik ırklardan,farklı yaş ve ağırlıklarda köpeğin ihtiyaçları da farklı olacağından köpeğinizin neyi ne kadar yemesi gerektiğini veteriner hekiminizden öğrenmeli ve barf yemeklerini ona göre hazırlamalısınız.

aşağıda örnek olarak normal kiloda yetişkin bir cocker spaniel’in 1 günlük barf yemek reçetesini bulacaksınız.kendi köpeğiniz ve kediniz için uygun barf dietini öğrenmek için lütfen hekiminize danışın.
*3-4 adet tavuk kanadı yada 5-7 adet tavuk boynu yada 1 adet hindi boynu
*eşit miktarda brokoli,ıspanak ve havuçtan hazırlanmış 2 tas sebze püresi.(küçük bir diş sarımsak,1 yada 2 çay kaşığı balık,zeytin yada ayçiçek yağı ve sirke sebze karışımına eklenmelidir)
* yemekten en az 2 saat önce yada sonra küçük bir muz,elma,şeftali,bir avuç böğürtlen gibi meyveler verilebilir.
*tavuk yada hindi eti yerine haftada bir kez bir parçalara ayrılmış dana yüreği,dana böbrek yada dana ciğeri,haftada 2 gün 2-3 dana pirzola kullanılabilir.(diğer kemikli etler uygun miktarda kullanılabilir)
*zaman zaman et yerine yoğurt ve peynir verilebilir.
*kemikli etler yerine zaman zaman parçalara ayrılmış yada kıyma halinde kırmızı yada beyaz et kullanabilirsiniz fakat bunu sıkça yapmanız köpeğin kalsiyum alımı


barf diyeti'nin faydaları;
barf hayvanın ömrünü uzatır, bağışıklığı arttırır. konserve ya da kuru mamalar, bir dönem sonra hayvanda birikim yapar. çünkü hepsinde çok miktarda katkı maddesi vardır.
alerji sorunları ortadan karkar. çünkü köpeklerin sindirim sistemleri tahıllarla mücadele edecek kadar güçlü değildir. tahıllar köpek maması üreten şirketlerin başlıca ürünüdür ve alerjilerin baş sebebidir.
çiğ kemik dişleri bembeyaz yapar ve diştaşı sorunu olmaz. ayrıca köpeğinizin boynunu, çenesini, kaslarını güçlendirir. çiğneme hareketi mideyi besin kütlesine hazırlar ve yiyeceğin hemen bitirmesini engeller.
güçlenmiş bağışıklık sistemi ve sindirim sistemi. (böbrek, kalp, ciğer ve bağırsak sağlığı)
daha sağlıklı deri, kürk ve tırnaklar.
hayvanlar severek yer. taze olduğu için daha aromatiktir.
pişmediği için besleyiciliği daha iyidir. kemik, kaynattığınız zaman hem besleyiciliğini yitirir, hem de sertleşip mide bağırsak mukozasını çizebilir.
daha yüksek enerji seviyesi.
eklem iltihabı ve kireçlenme azalır.
çok daha az dışkılama. birkaç gün içinde yumuşak olan dışkı sert ve kireçli bir renk alır.
daha iyi kilo kontrolü, yağsız vücut kütlesi
köpeğiniz kokmaz, dışkı ve gaz kokusu sorunu azalır
hem dişi hem erkekler için çok daha iyi üreme durumu
veteriner masraflarını yok denecek kadar azaltır çünkü köpeğiniz çok sağlıklıdır
önemli!!! önemli!!! önemli!!!

çiğ besin tüketimi üzerine kurulu olan barf diyetiyle ilgili hayvan sahiplerinin tek dikkat etmesi gereken noktanın hayvanların parazit tedavilerinin daha sıklaştırılması. iç parazit haplarını 3 ayda birden 2 aya çekmek tedbir olarak önerilmektedir.

hayvan hakları

malesef ülkemizde olmayan sessiz dostlarimizin yasam bicimi

hayvan barınakları

bir hayvan hakkı savunucu olarak sadece gördüklerim
barinağa terk edilen ahyvanların %95 i malesef ölüm
mahalledeki parktaki köpekleri belediye ye şikayet edip oradan barınaga gönderdiğimiz de %99 ölüm le sonuçlanıyor
hic bir canli karin tokluguna hapis hayatini tercih etmez lütfen duyarli olalım duyuralim

hayvan tecavüzü

malesef ülkemizde sikca rastlanan bir durumdur

ayı sözlük yazarlarının evcil hayvanları

yarali ve yardima muhtac olan buldugum butun hayvanlar yilan puhu tilki kaplumbaga v.s

