ayı sözlük yazarlarının en tuhaf takıntıları

sol framede duran şu detaylı ara butonunu hep tişört ve yastık* gibi eşyaların kenarlarında bulunun marka şeysi gibi hissediyorum ve bu yüzden yırtıp atasım geliyor amuagoyim.
uykuya dalmadan en az 10 dk önce mutlaka bir sigara içmiş olmalıyım, yoksa uykuya dalamıyorum.
alışverişe çıktığım zamanlarda denediğim kıyafetleri asla soyunma kabininde ya da çıkıştaki yere bırakamam illaki aldığım yere düzgünce asacağım...
sigara alışkanlığı olmadığı halde çubuk krakeri sigara içermiş gibi yemek.
kaldırım çizgilerine basmamaya çalışmak
tabelaları,ilanları tersten okumak, ingilizceye çevirmek,kelime kökünün nereden geldiğiyle ilgili hikaye uydurmak,hakkında veya çağrıştırdığı şeyle ilgili espri bulmak.bulduğum kelimeleri bulmaca yapıp etrafımdakilere sormak, puan vermek.
kara sinek.. , kara sinek bana konarsa direkt duşa giriyorum , midem bulanıyor o ince bacakları aklıma geldikçe öğykk . ben bir duşa giriyorum.
uyumak için osbir çekmek.
telefonda konuşurken oturamam. evin içinde bi sağa bi sola yürürüm. tek elim de hep şeyimde olur.
okb olduğum için, ilişkiye gireceğim adamı seyreltilmiş çamaşır suyundan geçiririm ve son bir kez etil alkolle cilalarım. ondan sonra %80'lik sodyum lauril sülfat ile bir güzel yıkarım. ayrıca oturduğum yerleri de hep kötü olay olduktan sonra temizlerim.
sigarayı içerken çok derin bi nefesle içime çekmem gerek, yoksa sigarayı boşa harcıyormuşum gibi hissediyorum, kafayı yiyorum.
iç çamaşırı giyinemiyorum. giyindiğim zaman beni zincire vurmuşlar gibi sıkılıyorum.
bir apartman girişinde asansöre kadar merdiven varsa dış kapıdan içeriye girerken; benim açtığım dış kapı kapanmadan o merdivenler çıkılmak zorunda eğer beceremezsem bir bahane ile geri dönüp o işi tamamlarım (yapılabilecek olasılıkta ise tabi)
başka takıntım yok geçenlerde farkettim bunu da.
eve girer girmez veya arabaya biner binmez kapıyı kilitlemek, telefon rehberine herkesi isim soyisim, doğum tarihi ve mümkünse şirket bilgisi ile kaydetmek, ayakta işerken baş parmağım ile sırtımı kaşımak ya da meme ucumu okşamak, o gün yeşil tişört veya pantolon giyemediysem bu açığı don, çorap ya da saat kordonu ile kapatmaya çalışmak. çıplak ayak görmekten haz etmemek *, kötü koku karşısında çok sinirlenmek, türk kahvesini duble ile tek arasındaki fincanda içmekten büyük haz almak. gibi alışkanlıklarla dahil olduğum başlık.
yazarcanların alışılagelmiş olandan farklı alışkanlıkları olması durumu. örn. yürürken adımlarımı saymak, bir yemekte kesinlikle tepsideki şeyleri aynı anda yiyememek, hep salatayı en son yemek mesela. bir de asla orta dakikalarda kalkamam, mesela gözümü açtım saat 10.27, o 10.30 olana kadar kıpırdamam, yani ya 5 olacak ya 0 saatin dakikası.
belirli bir süre ciddi olsun, eğlenceli olsun her tür yazısıyla sözlüğü hareketlendirirken, sözlükten keyif aldığını her fırsatta dile getirirken sonrasında birdenbire sözlüğün ortasına bomba etkisi yaratan başlıklar atmaları. elbette herkesin görünür olmaya, popüler olmaya hakkı var ama bu gündemden düşüldüğünde ya da öyle hissedildiğinde, hayatın kötü gittiği düşünülen zamanlardaki yersiz dikkat çekme çalışmaları tuhaf bir etki yaratmaktan öteye gidemiyor.
konserve turşu gibi kavonozları atamamak ve birde utanmadan bu kavanozların üstlerindeki marka bilmem ne etiketlerini temizleyip kapaklarını aleminyum folyo ile kaplamak tuhaf alışkanlıklarımdan biri sadece *
egzotik hayvanlar beslemek. *
insanların ayaklarına bakmak, ayağını görmediği bir insanı henüz tanıyamadığını düşünmek. sürekli ayakkabısını çıkarmasını beklemek, ayağının çıplak olduğu fotoğrafları aramak vs. evet ben böyleyim: bir insanın ayağını görmediysem o insan benim için yarımdır henüz. işin garibi ayak görmekten nefret ediyor oluşum. ayak fetişinin tam tersi var bende. iğrenirim. ayağını gördüğüm insandan soğurum. ama görmek için de çaba sarf ederim.
  • /
  • 2
devark.cloud tarafından geliştirildi.