sırrı süreyya önder
"kırkbeş resmi kadın sığınma evine karşın, altmış resmi genelev olan bir ülkede, devlet, pezevenkten başka bir şey değildir."
sanal ortamda fazla sert geçinen ama sokakta eşcinsel kimliğini saklayıp kuyruğunu kıstıran, ödü patladığı için ortamda duruma göre osmanlı/muhafazakar ağzını kullanan, bir yandan askerden kaçıp diğer yandan öldürülen askerleri kendi leş görüşlerine alet ederek istismar eden, kafatasçı, zafer partili, kemalist ve benzeri oğlanları pek bir sinirlendirmiş siyasetçi.
allah rahmet eylesin eylemesine de; beyefendi, sanat sepet işleri ile ugraşmasından olsa gerek milletin sinir telleriyle saz çalmayı görev bildi. "
abdullah öcalan benim babamdır." diyerek; bile isteye, tüyü yeni bitmiş vatan evlatlarının ruhları ile def çalıp oynadı. ayrıca başlı başına nasıl ki akp'de görev almak adi bir durum ise dem ve türevi partilerde görev almak o derece bayağıdır.
yahu, sırrı süreyya önder için üç kelimelik bir bakınız ile "belgelenmiş orospu çocuğu" demek nasıl bir yüzeyselliktir; anlayabilmiş değilim. hani argümanın? "bu adam şunu yaptı, bu yüzden belgelenmiş orospu çocuğu" de; anlarım belki. belki. adamın teki "sevindiysen, hadi kalk oyna" diyor; birileri 13-14 yaşındaki bir kıza tecavüz eden onca adamı "kız onları kışkırtmış. kendi iradesiyle beraber olmuş" diyerek kolluyor; başkaları kahramanmaraş'ta, sivas'ta insanları öldürüyor, yakıyor; bir adam kalkıp ülkeyi satıyor, hortumluyor, ona buna, akrabasına, yandaşına peşkeş çekiyor. ve utanmadan böyle boş ve mantıktan yoksun bir eleştiri (gerçi ben buna eleştiri değil de hakaret derim ya, neyse) getirebiliyorsun. valla tebrik etmek istiyorum.
güzel adamdır vesselam.
yeni, bdpli milletvekili. eski yönetmen, oyuncu, yazar. bugün roj tv den alınan görüntülerle düştü haberlere. habere göre van depreminin ikinci günü akın birdal, nursel aydoğan, ferhat tunç ile birlikte, 24 askerimizin şehit edilmesine neden olan bir pkklı teröristin taziyesine gitmişler. bütün millet van için tek yürek olmuşken bu tür ziyarete gitmesi kendisinin daha iyi tanınmasına vesile olmuş kişidir.
geniş kitlelerle haşır neşir olmayı pek seven bdp'nin nedense- şartları uygun bulmadığı gerekçesiyle- görünmediği gezi olaylarında sıradan bir insan gibi kişisel bir mücadeleyle savaşarak- elbette aslında kimse savaşmıyor ama akp bunu istiyor- takdir kazanmış milletvekili. bdp'yi toplasan bir sırrı süreyya önder etmez.
edebi laf sokuşları ile devamlı güldüren kalite kişi.
siyaseti terörizme paravan yapan sözde siyaset adamı, kendi adıma konuşacak olursam eğer, sözlerinin, tavır ve hareketlerinin tek bir tanesini bile samimi bulmuyorum, her fırsatta barış ve özgürlükten demvuran bir parti grubu içinde lakin bu parti üyeleri meclisten dışarı adım attığı anda terör örgütü bünyesinde soluğu alıyorsa eğer, nasıl samimi bulunabilir, özellikle bu eleman olayı eşcinsel örgütleri kucaklamaya kadar götürmüş kendince barış ve özgürlük adına bu örgütleri bile yanına almaya çabalamıştır. bizlere özgürlük bu insanlar aracılığı ile gelecekse böyle devam etmek daha mantıklı çünki bu kişinin dahilinde gelecek barışta kan kokusu olur.