evcil hayvan besleyenlere öneriler

en çok sorulan bir sorunun kesin yaniti
önemle paylaşin: sahipli hayvana müdahalede yapilacaklar: sevgili arkadaşlar, maalesef, yurdun her yerinde sevenler ve sevmeyenler arasındaki mücadele, öldürme ve yaşatma savaşi olarak devam etmektedir. evlerde beslenen hayvanlara olan "komşu, yönetim itirazı ve bu bağlamda zabıta ve diğer müdahaleler" vs gibi durumlarda, olayda hukuk yoluna gidilmesinin yanında, yapılacak idari yollara ilişkin bilgiler ve örnek yazışmaları aşağıda bilgilerinize sunuyorum. bu yazılara herkes kendi özel sorununu ayrıca eklesin, yazıları değiştirsin.
bu konuda yapılacakların sonuca ulaşması pek çok faktöre bağlı. yönetim planında eğer hayvan beslenemez ibaresi var ise, durum biraz daha zorlaşıyor. fakat yine de mahkemeye gidildiği zaman hakim bilirkişi raporunu dikkate alabiliyor. yönetim planında var ise, apartman veya site yönetiminden kaynaklanan yanliş uygulamalar ve eksikliklerin bilinip koz olarak kullanılması daha etkili olabiliyor.
fakat ne olursa olsun, evimizin sevgi parçası olan can yoldaşlarımız için sonuna kadar mücadele etmeye değer. bu nedenle bütün yolları denemeliyiz. bu kutsal bir mücadeledir çünkü...
a-genel olarak yapilacaklar:
1. sahipli hayvana sadece mahkemeler müdahale edebilir. başka hiç bir kurum müdahale edemez. çünkü sahipli hayvan tck ya göre mal kapsamina girer. bunu çok iyi anlamalısınız.
2. zabıta müdahalesini derhal "görevi kötüye kullanmaktan ve haneye tecavüzden" derhal "kurumu olan belediye ve valilik ile içişleri bakanlığına" şikayet ediniz. (zabıta ne sahipli ne de sahipsiz hayvana müdahale edemez)
3. komşu veya mahalle sakinlerinin "imza toplamasının" ise kesinlikle yasal bir geçerliği yoktur, o imzalar ile kapınıza gelen tüm kurum ve kişileri valiliğe şikayet ediniz.
4. muhtar müdahalesinde ise, muhtarı "valiliğe" şikayet ediniz.
5. komşu veya başka kişiler tarafından hakaret veya tehdide maruz kalırsanız, hiç zaman kaybetmeden "karakola, şahsen tehdit edildiğinize, hakaret gördüğünüze" dair şikayette bulununuz.
6. eğer hayvanınıza karşı yapılmış bir darp şiddet var ise, sahipli hayvan tck ya göre mal kapsamına girdiği için, bu konuyu da karakola şikayet ediniz. karakol ifadenizi aldıktan sonra konuyu savciliğa iletecektir. (önemli bilgi: eğer sokakta baktığınız sahipsiz konumunda olan hayvana bir darp şiddet söz konusu ise, o durumu karakola şikayet ettikten sonra, karakol şikayetinizi valiliğe yollayacaktır. sahipsiz hayvana olan şiddet ve darp durumunda siz de hakaret gördüyseniz, karakolda size yapilan hakaret ve tehdidi ön plana çıkartınız, şikayetinizin ana konusu yapınız. sahipsiz hayvana yapılan şikayet ile karakola gidildiğinde, karakol direkt olarak "bu durumun valilik yetkisinde olduğunu" söylemektedir. sahipli ve sahipsiz hayvana olan şiddet ve darp olaylarını mutlaka ayırınız. )
7. sahipli hayvana müdahalede başta valilik, il hayvanları koruma kurulu ve orman su işleri müdürlüğü olmak üzere idari yazışmalar yapınız. bu idari yazışmalara ilişkin izlenecek yol aşağıda örnek yazışmalarla gösterilmiştir.
____________________________________________
b-idari yazişmalarda yapilacaklar
a. hayvanı şikayet eden kişilere veya yönetime yazı gönderilecek. bu yazıda, yasa maddelerinden bahsedilecek, bu davranışlarının yaşamları kanunla güvence altına alınmış olan hayvanların yaşam hakkına tecavüz olduğu, kendilerini orman su işler bölge müdürlüğüne şikayet ederek idari soruşturma açılması ve idari para cezasının verilmesi isteneceği belirtilecek. bu yazıya orman su işlerine ve valiliğe gönderilen yazılar da eklenecek ki kişi kendisinin gerçekten şikayet edildiğini görsün.
b. hayvanların evde yaşamalarının, “gerek 5199 sayılı kanun ve gerekse devletimizce imzalanan "uluslararası anlaşmalarla" güvence altına alındığı, kişilerin bu şekilde baskı ve şikayetlerinin yasayı ihlal olduğu anlatılacak.
c. sahipli hayvanin mal kapsamina girmesi nedeniyle apartman yönetim kurullarınca veya başka bir kurumca bir müdahelerde bulunulamayacağı, tahliye kararı verilemeyeceği yazılacak. sahipli hayvanları tahliye kararını sadece mahkemeler verir. ayrıca, sahipli hayvana yapılacak kötü davranışın, türk ceza kanunu kapsamına girdiği belirtilecek.
d. bu esnada, apartman veya sitede, evlerde veya ortak alanlarda, imar planına aykiri olarak yapılmış olan tadilatlar veya yapılanmalar tespit edilecek. personel yönetiminde, genel kurul toplantılarında, bazı alım satımlarda, ortak kullanım alanlarındaki yönetim kullanımında olan yerlerde yönetimden kaynaklanan sorunlar- eksiklikler -yanlış kullanımlar varsa onları tespit edilecek. şikayetlerin devam etmesi halinde, belediyeden ve ilgili kurumlardan tüm site veya apartmanda imar planina ve idari işlerde aykırı hususların ve gelir-gider durumunun araştırılması isteminde bulunulacağı yönetime ve şikayetçi kişilere duyurulacak.
_________________________________________________
1. şikayette bulunan kişi veya yönetime gönderilecek uyari yazi örneği: (altı çizili son paragraf isteğe bağlıdır, isterseniz yazıdan çıkartabilirsiniz)
sayın………………..
evde baktığımız hayvanımız için, tarafınızdan gelen hayvanımıza yönelik şikayetler ve hayvanımızı "atmamız" isteminiz üzerine yazışmaları başlatmış bulunuyorum. 5199 sayılı hayvanlar koruma kanunu, havanların evlerde yaşamalarını güvence altına almıştır. ayrıca devletimiz, hayvanların yaşam haklarına ilişkin uluslararasi sözleşmelere imza atmıştır.
