2017 başkanlık referandumunda tercihin ne olacak

sebepleri oldukça uzun, kısacası hayıra basıp hayır'lı olmasını bekleyeceğim.
hayırlı olmasını dileyecegim hayırlı bir sekilde
tüm mamaların tek bir kedide toplanmaması için hayır.
hayır tabii ki. evet veren eşcinsel arkadaşlara saygılarımı !!! sunuyorum.
ebet diyerek tüm dikkatleri üzerime çekmek isterdim ama yapmayacağım. tabi ki hayır. hem de büyük harflisinden.
hayır, hayır demektir.
hayir yerine no demek caiz mi hocam diye diyanet isleri imamina sordunuz mu aa bak gunah.. ben no diyecegim de ...
yes or no
questions exam
ingilizce sınavlarında çok olurdu bu
1 evet
1 hayir
3-5 cümle...

yorumları okuduğum kadarıyla evetçiler hayırcılara, hayırcılar da evetçilere saygılarını sunuyor. bunda da mı "-ci,-cu" olduk. ayrıma karşı olduğumuz için açmadılar mı bu sözlüğü. şimdi evet diyen eşcinselleri troll, hayır diyenleri ise tarih yoksunu ilan ediyoruz. belki gerçekten de öyleyizdir kim bilir. ama öyle de sevemez miyiz birbirimizi. illa hakaretle,yargılama ve en kötüsü yaftalamayla mı bitmek zorunda bu konular.. oysaki biz ayrımdan kaçan ama yine o ayrımın tam da karşısında dimdik duranlar değil miyiz? nolur saygı duyalım farklılıklarımıza. bu cahillikten gelse ve kötü bir şeye sebep olacağını düşünsek de.. nolur münakaşa değil artık münazara yapalım. nolur bari kendi aramızda canımızı en çok acıtan ve bizi en çok yıpratan şeyi, o kabullenemeyişi birbirimize yapmayalım. yalvarıyorum hepinize. bizi sevmeyenlere bizi ötekileştirenlere inat, biz saygı duyup "ne olursan ol, gel..." diyelim. biz sevelim birbirimizi, hatta bizi sevmeyenleri bile.
referandum tercihimiz ne olacak, ne güzel paylaşıyoruz demokrasi meydanında, vatandaşlık görevimiz mutlaka oy kullanalım diyoruz, fakat o kadar bilgi kirliliğinin olduğu bir ortamda referandumun ne kadar sağlıklı olacağı tartışılır.demokrasinin ve hukukun olmadığı bir ortamda olağan üstü hal yönetiminde girdiğimiz bu referandum, 15 temmuzun toplumda yarattığı travma ile bu anayasa değişikliğini bu koşullarda tartışmak bile mümkün değil.sorgulamak, düşünmek bizim neyimize..
böyle güzel bir platformda, bizlere karşı yapılan ayrıştırmalara karşı oluşturulmuş bu platformda bile bölünmeleri görmek acı. ama toplumdaki ötekileştirilmeye rağmen 'evet' demeyi düşünenleri görmek daha acı. siddin sene bu ülkede eşcinsel bireylerin haklarının olmayacağını perçinleyecek bir sisteme, hatta belki gün gelecek katledilmemize karar verilecek olan bir sisteme bu platformda onay verileceğini bilmek en acısı.
birincisi, böyle faşist ve adaletsiz bir ortamda, adil bir referandum yapılamaz; bu nedenle, bu referandum, olağanlaştırılmış olağanüstü hal kaldırıldıktan sonra düzenlenmeliydi.

ikincisi, tüm devlet olanaklarını kullanarak milleti alenen tehdit eden bir örgüte karşı direnmek kolay değildir.

üçüncüsü, mecliste bile tartışılıp değerlendirilmeden alelacele ve kavga-döğüş geçirilmiş bir metin, sadece afişler ve posterlerle millete anlatılamaz.

dördüncüsü, iki tercih hakkından birini seçeceklere "terörist-hain" denilebilen bir referandumun yasallığı ve mantığı da tartışmalı hale gelmiştir.

beşincisi, bir faninin iki dudağı arasında yaşamaktan kurtulup bir anayasaya ve meclise dayanarak yönetilmeye karar vermiş ve 1850'lerden itibaren cumhuriyete doğru evrilmiş bir toplumun, yeniden geriye evrilmesi çok rezil ve aşağılıkça bir tutumdur.

altıncısı, geriye evrilmeyi gururuma, mantığıma, vicdanıma, toplumuma ve gelecek nesillere karşı sorumluluğuma ve aklıma yakıştıramadığımdan ötürü, tercihim ""hayır"" yönündedir!!
evetçilerin verdiği mitinglere bakıyorum da otobüslerle başka ilçelerden, başka şehirlerden topladığı kişilere verilen mitingler. eminim o mitinglere defalarca katılmış kişiler vardır. kamu çalışanlarının zorla ve tehditlerle mitinglere götürüldüğünü de hepimiz biliyoruz. en son haberlere yansıyan cb, diyarbakır mitingini iptal etmeyi düşünmüş, son anda ikna etmişler. katılımcı kitlenin sayısını "rezalet" olarak değerlendirmiş. referandum kesinlikle hayır çıkacaktır. sandık sonucunda oynama yapılacağı, oylara müdahale edecekleri de kesin.
samer araştırmasına göre diyarbakır, şanlıurfa, van, mardin, kars, hakkari, tunceli, bingöl, siirt, şırnak, muş, ağrı ve batman’ın da içinde bulunduğu 16 kentte hayır oranı ortalaması %65. akp tabanının d %11'i hayır oyu veriyormuş.

http://www.habererk.com/gundem/16-ili-ka...
pek bi tercih sunulduğu kanısında değilim, kaldı ki sorma gereği de hissetmiyorlar; konuyla ilgili yazı:

http://www.gazeteduvar.com.tr/forum/2017...
tercihim çok açık ve net, bazen gerçekten çıldırmamak elde değil, örneğin ben her sabah işime gederken iş yerimin yakınında aynı köşede bonzai içen bir adam var, işte mesele bu, bu adam bonzai içiyorsa normaldir nasıl olabilir diyeceksiniz belki, eğer baştakiler bonzai içmişten beter gibi hareket ediyorlarsa çok normaldir.. kararımı anladınız belkli sesinizi duyar gibiyim, anlıyorum işte bu çırpınış daha da derin ve belki bazen çok karmaşık olabiliyor, zamanla herşey değişebilir ama değişemeyen yine insanlar ve biz, umutlarımız düşüncelerimiz, bunun için iyi tartıp ona göre davranmak her zaman için akıl karıdır.umarım bir gün uyandığımızda bir orta doğu ülkesinin içinde olmayız, bu son sözler için kusura bakmayın lütfen çünkü o kadar çok şey yaşadım ve hatta yaşadık ki bunlar akla geliyor onun için kusura bakmayın bir daha düşünün...
  • /
  • 2