barack obama'nın eşcinsel evlilikleri desteklemesi

abd başkanı eşcinsellere olan desteğini sürdürüyor. daha önce de eşcinsellere olumlu yaklaşımlarda bulunan obama, eşcinsel evlilikler konusunda da destekçi olduğunu belirtti. insanlar arasındaki eşitlik ilkesi ihlal edilmemeli düşüncesinde.

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2012/05/120510_obama_gay_marriage.shtml
çok yerinde bir duyuru olmuş, gerçi geçerliliğini seçimden sonrada yaşatabilecekmi tartışılır.
sanıyorum amerikan tarihinde bir ilk bu, bir başkan adayının eşcinsel evliliğe açık olarak destek vermesi. twitter'da da ekibi tarafından yayınlandı http://twitter.com/#!/barackobama/status/200303635895296000
tekrar seçilmesi durumunda söylediğini yapabilir mi bilmiyorum ama deneyeceğine şüphem yok. *
barack obama'nın lgbt'ye tam destek verdiği seçim kampanyası devam ederken amerikan dışişleri bakanlığı, eşcinsel hakları açısından sorunlu olan ülkelerden gazetecileri siyasi bir tura davet etmiş. bizden de radikalden ezgi başaran gitmiş bu toplantıya. demokrasilerde eşcinsel hakları lüks değildir başlıklı yazısı şuradan okunabilir: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?a...
ikinci kez başkan seçildi obama ve ilk konuşmasında ''yaşlı, eşcinsel, zengin, fakir hiç fark etmez. bu geleceği birlikte ele alabiliriz. dünyadaki en büyük ülkeyi daha da ileriye götüreceğiz.'' ded, ve amerika'nın bir eyaletinde daha eşcinsel evliliğe izin verildi. lgbttq hakları adına güzel şeyler yapıyor kendisi, neden yaptığı bir kenara bırakılırsa.
(bkz: yarak obama )

hayret daha önce nasıl yazılmamış
gittikçe güçlenen eşcinsel komitelerin finansal desteğini almak için güdülen politika. sırf evlenebilsinler diye obama yı destekleyerek savaşa zemin hazırlayan eşcinsellerin de aklına tüküreyim. destek olarak verdikleri her bir dolar kurşun olarak masum insanlara yağıyor. ama umurlarında değil çünkü önemli olan gelinlik damatlık giyip düğün pastası kesmek şu hayatta.
yeniden başkan seçilmesinin hemen ardından maine ve maryland eyaletleri’nde de eşcinsel evlilikler onaylandı.
brad pitt'in evlilik eşitliği için 100,000 dolar bağışlamasından sonra "beyaz eşya" ve "takı setleri" işlerini halleden eşcinsel çiftlerin; işin obama'nn bu jestiyle "oğlan isteme", "yüzük takma", "düğünde damadın babası yerine oynamak" gibi önemli sorunları da hallolmuş oldu. yuppiieee!!
birlik olunca olabileceklerin ispati gibidir, siyasi haklar ancak istenince verilirler ey seçmen uyuma hakkını iste
psikolojik destek de veriyomuş obama:

obama: kız, korkma - bu herifi gözüm tuttu. aldatmaz ya da ıssız adama bağlamaz. evlen bunlan!
eşcinsel: ay bilemedim ki başkanım. şimdiden gözlerinin etrafında kaz ayakları - taşakları yerçekimine kapılmış gitmiş.. heriften dil kendimden korkuyorum. hem de bi bacısı var bunun, o karıyı da ömrü billah çekemem valla!!*
seçimlerin yoğunluğu esnasında iki babaya sahip küçük bir kızın mektubunu dikkate alarak cevaplayan amerikan başkanı kendisi.. severim.
eşcinsel olduğu anlamına gelmeyecek olan.
adamlar artık aşmış, bitirmiş bazı şeyleri, ama durmak bilmiyorlar işte. bu da 21 ocak konuşması;

kaos gl : http://ayisozluk.com/lnk/a0e916
hürriyet : http://www.hurriyet.com.tr/planet/224120...
abd'li liberaller ve cumhuriyetçiler arasındaki en büyük kavga eşcinsel hakları ve kürtaj yüzünden çıkar. geleneksel olarak liberaller yani demokratlar eşcinsel haklarına olumlu yaklaşır. bunu bir adım öne çıkarıp evlilik meselesini tüm ülkeye yaymak isteyen obama oldu. lakin aşırı dinci güney eyaletlerinde işi çok zor. birçok güneyli abd'li için obama kominist ve vatan haini...

ilk siyahi başkandan beklenecek bi' davranış. eşcinsellerin halinden anlıyor tabi.
abd sempatizanı olmasam da,bir başkan seçilecekse,bu obama olmalıydı.umarım sözünde durur,ki baskı olmazsa duracağından da eminim.üçüncü dönemde seçilir umarım.
demokrat partiden başkan olduğu için olabilir mi