1. bu bağlamda, bizi hayvanımızı terk etmeye zorlamanız, kanunu ihlal etmekle eşdeğerdir. ayrıca sahipli hayvanın mal kapsamına girmesi nedeni ile tahliye kararının tarafınızca alınamayacağını, bu konuda ki yetkinin mahkemelerde olduğunu bilmenizi istiyoruz.
2. orman su işleri bölge müdürlüğüne ve il müdürlüğüne, sahipli hayvanımızın yaşam hakkının ihlal edilmesi için baskı yaptığınız için, hakkınızda idari soruşturma açılmasını talep eden yazımız gönderilmiştir.
3. yasanın uygulanmasını sağlamakla üst makam olarak görevli olan valilik il hayvan koruma kurulu başkanlığına şikayetimiz ayrıca bildirilmiştir.
4. bu süreçte, apartmanımızın imara aykırı iç ve dış tadilatlarının, bağımsız bölümler ve ortak kullanım alanlarının ilgili kurumlarca denetlenmesi, "idari konular ve yönetime ilişkin evrak ve uygulamaların" ilgili kurumlarca denetlenmesi talep edilecektir.
5. bunun yanında, konuyla ilgili olan stk lar da müdahil olacaklar ve hayvanların yaşam haklarını koruma sürecinde yer alacaklardır.
hayvanımız evimizin bir ferdi gibidir. bizden ayrılmasını talep etmek onun ölüm emrini vermekle eşdeğerdir. çünkü, yurdumuzda ki belediye barınakları birer açlık ve hastalık ile ölüm kampi halindedir. yavru olmayan bir hayvanın da bir başkasına sahiplendirme şansi yok denecek kadar azdır. kısaca, şikayetinizde ısrarlı olmanız demek, bu hayvanın sokaklara düşmesi ve insanlar tarafından dövülmesi, yakılması, tecavüze uğraması, gözünün oyulması yani kısaca işkenceli bir ölüme mahkum olması demektir.
onun oluşturabileceği ve komşularca rahatsızlık olarak nitelenecek her durum için her türlü tedbiri aldık ve taleplere göre almaya da hazırız.
hem kültürümüz hem de dinimizde var olan komşuluk hakkının, bize sığınmış olan ağzı dili olmayan çaresiz bir hayvan için de, siz değerli komşularımız tarafından bize tanınmasını bekliyoruz.
durumu bilgilerinize rica ederim.
isim, imza….
ek. yapılan resmi yazışmalar…
kanunlar, genelgeler…
kimlik bilgileri….
___________________________________________________________
2. orman su işleri bölge müdürlüğüne gönderilecek yazı: (yazı aynı zamanda yönetime,il müdürlüğü ve valiliğe de gönderilecek, ayrıca örnek yazıda ki altı çizili parantez içindeki yerlere sorun yaşadığınız kişi veya yönetim ismi yazılacak, sakın bu şekilde yollamayın.)
orman su işleri bölge müdürlüğüne
evimizde ailemizle birlikte yasayan hayvanımızın her türlü bakım ve takibi veteriner hekim tarafından yapılmakta, hijyen koşullarına ve çevre temizliğine azami derece özen gösterilmekte, çevreye rahatsızlık verilmemesi için de tarafımızca son derece dikkat edilmektedir.
buna rağmen, komşumuzca (isim yazın, yönetim ise yönetim bilgisini yazın) sürekli olarak ve ve zaman zaman da sözlü saldırılara varan biçimde hayvanımızın yaşam hakkı elinden alınmaya çalışılmakta, yasalara aykırı olarak hayvanımızı terk etmemize zorlanmamıza varan biçimde baskı altında tutulmaktayız.
gerek imza altına alınan uluslararası sözleşmeler ve gerekse 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve devletimizin imza attığı uluslararası sözleşmeler "hayvanı terk etmeyi" yasal hükümle yasaklamış olmasına rağmen, bizi hayvanımızı terk etmeye zorlamaktadırlar.
komşumuza olan yazımız ektedir. (ek)
bu nedenle, yasayi ihlal etmekten dolayı, adi geçen kisi (veya apt yonetim kurulu) hakkında müdürlüğünüzce idari soruşturma açılmasını ve idari para cezası verilmesini, kişi ve yönetimin yasalar ve hayvan hakları konusunda bilgilendirilmesini talep ediyoruz
müracaatımıza 982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini, emir ve müsaadelerinize arz ederim.
isim, imza
dağıtım…
ek…yasa bilgileri
kimlik bilgileri..
____________________________________________
ek 1 türk ceza kanunu
kanun numarası: 5237 kabul tarihi: 26/09/2004
1. sahipli hayvana karsi yapilan eylemler turk ceza kanunun mala zarar verme basligi altinda 151 nolu maddenin 2. fikrasinda duzenlenmistir.
mala zarar verme madde 151 -(1) baskasinin tasinir veya tasinmaz malini kismen veya tamamen yikan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanilamaz hale getiren veya kirleten kisi, magdurun sikayeti uzerine, dort aydan uc yila kadar hapis veya adlî para cezasi ile cezalandirilir. (2) hakli bir neden olmaksizin, sahipli hayvani olduren, ise yaramayacak hale getiren veya degerinin azalmasina neden olan kisi hakkinda yukaridaki fikra hukmu uygulanir. soz konusu maddeyi dikkat ile okudugunuzda eylem ancak sahipli hayvana karsi islendiginde turk ceza kanunu kapsaminda suc olusur ve savciliklar tarafindan sorusturulup haklarinda dava acilabilir.
_____________________________________________
ek...2..hayvanlari koruma kanunu kanun no.5199 kabul tarihi : 24.6.2004 genel hükümler birinci bölümmadde 1. - bu kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.
madde 4. - hayvanların korunmasına ve rahat yaşamalarına ilişkin temel ilkeler şunlardır: a) bütün hayvanlar eşit doğar ve bu kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir.b) evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. c) hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır.
______________________________________________
ek...3..
ev hayvanlarinin korunmasina dair avrupa sözleşmesi :
madde 3 hayvanların refahı için temel kurallar
1- hiç kimse bir ev hayvanının, gereksiz acı, sıkıntı veya ızdırap çekmesine sebep olamaz. 2- hiç kimse bir ev hayvanını terk edemez

