kamera

unutmak istenmeyen anları fotograflamak ve video kayıt yapmak için kullanılan alet. aslen fotograf makinası demek gerek ya da direk ingilizce olarak camera.

(bkz: camera)

kuru fasulye

kendinden büyük erkekleri sevmek

fiziksel ve mental nedenlerden dolayı bazen tercih, bazense sebeplerin dile getirilememesinden dolayı yönelim olarak algılanabilcek durum. kendimce bilinçli tercih olmadığı durumlara en kuvvetli açıklama; bilinç altındaki hiyerarşik insan ilişkilerinin bir çıkarımı olarak büyüklüğün saygı gösterme sebebi olarak yer etmesi. saygı aidat hissinin harcıdır. sohbet odalarında "zaman kaybı"nı önlemek ve talebi karşılamak adına kendilerini seferber eden, rumuzlarında olgun sözcüğünü kullanan geyler azımsanmayacak sayıdadır.

baba figürüne sürekli göndermeler yapılan ve çoğunlukla babanın sorumlu ilan edildiği açıklamalara sıkça rastlanır.

tersi de sıkça görülür; iki tarafın karşılaşması güzel sonuçlar doğurabilir.
(bkz: kendinden küçük erkekleri sevmek)

(bkz: güdüler hiyerarşisi); (bkz: abraham harold maslow)

memet ali alabora

habervaktim adli iğrenç internet sitesinde hakkında açılan teröre teşvik davasının şenliklerle duyrulduğu sanatçıdır. elinde palalarla insanlara saldıranlar elini kolunu sallaya sallaya yurtdışlarına kaçarken hedef seçilen bir sanatçının halkı silahlı isyana teşvik etmekten soruşturulması ülkemize pek yakıştı. elbet bu devran dönecek. bundan dolayı bu rezillikleriniz...

marmaray aşırı elleme sonucu bozulmuştur

lütfen dokanmayınız.....

ayı sözlük

sözlük bu zamana kadar ne zarar gördüyse hazımsızlıktan, bireysellikten, özel hayata müdaheleden görmüştür. bunu söylemişimdir ama yeri gelmişken değinmekte yarar var. daha önce burada kürt başlıkları ya da kürt söylem, değişleri yapıldığında bir linç kültürü dahi vardı. neyse ki bu eşik artık aşılmıştır. bu gibi ideolojik, mantık farklarını konuşarak dengeleyip birbirimizi anlamışızdır. hatta dün tartıştıklarımızla bugün geyik yapar olmuşızdur*
fakat bunların içerisinde insanların sözlük mahareti ile hayatlarının didiklenip, sonrada bire bin katıp servis edilmesi sözlüğü asıl yerden yere vuran abukluklar olmuştur. bu vesile ile yeni başlangıç adı altında, sözde değil özde olmak kaydıyla eski yazarcanları buraya davet etmek gerekir. ama bu durumda hemen yarın olmayacaktır. gidişata göre bu insanlar bahsi geçen sıkıntıların süslü sözlerle değil, fiilen ortadan kalktığını görmek istemektedir. bu konuda da bahsedilen biri/birilerinin başından beri söylendiği gibi üzerine düşen görevi yerine getirmesi beklenmekte.

şimdi haksızlık etmeyelim. bu zamana kadar hiçte iyi bir gelişme olmamış mıdır? elbette oldu. sözlük kendi adından söz ettirmiş hatta türkiyede lgbti dendiğinde akla gelen yerlerden biri haline gelmiştir. bu açıdan örgütlenişimiz yavaş yavaş olsa bile daha çok bireysel çabalarla yerini bulmuştur. fakat bahsini ettiğimiz müzevir faaliyetler, özel yazışmalar, mahrem detaylar çekirdek arası sohbetlerin cezbedici unsuru oldukça ve sözlükte ayyuka çıkınca bu çabalarda her seferinde yerle bir olmuştur ve bu sebepten kimse bunun bir parçası olmak istememiştir. dedikodu olmaz değildir. hele hele söz konusu lgbti ise* fakat bunların referansı laftan öte sözlük eliyle elde edilen şeyler ise tehlikelidir. ondan sonra ne kadar yırtınsanızda insanları sözlüğe entegre edemezsiniz. günahı başkalarına atmadan önce aynaya bakmak şarttır.

bu bakımdan yeni modetatörlerimiz hayırlı uğurlu olsun. bu bahsettiklerimiz ışığında sözlüğün özgürlüğünü ispatlamak için büyük bir göreve soyunmuşlardır.* gönül ister ki onlarla bu görev yapılabilsin ama hayat işte. zor günler ve şartlar olmasa seve seve. bu vesile ile kendilerine biz yazarlar yardımcı olduğumuz ve karşılıklı anlayışlı olduğumuz sürece onlarda görevlerini güzelce yapacaktır.

nice güzel yaşlara olsun ve geçmişten ders çıkarılarak sözlüğün önünü kesmemek dileğiyle.

(bkz: ayı sözlük seyir defteri)

eurovision 2015

gzone mayıs sayısında yarışmaya katılanları tanıtmış.

http://gzone.com.tr/gzone-dergi-mayis-sayisi-cikti/

behlül kaçar

arkadaşımın eve giderken söyleyip durduğu tümce.

sevgiliden ayrıldıktan sonra yapılan ilk şeyler

votka almak.
yere uzanmak.
ağlamamaya çalışmak.
allah ne verdiyse ağlamak.

şekil a.

silah almak.
eski sevgilinin evine gitmek.
eski sevgiliyi vurmak.
kendini vurmak.

şekil b.

azofeifa

kurban bayramı

ismini okurken bile ortada saçma bir durumun olduğu anlaşılır aslında. bu 'bayram' benim için dehşet verici olacak her zaman. akıl diliyorum insanlara hayır kırmızı et değil akıl..

kendiyle barışık insan

tam barışçam bir küsme geliyor.