verilmiş en sağlam ayarlar

winston churchill tarafindan, kendisine " siz homoseksüelsiniz" diyen bir gazeteciye verilmistir;
" evet ama bundan size ne. ben ülkeyi kiçimla degil kafamla yönetiyorum"
muhabir: hayranlarınıza ne söyleceksiniz bay dylan.
bob dylan: astronot.
malum nef'i divan şiirinin en sivri dilli şairidir. hatta ölümü de bu sivri dili yüzünden olmuştur. iv. murat tarafından boğdurulmuştur. neyse efendim kendisine bir şiirinde kelp yani köpek diyen tahir efendi adlı şaire şu dörtlükle yanıt(ayar) vermiştir.

tahir efendi bana kelp demiş
iltifadı bu sözde zahirdir
maliki mezhebim benim zira
itikadımca kelp tahirdir

tahir efendi bana köpek demiş, bu sözle iltifat etmiştir, zira benim mezhebim maliki, bence köpek tahirdir.
(köpek maliki mezhebinde temiz hayvan olarak bilinir. şiirde tahiri temiz anlamında kullanarak tahir efendi'ye köpek lafını yapıştırıvermiştir)
kemal kılıçdaroğlu'nun 29 ekim cumhuriyet bayramı mitingine karşı atak olarak. "hakkari'de niye türk bayrağıyla dolaşmadın" diyerek;

kendi kendine ayar veren insan modeli olarak rte.
sokrates ile şehrin zenginlerinden birisi dar bir sokakta karşılaşır. birinin geçmesi için diğerinin yol vermesi gerekir.
zengin kişi 'ben basit , küçük , sefil birisinin yolundan çekilmem' deyince sokrates,
'ben çekilirim' deyip yol verir...
bundan sanırım 4 sene önce üniversite dönemimde bir kızla girdiğim nacizane diyalog,ayar mı bilmem ama benim hoşuma gitmişti.

-saçlarını mı kestirdin sen?
+aa! evet, ah medyumcuğum bir tek sen fark ettin, bu barzolar hiçbirşey söylemedi o kadar da özenmiştim halbuse, nasıl yakışmış mı?
-yoo, hiç yakışmamış,
+yaa! ama neden .s
-suratın ortaya çıkmış kızım, geri uzat onları...
+yaa! ama çok kötüsün .s
-kes lan! sana mı sorcam!
mecnun, leyla’nın aşkından çöllere düşüp biçare gezerken, namaz kılan bir ihtiyarin önünden geçer. ihtiyar hiddetle ayağa kalkıp mecnun'a çıkışır, " bre zındık, utanmıyor musun namaz kılan birinin önünden geçmeye?"
mecnun cevap verir, "ben bir leyla’nın aşkından seni bile gözüm görmezken, sen koskoca mevla’nın aşkından beni nasıl görebildin?"

gündüz vakti fenerle dolaşan diyojen'e sormuşlar 'ne yapıyorsun be adam?!' 'adam arıyorum! dürüst bir adam arıyorum!' demiş.
seda sayan erol köse kavgası ---> nerde ne yaptiniz ulan siz
hatice eski eşi ------> ayle gibi yaşayalim dedim gerizekali ben ilk eşim için hala gozyaşi döküyorum
özlem - seren serengil -----> sokacak lafim çok da koyacak yerin kalmamiş
neyzen tevfik, bir gün ulus'da bir mekana gitmiş. herkes eğlenirken ortaya gelip "orospu çocukları" diye bağırmış.
herkes dönüp ona bakınca " ne kadar da çokmuşsunuz." demiş.
hüsrev ağa'nın testere necmi'ye kestiği puro raconu gelmiş geçmiş en iyi ayardır, aksini iddia eden malum partilidir.
  • /
  • 2
devark.cloud tarafından geliştirildi.