gelecekteki sevgiliye not

söz vermeyeceksin..!
ardında duracak cesaretin yoksa..emeklemeyi öğrenmeden koşmaya çalışmayacaksın...
ve ağlatmayacaksın, güldürmeyi öğrenmeden...
ardına bıraktıkların olacak,dönüp baktığında pişman olmayacaksın. pişman olacak adımlar atmayacaksın...
ya uyanmayı bileceksin rüyadan, ya da yaşayacaksın doğru dürüst..
kısacası ''adam gibi'' yaşayacak, ''adam gibi''yaşatacaksın hayatı.

kaz tüyü işkencesi

daha onceden change org de ysh de imza kampaları duzenlemişti bir nebzede olsa ses duyulmuştu denetim yapılmıştı imza linki icin tsk ederim bu iskencenin bitmesi dilegiyle

yaban tv

cinayete, can almaya, kan dökmeye teşvik eden kanali durdurun..

yaban tv

arkdaslar sadece bir mail kopyala yapıştır yardımlarınızı bekliyorum
yaban tv kapatma isteği dilekcesi


konu: sayin rtük üst kurul üyeleri dikkatine ! acil göreve !lütfen cinayete, can almaya, kan dökmeye teşvik eden kanali durdurun..
kime: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]


lütfen cinayete, can almaya, kan dökmeye teşvik eden kanali durdurun..

sayın yetkililer,
yaban tv adlı televizyon kanalı, sürekli olarak eli tüfekli cani ruhlu insanların doğada yaşam mücadelesi içinde olan zavallı hayvanları nasıl öldürdüklerini anlatan programlar yapmakta ve bu şiddet işkence ve cinayetleri övünülecek gurur duyulacak ve herkesin yapması gereken çok doğal eylemlermiş gibi topluma kanalize etmektedir. insanları bu yönde davranışlar sergilemeye teşvik etmektedir. ( bununla ilgili haytap hayvan hakları federasyonu'na gelen maillerden bir kaçı, gönderen kişilerin isim ve adresleri saklı tutularak ek 1 de tarafınıza sunulmuştur )

türkiye cumhuriyeti'nin giderek bir şiddet toplumu olması, kendi kültür ve toplum yapmasından kopmasının, yaradılanı yaradandan ötürü seven bir toplumken, yaban hayvanları için vakıflar kuran ilk medeniyetken, koşusu açken tok yatmayan bir halk iken bu gün şiddetin 12 yaşa inmiş olmasının, aile içi cinayetlerin tavan yapmış olmasının sebebi toplumsal ahlak yapısının bozulmasıdır ve bunun en büyük etkeni şiddet içerikli , öldürmeyi, ahlaksızlığı normal gösteren yayınlardır.
lütfen yaban tv isimli kanalın, toplumu öldürmeye can almaya kan dökmeye susamış bir toplum haline getirmesine seyirci kalmayın.

içinde yaşadığımız çağda 'avcilik' tedavi edilmesi gereken bir ruh hastalığı olarak tanımlanmaktadır, ' zevk için can almak , öldürmekten keyif almak ' asla normal bir davranış değidlir. övünülecek, gurur duyulacak bir davranış değildir.

yaban tv isimli kanal öldürmek zevk alan ve zevk için öldüren hasta ruhlu kişiler tarafaından öldürme videolarının ballandırılarak anlatığı bir kanaldır.

