2018 dünya kupası

dünya kupasına malum çok az bir süre kaldı. umarım bu sefer arjantin alır.
belçikanın renk katıp kupayı alması eğlenceli olurdu ama fransa kupayı alır gibi geliyor.
bugün açılışı gerçekleşti ve açılış maçı ev sahibi rusya ile suudi arabistan arasındaydı. rusya maçı 5-0 kazandı. kupadaki takımların kadro değerlerine göre fransa birinci sırada, ispanya ikinci, brezilya üçüncü ve almanya dördüncü sırada yer alıyor. dünya şampiyonu da bence bu dört takımdan biri olacaktır diye tahmin ediyorum.
22 adamın bir topun peşinde koşmasından çok 10adamın bir topu potadan geçirmesini 12 voleybolcunun fileden aşırmasını 2 tenisçinin servis atmasını tercih edeceğimden umurumda olmayan organizasyon. hele ki renklerinden dolayı hollanda ve manevi yönümün ağır bastığı italya yoksa gazoz kupasıdır benim için.
favorimin fransa olduğu turnuvadır. 4 yılda bir gerçekleşen organizasyonu severek takip ediyoruz.
güçlü takımların neredeyse hepsi ilk maçlarını oynadı.favorim ispanya kazanmasını istediğim takımsa portekiz.ronaldo hazır ilk maçta 3 gol atmışken tek eksiği olan dünya kupasını gol krallığıyla beraber kazansa efsane olur .aslında aynı şey messi içinde geçerli ama ilk maçtaki görüntüsüyle ne arjantin ne de messi turnuvaya hazır gözüktü.birde favori takımlar guruplarda ölümüne kapanan zayıf takımlar yüzünden elenmese de sonraki turlar da portekiz-ispanya maçı gibi korakor maçlar izleyebilsek.
turnuvayı kazanacak olan takımın ilk maçında takılmış olan büyük takımlardan çıkacağını düşünüyorum. ayrıca hollanda ve italyasız bir kupa hakikaten eksik bir kupadır. en azından tribün nezdinde.
öff son 16 ya geçse de heyecanlı maçlar izlesek. şu eleme kısmısı hiç heyecan vermiyor. şu ana kadar izlediğim en heyecanlı maç portekiz-ispanya maçıydı. bunun gibi başka maç da yok sanırım önümüzdeki günlerde.
şu ana kadar beni heyecanladıran tek takım ronaldo. belçika da iyiydi.
almanya'nın henüz ilk turda elenerek turnuvanın ilk büyük sürprizini gerçekleştirdiği turnuva.alışıldık alman milli takımının mücadeleci futbolundan eser yoktu zaten.belki guruptan çıksalar vites artırabilirlerdi ama son şampiyon olmanın verdiği aşırı özgüvenin kurbanı oldular.
almanya bugün güney kore'ye 2-0 yenilerek dünya kupası tarihinde ilk kez gruplardan çıkamamış oldu. büyük sürpriz gerçekten. ilk 16 maçları şöyle;

portekiz - uruguay
ispanya - rusya
arjantin - fransa
hırvatistan - danimarka
brezilya - meksika
isviçre - isveç
ingiltere - kolombiya
belçika - japonya
nihayet izlenebilir maçlar ortaya çıkmaya başladı. almanya niye bu kadar kötü oynadı anlam veremedim. neyse biz önümüzdeki güzel maçlara odaklanalım. olum bu 16 maçlarının hepsi izlenesi maçlar lan hangi birini izlesem bilemedim bak şimdi. neyse keyfini çıkaracaz haliyle.
türkiye'nin yer almadığı fakat iran, mısır gibi ülkelerin bile boy gösterdiği organizasyondur.
favorisi belçika olan kupa.
duygusal açıdan ronaldo hayran yanım portekiz alsın diyor ama abartı olur. mantıklı düşününce ispanya fransa final olabilir gibi geliyor. gönlümden brezilya kupayı alsın geçer. sürpriz takım olarak ingiltere ve belçika devam ediyor.
sonuç: futbol güzel şey.
ve arjantin elendi. üzüldüm baya
portekiz de elendi böylece messi ve ronaldo turnuvaya erken havlu atmış oldu.
la olm portekiz çıkamadı ya la. çok enteresan şeyler oluyor. muhtemel favorim hırvatistan'dır. lakin fransa veya ispanya almazsa.
ispanya'da çeyrek final öncesi ev sahibi rusya'ya penaltılarla elendi.favoriler birer birer eleniyor. sürpriz bir şampiyon bizi bekliyor olabilir.yıllardır bir arada oynaya özellikle belçika ve hırvatistan turnuva öncesi sürpriz yapabilecek takımlar arasında gösterilirken artık şampiyon olmaları hiç kimse için sürpriz olmaz.
laaaannnn ispanya da elendi ya laaa. bu dünya kupasında kesin bir bokluk var ben diyeyim size. neredeyse bütün favoriler elendi lan. bir fransa kaldı. ha gönlümün efendisi hırvatistan da geçti çeyrek finale. bakalım diğer maçlarda ne olacak meksika-brezilya maçı da güzel olur da diğerlerini siktir edebiliriz.
  • /
  • 2