her zaman demokrasiden ve insan haklarından dem vuran milletvekilidir. ne hikmetse
dersim milletvekilinin kaçırılmasına dersim'in iradesinin tutuklanmasına gıkını çıkaramamıştır. kck'den içeri alınan belediye başkanları için yaptıklarını koskoca bir milletvekili için yapamamıştır. ki hüseyin aygün kürt sorununu ve dersim katliamı'nı meclise taşıyan nadir insandır.
böylece popülist ve edebi laf sokan bir adamdan ileriye gitmeyen bir çakma sosyalist olduğu da ortaya çıkmıştır.
gezi parkı olaylarında ismi öne çıkmış saygı duyduğum isim. politik düşüncesine katılıp katılmamak ayrı bir konu ancak bir milletvekili olarak kendisini kepçenin önüne atarak kamuoyunun dikkatini olaya çevirmesini bilmiştir. bugün gaz kapsülü/plastik mermi sonrası hastaneye kaldırılmıştır. gazi payesini sonuna kadar hak etmiştir, acil şifalar diliyorum.
türkiye'de bülent ecevit'ten sonra hayran olduğum ilk siyasi figür, ''ben bu şehrin ağaçlarının da vekiliyim'' diyerek şimdiden adını tarihe altın harflerle yazdırdı.
demokrası ve barışın belli bir zümre,azınlık, ya da çoğunluğun değil, olacaksa herkes için olması gerekliliği üzerinde duran politikacı ve sanatçıdır.
atatürk'ü eleştirip said nursi güzellemeleri yapan cihangir solcusu idi.
vekilim olarak vekillik kavramını tam anlamıyla yerine getiren milletin vekili.birkez daha gurur duyduğum insan.
bugün diyarbakır da yaptığı konuşmada " imralı'nın yolunu açın bir haftada ülkenin çehresini değiştirelim" sözleriyle açık açık ölüm tehditi savuran siyasetçi. ayrıca "kürtler evinde durmuyor, türkler sokağa çıkamıyor" sözlerinden sonra biz barışçıyız, t.c ırkçılık yapmaya ve saldırılara son vermeli mesajı verdi. bu ne lahana bu ne turşu?
sanati sepeti iyiydi de siyaseti beş para etmezdi rahmetlinin
apodan kendisine baba yaptı türk halkını tehdit etti ama barış güvercini işte
ya müzakere ya savaş pankartları açılan mitingte halka
abdullah öcalan ın mektubunu okuyan dangalak. kürt halkını apo nun simgelemesinin ne kadar itici ve yanlış olduğunu idrak edemeyecek kadar salak olamaz diyorum ama yok adam inatla gidip eli kanlı bir adamın mektubunu okuyor. kendi düşüncelerini kendi kaleminden yazıp okusa eminim çok daha fazla insana hitap ederdi ama yok...akp liler tayyip e nasıl cahilce, körü körüne bağlıysa bu herif de apo ya öyle bağlı yazık..filmlerine baksan adam zannedersin ama pkk dan bağımsız hareket etmeye götü yemiyor. ayrıca lgbt lilere yaklaşmasını tamamen samimiyetsiz buluyorum, lady gaga gibi sırtımızdan geçinmeye çalışıyor.
istanbulda akp gibi bir habisi def etmeye konsantre olacağına politik girdabın bir piyonu olan popilist siyasetçi. kendini nispeten temsil edebilecek bir aday varken
* desteğini ona değilde başkasına verdiğinde, hepsini kökten görmezden gelen birisine kazandıracak olmakta büyük vebaldir. resmen
kaş yaparken göz çıkartmak denir buna. siyaset dediğimiz bir akıl oyunu olduğuna göre oy vermekte sistem gereği bu kadar hasbel kader olmamalıdır. seçim sisteminin canı cehenneme zaten. mecliste barajın kalkmasından başka çare kalmamıştır ama biz yerel seçimdeyiz ve bunun farkında bile değiliz. yetmez ama evet demek gerçekten sevimsiz fakat yetmez o zaman hayır derkende idareyi altın tepside en beterine sunmak ise kendi ellerinle kurda kuzu teslim etmektir.
çok seksi bir adam.
mecliste gaz bombasından yaralandım derken, konuşmasını kesen akplinin o bomba değil cevabı üzerine gömleğini sıyırıp izini göstermeye çalışırken donu görülen bir kahraman.