bununla birlikte ' sizden gelenler ' isimli yayınlarında, vatandaşların amatörce çektiği öldürme videolarını yayımlamaktadırlar. pek çok bilgisiz ve cahil vatandaş kendi görüntülerinin de kanalda yayımlanabilmesi için gerek kendi güvenliklerini gerekse toplumun güvenliğini tehliyeke atarak öldürme etkinlikleri düzenmekte ve kameraya çekmeye çalışmaktadırlar. 4915 sayılı kanunda belirtilen av yasaklarını ihalal etmektedirler. hatta bazı vatanadaşlar çocuklarının da televizyonda görünmesini sağlamak için öldürme etkinliklerine çocuklarını da götürmekte küçük çocukların ellerine silah vermektedirler. ( bununla ilgili haytap hayvan hakları federsayonu'na gelen maillerden bir kaçı gönderen kişilerin isim ve adresleri saklı tutularak ek 2 de tarafınıza sunulmuştur )

haytap hayvan hakları federsayonu'na gelen tepkilerden ve bölge temsilcilerimizin konuyla ilgili yaptıkları araştırmalardan aslında toplumun büyük bir kesiminin yaban tv isimli kanalın yayınlarından son derece rahatsız olduklarını görmekteyiz.

türkiye radyo ve televizyon üst kurulu olarak sizlerden talebimiz, normal şartlar altında tedavi görmesi gereken öldürmekten zevk alan ve zevk için öldüren kişiler tarafından yapılan bu yayınların durdurulması, konunun önemi ve yarattığı tehdit bakımından öncelikle acilen vatandaşların amatörce çektikleri öldürme videolarının yayınlarının kaldırılması böylelikle insanların televizyona çıkma vaadiyle kandırılıp öldürmeye teşvik edilmesinin önüne geçilmesini, bunun için kanala yasal yaptırım uygulanmasını ve kanalın kapatılmasıdır.

konuyla ilgili gereğinin yapılmasını, başvurumuza 4982 sayılı yasa gereği yasal süresi içinde yanıt verilmesini talep eder,dilekçemizde konu ettiğimiz iddiaları destekler nitelikteki ekleri , dilekçe ekinde yüksek makamınıza arz ederiz.

saygılarımızla

unvan
isim soy isim

ekler
ek 2 : yaban tv de yayimlanan amatör videolar hakkinda gelen başvurular:

ek 2 a :
sayın ilgili, benim adım xxxxxxxxx size niğde'den ulaşıyorum. yaban tv avcıların yolladığı kendi çektikleri av videolarını yayınladığı için buradaki avcılar sürekli olarak videoya kaydetmek için hayvanları öldürmeye başladılar. eskiden de av yapılıyordu ama bu kadar acımasızca hukusuzca değil. şimdi videoları yayınlansın diye depğişik ilginç çekimler yapmaya çalışıyorlar hayvanları yaralayıp bilerek kaçırıyorlar sonra onu takip ediyorlar. bu tam bir vahşet. yaban tv yayınlarından beri buradaki avcılar iyice pisikopat hale geldiler.

ek 2 b :
haytap'ın yetkilileri lütfen bana yardım edin. ben 29 yaşındayım 9 yıllık veliyim sev 8 yaşında bir oğlum var. kocam avcı devamlı ava gidip hayvanları öldürüyor ve öldürdüğü hayvanları eve getiriyor. oğlumun bundan olumsuz etkilendiğini kendisine anlatmaya çalışıyorum ama beni dinlemiyor ne zaman eve ölü hayvanları getirse oğlum geceleri kabus görüp uyanıyor. eşimin devamlı seyrettiği bir kanal var yaban tv diye. burada bazen insanların çekip yolladığı videolar ı da gösteriyorlar, kocam da arkadaşları ile kendi av videolarını çekip kanala yollamak istemişler bu yüzden kamerya çıksın diye 8 yaşındaki oğlumu da alıp ava götürdü. aklımı kaçıracak gibi oldum ne yapacağımı bilemiyorum, polise gitmeyi de düşündüm ama sonuçta kocam acaba siz hayvanları öldürdüğü için kendisine bir yaptırım uygulayabilir misiniz belki bir para cezası falan alırsa bir daha ava gitmekten vazgeçer. arkadaşım söyledi siz bazı avcılara yayınladıkları av fotoğraflarından dolayı ceza kestirmişsiniz, para cezası ödemesine ben razıyım sonuçta av malzemelerine de çocuğumun rıskını harcıyor belki bir kere ceza alırsa hayvanları öldürmekten vazgeçer. size yalvarıyorum bana yardım edin.

ek 2 c :
sayın yetkili , burası kırklareli'ne bağlı olan kıyıköy ilçesi. yaban tv denilen bir av kanalı var, allah belasını versin. bu kanal buraya gelip burada çekim yaptı, buranın çok güzel bir av merası olduğunu falan söyledi o programdan sonra burası istanbul'dan edirne'den ankara'dan konya'dan çeşit çeşit yerden gelen avcılarla doldu taştı. her hafta sonu ormanlarda araç parkemye bile yer kalmıyor her yerden tüfek sesleri geliyor ne yaban hayat kaldı ne doğa ne de canlı hayvan. eli tüfekliler ne var ne yok talan ettiler. programı seyreden soluğu burada alıyor. ne denetim var ne bir şey. lütfen bir ekip yollayın kendiniz görün doğanın hayvanların nasıl yok edildiğini, ben gelecek olan arkadaşları karşılar onlara herşeyi gösteririm ,yeterki sesimizi duyun. buranın yuerel avcıları bile bu işten şikayetçi,onlar bile hayvanların haline acıdılar. sizden yanıt bekliyorum saygılarımla xxxxxxxx

