2017 başkanlık referandumu

diğer adıyla anayasa değişikliği referandumu. 2 veya 9 nisan gibi yapılacağı öngörülüyor. araştırmalara göre hayır diyenlerin oranı %58 iken evet diyenlerin oranı %42. fakat chp ve hdp görüşlülerin bir kısmının referanduma oy kullanmayacağı, bu sebeple de evetçilerin hepsinin oy kullanmak için can atmasından kaynaklı hayal kırıklığı ve başkanlığın olası olması söz konusu. bu durmda hayır düşüncesindekilerin de mutlaka sandığa gitmesi gerekiyor.

gezici araştırma sonuçları şurada: http://ayisozluk.com/lnk/aea828

edit: 16 nisan olarak belirlendi.
türkiyenin başına gelmiş en tehlikeli kimseler tarafından türkiye halklarına sorulan en pis soru. diktatörlük mü demokrasi mi?
avrasya kamuoyu araştırmaları merkezi'nin araştırmasında evet %42,4 hayır %57,6 sonucu çıkmış. evet oyu cidden çok yüksek. yazık.

https://www.aydinlik.com.tr/turkiye/2017...
monarşiden cumhuriyete evrilmiş bir toplumun, mankurtlaşarak tersine evrim geçirmesi için açılan yol.
referandumla ilgili trt konuşmalarında akp'ye 30 diğer 3 partiye 20 dakikalık konuşma zamanı tanınmış. ne kadar eşitlikçi bir davranış öyle değil mi? türkiye kendi yönetimini seçecek. tek adam rejimi mi yoksa cumhuriyet sistemi mi kazanacak bilemiyorum fakat zamanında saraydan alınıp halka verilen yönetim biçiminin tekrar halkın elinden alınıp saraya verilmesinin hiçbir mantıklı açıklaması yok.
avukat bir arkadaşın profilinden;

"bilhassa muhafazakar arkadaşlar için anayasa değişiklik teklifi referandumda kabul edilirse cumhurbaşkanının sahip olacağı yetkilerle neleri yapabileceğini paylaşmak istedim.
tek başına yayımlayacağı bir kararname ile
- kamuda başörtüsü kullanımını yasaklayabilir,
- imam hatip liseleri'ni kapayabilir,
- cami sayısına nüfusa göre sınırlama getirebilir,
- kuran kurslarını kapatabilir,
- başörtülü öğrencilerin üniversiteye girişini engelleyebilir,
- kurban derilerinin belli bir vakfa bağışını zorunlu kılabilir,
- hatta güvenlik gerekçesiyle başörtüsü ile sokakta veya belirli bölgelerde bulunmayı dahi yasaklayabilir.
bunların birkısmını ancak ohal ilan etmesi halinde birkısmını ise ohal ilanına ihtiyaç duymaksızın yapabilir. üstelik ohal şartlarında bu kararları alırsa anayasa mahkemesi'nin içtihadı gereği iptali için yargı yolu kapalı."
'çoban mı olmak istersiniz koyun mu?' sorusunun dolaylı metaforik oylamasıdır.
strawpoll'de açılan ankette durum %88 hayır, %12 evet. kullanılan oy sayısı 17900.

http://www.strawpoll.me/12294817
terör ile hayır'ı bağdaştırıp halka sunmak şuanki son moda. sahada ilk bunu söylüyorlar. terör kendi iktidarlarında zirve yapmamış gibi. terör ile aynı yolda kol kola yürüyenler onlar değilmiş gibi. camilerde yapılan propaganda ise çok daha ayrı felaket. videolarını izledim de, cami içindeki cemaatin hocaya olan tepkisini. ibadet edilen yere bile siyaseti soktunuz. ayrıştırdınız, ötekileştirdiniz, nefret saçtınız, nefreti körüklediniz. yapmak istediğiniz her şeyi yaptınız ama doymadınız.
2011, 2015 genel seçimlerinde, 2014 yerel seçimlerinde akp ye ve cb seçiminde tayyip'e oy veren ben yemin ederim bu sefer "hayır " için oy basacağım . ben başkanlık sistemine karşı değilim lan . ama bu partili cb sistemi tam bir fiyasko amk. 18 yaşında milletvekili mi olur ? 1 milletvekilinin telefon faturası 1.2 milyon tl zaten , birde 600 milletvekili isteniyor. dalga mı geçiyorlar ? yılların akp li trolüyüm lan . bana bile hayır dedirttiniz.
şu an 30 yaşındayım. 15 yaşımdan beri akp iktidarında yaşıyorum. topu topu 80 yıl yaşayacağım. çalınan yıllarımın hesabını kim verecek? abv.
  • /
  • 3