soğan

ev arkadaşımın uzun bir süre rihannanın "so hard" şarkısına sooovaaan a ye ye ye diye gezdiği için "soğan" başlığını görünce o geldi aklıma

(bkz: serbest çağrışımlar)
tazesini kahvaltıda bile yediğim yaratılmış bitkilerin en mübareyi..(bkz: nebat-i mukaddes)
yemeklerin vazgeçilmez lezzet maddesi soyması doğraması pek açıklıdır hüngür hüngür ağlatır. içerisinde a, b ve c vitaminleri ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fosfor ve kükürt bulunur kısaca bolca şifalı nadide bir zerzevattır.
doğal antibiyotik. çok fazla nezle grip olan insanların yataklarının baş ucuna bir adet soğan koymaları önerilirmiş. kesmeden koyun ha kokar..(bkz: kocakarı ilaçları)
ekerken eken kişi osurmuşsa acı olacağı söylenir


şaka bir yana bol sumak ve nar eksisiyle piyazlık servis edildiği takdirde süper oluyor
yeni şafak yazarı ve ak parti genel başkan başdanışmanı yasin aktay, “soğan sembolizmi ve özgürlük” başlıklı köşe yazısında, “özgürlük, doya doya yaşanacak, tadı çıkarılacak ve insanlık onurunu hissettirecek en değerli erdeme kavuşulmuş. israiloğulları bunun değerini bilip şükrünü ifade edecek yerde hz. musa’ya yapmadıkları kaprisi bırakmıyorlar” ifadelerini kullandı.


bir soğandan olay nerelere geldi görüyor musunuz?


hani! musa'ya: "ey musa, asla tek çeşit yiyeceğe dayanamayız. rabb'inden bizim için yerden çıkan ürünlerden; sebzesinden, acurundan, sarımsağından, mercimeğinden, soğanından çıkarmasını iste." demiştiniz. musa da: "daha değerli olanı daha değersiz olanla değiştirmek mi istiyorsunuz? o halde şehre inin; sizin istedikleriniz orada var." dedi. böylece, onların üzerine alçaklık ve yoksulluk damgası vuruldu. ve allah'ın gazabına uğradılar. bu, allah'ın ayetlerine inanmadıklarından ve nebilerini haksız yere öldürmelerindendi. bütün bunlar, onların asileşip haddi aşmalarındandır.


burada başdanışman yasin bey e şunu soylemek gerekir kaçırdığınız bir şey var musa nebinin duası allah'ın rahmetiyle inananlara her gün kudret helvası ve bıldırcın verilirmiş ben ortada ne kudret helvası ne de bıldırcın görüyorum.



https://onedio.com/haber/erdogan-in-basdanismani-yasin-aktay-hz-musa-kolelere-ozgurluk-verdi-kapris-yapip-sogan-istediler-1141409