ek 2 d :
merhaba haytap, ben samsun'da memurum. görev için geldiğim bu yerde çok kötü bir olaya şahit oldum, burada bazı avcılar garip yöntemlerle av yapıyorlar , tuzaklar kuruyor oklar kılıçlar kullanıyor, hayvanları yaralayıp sonra ormana salıp köpeklerle yaralı hayvanları kovalıyorlar. bunlara şahit olduğumda kanım dondu bir insan nasıl böyle bir şey yapabilir dedim ve insanları böyle bir şey yapmaya netin ittiğini araştırdım. yaban tv diye bir kanal var, uydu üzerinden yayın yapıyor . siz muhtemelen biliyorsunuzdur bu kanal sürekli av ile ilgili yayınlar yapıyor, programlarından biri de izleyicilerin gönderdiği amatört av videolarından oluşuyormuş. buradaki avcılar da kendi videoların çekip devamlı kanala yolluyorlarlarmış, bir kaç kez yolladıkları halde videoları yayınlanmaış bunun üzerine kendi videolarının yeterince ilgi çekicvi olmadığuını ve bu yüzden yayımlanmadığını düşünüp avlarını ilgi çekici hale getirmeye ve bu şekilde çekmeye başlamışlar. bu yüzden yaralı hayvanları ormana salıp onları kovalarken bir yandan da tüm bu vahşeti kaydediyorlar. bunlardan bazılarını izledim inanın insanın kanını donduran görüntüler var. bu konu basit bir av meselesi değil, çok büyük bir toplumsal sorun. bu insanlar yaban tv ye yolladıkları videolar yayınlananmadıkça televizyona çıkabilmek için daha ne kadar ilginç videolar çekmeye çalışabilirler ? bunun sonu nereye varır ? hayvanları kovalamanın yeterince ilginç ve yeterince şiddet içermediğini düşünmeye başlayıp insan avlamaya başlayabilir mi ? avcıların videolarının kanalda yayınlaması bir tutku ve avcılar arasında bir yarış haline gelmiş. pek çok il ilçe köydeki avcılar derneklerşi ve kulupleri takıntı halinde kanala video yollama yarışı haline gelmiş durumdalar ve en çok kimin videosu yayınlanacağı üzerine yarışmalar yapmaktalar. bu insanlar ve onların aileleri kendini bilmez bir kanal yüzünden uçuruma doğru yuvarlanmaktalar. haytap olarak size bu konuyu bildirmek ve yapılacak çalışmalarda size seve seve destek olacağımı bildirmek istedim. görüşmek umuduyla.

ek 2 f :
sayın haytap yetkilisi, ben görev için anatalya'da bulunan bir fizik öğretmeniyim. öğrencilerime fizik dersi anlatırken doğaya çevre hayvanlara ve tüm yaşama saygılı olmalarını da öğretmeye çalışıyorum. öğrencilerimden birinin babası avcı ve öğrencim babasının evde devamlı bir av kanalı seyrettiğini bundan son derece rahatsız olduğunu anlattı . ailecek akşam yemeğine oturduklarında hayvanları katlederken gülüşüp eğlenen ' hayvanlara acı vererek kendilerinden geçen ' ( bu tabir aynen 15 yaşındaki öğrencimin ifadesidir ) adamları seyrederek yemek yemekten hiç hoşlanmadıklarını söyledi ve kendisinden 5 yaş küçük olan kardeşinde sırf bu yüzden yeme bozukluğu başladığını ekledi. gençler ve yeni nesil oldukça bilinçli bu bizi gelecek için umutlandırıyor ancak bizim umarsamızlığımız bu şekilde devam ederse onlara verebileceğimiz bir gelecek kalmayacak. yaban tv gibi yayın yapan kanalların verdikleri zararı sizinle paylaşmak istedim ve özellikle yaban hayatın korunması konusunda yapılacak çalışmalarda destek olacağımızı bildirmek istedim. sevgilerimle..

aigai

  • /
  • 17
Henüz bir favori entry yok.

Toplam entry sayısı: 330

yeni ilişki

yeni birini anla yeni birine kendini anlat çok ugraştırır bidafe agzın yandıysa ikincisinde boşluktaysan bir daha yandıysa 3 de bi yanlışlık olduysa gine yandıysa dördüncüde alışmış kudurmuştan beterdin deyip alıştım aşka dersen ve kovalamaya devam edersen sana kolay gelsin arkdaşım
ugraşamam bakar ilk görüşte aşka inanrım o inanmazsa onun etrafında bir ka tur daha atarım :)
hemen severim sonra aşık olurum eve gelirse aşkımı pekiştirim otele gidek derse katlanırım aşkıma yattıktan sonra çok iyise birdaha birdaha isterim iyidegilsede
ten uyumu var derim olmadi bye bye ugraşamam yeni ilşkiyle çok uzun

