2011 in en önemli olayları

depremlerin sarstığı, " ucube" heykellerin yıkıldığı, kitapların toplatıldığı, tutuklamaların bokunu çıkardığı, uzun gözaltı süreleri için önerilen çözümlerin yuh artık dedirttiği, wikileaks belgelerinin ülkeleri bir kişinin peşine düşürdüğü, yeni dünya efsanelerinin( steve jobs, bin ladin) öldüğü, " batı" nın insanlık adına saldırmak için seferber olduğu, baharın kanla bir arada kullanıldığı, gittikçe şikelleşen sporun insanları birbirine düşürdüğü, occupy wall street eylemlerinin bir umut ışığı olduğu, iskandinav ülkeleri ile ilgili tüm algılarımızı sarsan norveç katliamının yaşandığı, %49 luk bir oy ve yine akp hükümetinin olmazsa olmazı " çılgın projeler" in havada uçuştuğu koca bir yılı daha geride bıraktık, hepimize geçmiş olsun.

tabi ayı sözlük ile tanıştığımız yıl, umarım daimi olur.
fransa nın 577 üyeli meclisinin sadece 50 üyesiyle ermeni soykırımı na evet demesi.
ülkedeki futbolu sikip atan şike olayıdır.
sürekli birilerinin bana aşık olup onlardan kurtulmaya çalışmam dicem ama..bu o kadar sıradan bir hale geldi ki.....dünya genelindeki ekonomık kriz tabii ki....
19 ekim 2011 çukurca çatışması fazla söze gerek yok,devlet erkanı filistin ve ortadoğuyu kurtarmaya çalışırken,kendi ülkesinde ki olaylara,"bıçak kemiğe dayandı"ile savuşturmakta idi. evet, bütün dindaşalrımıza yardım edelim ama birinden hayır görmeyelim,allah belanızı versin.
arap baharı diye bilinen başka bir adıyla da yasemin devrimi denilen halk ayaklanmalarıdır. sonucunda kaddafi devrilmiş, mısırda hüsnü mübarek görevinden istifa etmiştir. halen suriyede beşar esad bu uğurda koltuğunu bırakmamak için direnmektedir. bakalım 2011 de gösterilmiş bu özgürlükçü hareketler nasıl meyvalarını verecek.

arap baharı etkisiyle ortaya çıkmış bir başka akım olarakta wall streeti işgal et görülmektedir. sonuçta ülkeler ve öncelikler farklı bile olsa amaç aynıdır.
tabiki amy winehouse ve defne joy un ani önümü