para maymunları bile bozuyor

valla akıllarına bir şey diyemecem ama dostlukları on numra

sevişirken başa gelen komik olaylar

otel odasında deli gibi şevirken nerem deydi yada neresi deydi bilyorum ama birimizden birisinin bir yerleri telfon avisesine çarpmış ve avize açılır açılmaz resepsiyoun baglanmış ve butun iniltiler aşagıya 5 dk sonra kapı tak tak
-------iyimisiniz efendim bi sorun varmı
____yoo bi sorun yok ? deyip mal mal bakıştıktan sonra
........ efendim sizin odadan tel geldi anlayamadıgımız çok kötu sesler geldi
____ hmmm hatlarda bi sorun oldu galiba ve
ve deli gibi seviştigin sevgili adayı 5 dk bile durmadan bu utançla burad aduramam deyip çekip gitmesi ahg ne kötu bir gundu

gelecekteki sevgiliye not

sevgili gelecekti sevgilim 1. eger özgürlügümü asaletimi deli olan yüregimi kısakanacaksan
2.ruh halin bir önceki gibi bozuksa
3.dansoz gibi kıvıracaksan her seyi
4. kariyerle karekteri karıstıracak kadar zavalli bir insansan
5. gecmiste sana yapılanlarin intakimini benden alacaksan ...... git uzay boslugunda kaybol ha bunlari yapmayacaksan gel bu can feda sana simdilik bunlar aklıma geliyor

evcil hayvanlarınıza şikayet geldiği takdirde yapmanız gerekenler

komşularınız ya da başkaları, hayvanınızı ilgili birimlere şikayet etmekle sizi tehdit ediyorsa, daha doğrusu onu sizden ayıracağını söylüyorsa lütfen bu haberi okuyunuz.

kendi mülkünüzde beslediğiniz evcil hayvanınız için yapılan şikayetlere cevabınız;

kedinizin/köpeğinizin kimliği varsa, aşıları ve sağlık kontrolleri tamamsa belediye hiçbir şey yapamaz. eğer yapmak için gelirlerse, bu durumda bir hayvan sahibi olarak sizin söyleyecekleriniz şunlar olmalıdır:

5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereği, belediye zabıtası, polis ya da jandarma mülkümde bulunan aşılı ve karneli kediyi/köpeği alma hakkına sahip değildir. yasaya dayanarak söylüyorum ki bu kedi/köpek benim evimdeki televizyonum, dolabım, param gibi bie eşya-mal kapsamına girer. nasıl ki evimden bir malı aldığınızda hırsızlık oluyorsa, kanun gereği kedimi/köpeğimi almanız da hırsızlık kapsamına girer ve bu konuda size dava açma hakkım vardır. kedimi/köpeğimi vermeme hakkım vardır. ayrıca, bunun için gelenleri evime almama hakkım da vardır.

rahatsız olan kimseler il çevre bildirebilir ve il çevre dahi gelip hayvanınızı alamaz. il çevre ancak gelip rahatsız olan kişilerin sadece yatak odasına desibel aleti koyar ve kedi/köpek gece kaç desibel miyavlayıp/havlayıp uyku bölüyor bunu ölçer. eğer ölçümlerde belirlenen sınırın üzerinde havlama olursa alınan bu desibel raporuyla sadece dava açılabilir. aynı zamanda kedi/köpek sahibi de haksız yere dava açıp rahatsız edildiği için karşı para davası açabilir ki genelde hayvan sahibi bu davaları kazanır.

eğer şikayete konu olan köpeğin havlama gibi alışkanlığı yoksa bu durumda mülkünüzde beslediğiniz hayvanınızı hiç kimse gelip alamaz.

evcil hayvan satışının yasaklanması

pet-shoplarda hayvan satışı yasağı başladı
kadıköy belediyesi, pet-shoplarda hayvan satışına yönelik yasağı uygulamaya koydu.güncelleme:03 nisan 2013 14:23
1 nisan’da başlayan yasak kapsamında denetimler de başladı. ekipler, satış yapan dükkanlardaki kedi ve köpeklere topladı.

kadıköy belediyesi, 3 aralık 2012 tarihinde aldığı kararla, 1 nisan 2013 tarihinden itibaren kadıköy sınırlarındaki pet-shoplarda kafes içinde sağlıksız koşullarda kedi-köpek ve tavşanların satışının yasaklanacağını duyurmuştu. kararın yürürlüğe girmesiyle ekipler denetimlere başladı. ekipler, 78 iş yerinde denetimlerde bulunarak, satışa çıkarılan hayvanlara el koydu.

reklam canlı hayvanların pet-shoplarda günlerce hatta haftalarca vitrinlerde bekletildiğini, birçok doğal ihtiyacının karşılanmadığını, hayvanların bakımsızlık ve ilgisizlikten öldüğünü kaydeden kadıköy belediye başkanı selami öztürk, türkiye’de bu alanda ilk adımı kadıköy belediyesi’nin attığını belirtti. yasağın 1 nisan itibariyle başladığını ve geri adım atmayacaklarını kaydeden öztürk, şunları söyledi: “pet-shoplarda hayvanlar sağlıksız koşullarda satılıyordu. yurt dışından yasal olmayan yollarla getirilen hastalıklı hayvanların aşı takvimleri tamamlanmıyor, bazı yavrular erken zamanda sütten kesilerek annelerinden ayrılıyor, pet -shoplar gece kapandığı için hayvanlar bütün gece yalnız bırakılıp açlığa terk ediliyordu. buralarda satılmayan ya da satıldıktan sonra hastalanan birçok hayvan sokağa terk ediliyordu.”

türkiye’de bu konuda ilk adımı attıklarını belirten öztürk, “meclis kararı çıkarttık ve 1 nisan da uygulamaya başladık. yaptığımız denetimlerde pet-shop sahiplerinin büyük oranda yasağa uyduğunu, satıştan vazgeçtiğini gördük. denetimlerimiz devam ediyor. yasağa uymayanlara önce para cezası vereceğiz, devam ederlerse ruhsatlarını iptal edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

sirk gerçeği

http://www.cnnturk.com/2009/dunya/12/18/... sirkler, çocuklara hayvanları sevdirmek ve insanları eğlendirmek için varlığını sürdürüyor. ancak ödenen bedel düşünülünce eğlenceden pek de eser kalmıyor. ormanların kralı aslan ormanında gezinirken şüphesiz ki ateş çemberinin içinden atlamıyor, dev cüssesiyle insanoğlunu ürküten fil ailesiyle birlikte afrika’da top oynamıyor ya da bisiklete binmiyor. peki sirkteki hayvanlar “eğlence “ adı altında yaptıkları onca şeyi nasıl yapabiliyor hiç düşündünüz mü?

kendi doğalarında, özgürce , hak ettikleri şekilde yaşamaları gerekirken “insanlar” tarafından küçücük kafeslere hapsedilerek oradan oraya sürükleniyorlar. “yaşamak” üzere kapatıldıkları kafesler o kadar küçük ki çoğunlukla sağdan sola dönecek kadar yerleri bile olmuyor. yemek odaları, yatak odaları ve tuvaletleri de yine bu küçücük kafesler oluyor. sirkler gezici ekiplerden oluştuğu için yaşam için en gerekli madde su bile kısıtlı miktarda bulunuyor. bırakın banyo yapıp temizlenmeyi bazen içecek su bile bulamadan bir sonraki durağa kadar yolculuklarına devam ediyorlar.

ev arkadaşının eşcinsel olduğunu öğrenmek

içinde bulunduğum durumdur. eve gelen en yakın arkdaşımı ev arkdaşımla kendi yatağımda yakaladım ve çüş dedim.
ağzım açık bir şekilde mal mal baktım. kendi kendime ''aaaaa ev arkadaşım da ibneymiş!'' deyip soru yağmuruna tutmamla başladığım bir gündü.
nasıl yani?
aaaaaaaaaaaaaaa sen de mi götünü veriyorsun?
nasıl yani ?
ibne misiniz siz?
ne zamandan beri böylesiniz?
ne zamandan belli sikişiyorsunuz?
tercihleriniz ne?
sevgili misiniz? yoksa günü birlik ilşiki mi?
bana niye söylemediniz ibne olduğunuzu?
ben de sizin gibiyim, ben de erkek seviyorum; ama ben şişman seviyorum.

evcil hayvanlarınıza şikayet geldiği takdirde yapmanız gerekenler

ve eğer köpeğiniz birine saldırdıysa ve o kişi savcılığında suç duyurusunda bulunsa bile hiç kimsenin o canı elinizden alma yetkisi yok savcılıktan gelecek olan yanıt kuduz şüphesi ile 10 gün boyunca müşade altına alınması lazım der ve bu müşadeye alınmasını ister ve zabıtalar alıp barınaklara götürmek isteyecektir kendi evinizde de müşade altına alabilirsiniz kesinlikle ama kesinlikle zabıtalara yada polislere köpeğiniz i teslim etmeyin birdaha göremezsiniz kuduz deyip direk öldürüyorlar ve hiç bir kediyi köpeği barınaklara asla göndermeyin barınaklar ölüm kampları çünkü

ev arkadaşının eşcinsel olduğunu öğrenmek

içinde bulunduğum durumdur. eve gelen en yakın arkdaşımı ev arkdaşımla kendi yatağımda yakaladım ve çüş dedim.
ağzım açık bir şekilde mal mal baktım. kendi kendime ''aaaaa ev arkadaşım da ibneymiş!'' deyip soru yağmuruna tutmamla başladığım bir gündü.
nasıl yani?
aaaaaaaaaaaaaaa sen de mi götünü veriyorsun?
nasıl yani ?
ibne misiniz siz?
ne zamandan beri böylesiniz?
ne zamandan belli sikişiyorsunuz?
tercihleriniz ne?
sevgili misiniz? yoksa günü birlik ilşiki mi?
bana niye söylemediniz ibne olduğunuzu?
ben de sizin gibiyim, ben de erkek seviyorum; ama ben şişman seviyorum.

babanız hakkındaki acı gerçekler

ne olursa olsun ne yaparsa yapsin baba babadir o olmasaydi sen bir hictin. 15 16 17 yasindaki ergenler babalarını kötülerler.

gelmiş geçmiş en itici erkek

ne kadar yakışıklı olursa ruh hali bozuksa eğer yaş takıntısı varsa sevgilisinin özgürlüğünü halini hayatını kıskanıp piç gibi ortada bırakıp kendini bi bok zanneden aslında zavallı bir insan olugunu görmeyen hep akıllı hep dev aynasına bakan erkek modeli.

bir köpeğin dostluğu bir dostun köpekliğinden iyidir

kim söylemişse çok doğru söylemiştir hiçbir kusur bulamadığım bir cümledir.

noblebear

eyvalahhhh benimde kontesimde basının taci gozunun nurusun
Henüz takip ettiği biri yok.

catcat