2017 yılından beklentiler

alttan derslerimi tek nefeste vermek. alttan derslerim bi insan olsa okula başlamış, okumayı sökmüştü.
2016'nın muhasebesini yaparsam:

- en önemli gelişmeler bir zincir halinde oldu. 2015 ağustos'unda ayı sözlük'le tanıştım, sözlük sayesinde lgbt konularında daha aktif oldum, sözlük bana üzerinde durabileceğim bir platform olanağı sağladı, burası benim kangren haline gelmiş cinsellik mevzusu konusunda açılabileceğim bir zemin oldu, buradan insanlarla tanıştım, sonra homojen işine dahil oldum, oradan ruh sağlığı sempozyumuna homojen adına katıldım, oradan kurduğum bağlantılarla ankara'da aile grubunu buldum, oraya gitmeye başladım, oradaki annelerden birine ilk defa uzun uzun kendimi anlatabilme imkanı buldum, onun tatlı tatlı ağzıma sıçması ile bir türlü cesaret edemediğim ailemin evinden ayrılabilme cesaretini topladım ve kendi evime çıktım, kendi evime çıkmak psikolojik olarak beni tümden değiştirdi, başka konularda adım atabilmeye başladım, bu sırada ankara'da açılma toplantıları organize etmeye başladım, bunun için bir sürü zorlukla başa çıkmam gerekti ama bugüne kadar bu toplantıları getirebildim, artık düzenli şekilde lgbtlerin kendilerini anlatabildikleri bir ortam yaratabilmiş oldum, ayı sözlük zirvelerinin kapısına kadar gidip içeri girmeye korkan birinden sözlük zirvesi düzenleyen birine evrildim, sözlük sayesinde güzel arkadaşlıklar edindim, bu arada yıl başlarında iyice kötüleşmiş psikolojik durumumu toparlamak üzere bir psikolog/psikiyatrist maceram oldu, düzgün bir doktor bulana kadar çok acı çektim ve beni destekleyecek kimsem yoktu, sonra güç bela, oldukça zorlukla beni anlayan ve karşısında kendimi rahat hissedebildiğim bir doktor buldum ve haziran ayından beri düzenli olarak ona devam etmekteyim. konuşa konuşa ciddi yol katettim, verdiği ilaçlar 3 ay boyunca ağzıma sıçtı, bıraktım, ama sonrasında hemen toparladım, bu süreç içinde çok zorlukla olsa da 3 arkadaşıma açıldım ve son derece olumlu ve destekleyici bir davranışla karşılaştım, bu benim moralimi daha da yükseltti. falan filan.

olan bitenler ve geldiğim nokta bu. bu seneyi daha çok kendi eşcinselliğimle barışmaya adamışım görünen o ki. ne kadar zor bir süreç olmuş aslında. ayı sözlük bu açıdan bana çok yardımcı oldu diyebilirim. iyi ki var.

2017'den beklentilerimi de yazayım:

- bütün arkadaşlarıma açılmak. tabii açılacak kadar mental olarak rahatlamak. eşcinselliğimle makul derecede barışmış olmak. bunun için de yardım almaya devam. 2017 yılı bu eşcinsellik mevzusunu kafamda bitirdiğim bir yıl olacak.
- internette başka platformlarda da açık cinsel kimliğimi belli edecek şekilde yazabiliyor olmak.
- yıl boyunca en az 20 kitap okumuş olmak. bunların bir kısmı lgbt rehber kitabı niteliğindeki kitaplar olacak.
- annemle ilişkimi düzeltebilmek (bunun olabileceğinden emin değilim, bu bir temenni o nedenle)
- sevgilimle aynı evde yaşamaya geçmek.
- daha çok spor, daha iyi bir vücut. bunun için trainer ile çalışacağım belki. birşeyler yapacağım ama.
- daha sağlıklı bir beslenme. şu anda biraz biraz başladım, evde daha çok yemek yapmaya çalışacağım.
- üstüme başıma daha dikkat edecek şekilde biraz kıyafet alışverişi yapacağım. belki "men's outfit" tarzı bloglar, vloglar ile kültürümü geliştireceğim. bu da hedeflerim arasında olsun.
- aile grubum ile takılmaya devam, açılma toplantılarına devam, ailelerle röportajlar yapıp hikayelerini online platformlarda paylaşacağız. belki uluslararası networklere dahil olurum bu konu ile ilgili. ne getireceğini bilmiyorum tam ama ilgilenmeye devam edeceğim, bana çok iyi geliyorlar. onlarla ev partileri düzenlemeye de devam.
- ev partisi demişken, kendi evimde daha çok arkadaşlarımı çağırdığım güzel partiler, film izleme geceleri yapmak istiyorum. ev sosyalleşmesini artırmak istiyorum.
- tezimi yazacağım, kariyerimde ilerleyeceğim ama bundan başka iş konusunda atraksiyon yapmam herhalde. yine de yurtdışında yaşamak konusunda fırsatlara bakmaya devam edeceğim.
- benim konuşma kulübü işlerine de devam, güzel bir hobi, güzel insanların olduğu bir ortam. belki o vasıta ile eğitimci olabilmek için birşeyler yapabilirim.
- televizyon izlememeye, gazete okumamaya, ülkenin saçmalıklarından ve reklamlardan olabildiğince korunmaya devam.
- izlenmesi gereken filmler listesi bulup, sinema kültürü yapmayı da planlıyorum.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. kendimin ve sevdiklerimin sağlığını ve mutluluğunu temenni ediyorum bir de.
bir kişi ölsün geri kalan sağ olsun yeter.
allahım sen kişiyi biliyorsun amin.
2016 yılında olduğu gibi devletin yanlış politikaları sebebiyle her an ölüm haberleri almadığımız, gündem değiştirmek için bombaların patlatılmadığı, kendileri gibi düşünmeyen herkesin tutuklanmadığı, siyasilerin kandırılmadığı, barış için toplanan akademisyenlerin sorgusuz sualsiz hapse tıkılmadığı, haber kaynaklarının sansürlenmediği, internetin engellenmediği, gazetecilerin haber yapabildiği, transların yakılarak öldürülmediği, kadınların şort giydiği için tekmelenmediği, liseli gey çocukların kız meslek liselerine zorla transfer edilmediği, ayrılmak istediği için eşlerin birbirini öldürmediği, çocuk cesetlerinin sahillere vurmadığı, çocukların yurtlarda yanarak ölmediği, ilkokullarda okul müdürleri veya öğretmenleri tarafından cinsel tacize, tecavüze uğramadığı, askerlerin, polislerin başkalarının savaşı için şehit edilmediği, insanların düğün, nikah, nişan vb. gibi en mutlu günlerinde sebepsiz tutuklanmadığı, ekonomik krizin teğet geçtiği, ohalsiz, sağlıklı, mutlu, başarılı, bol kazançlı bir 2017 yılı diliyorum...
eğer tembel olmazsam beklentiye gerek duymadan yapacağım şeylerdir. bu yüzden beklentim tembel olmamak, biraz motivasyon biraz ineklik nasip eylesin yeni yıl bana, aminovski.
cok klise ama bildigin saglik; sadece kendi sagligin degil tum yakinlarinin sagligi.. geri kalan hersey bos.
all i want for christmas is you*
insanların eceliyle ölmesi. hastalık, yaşlılık falan gibi sebeplerle ölsünler. öldürülmesinler.
jürim iyi geçsin. cidden tek dileğim bu. hatta siz de benim için dua ederseniz pek bir mutlu olurum.
artık derslerimi verebilmek, almanca'mı belirli bir seviyeye getirmek, eski sevgilimin pişman olması, saçlarımı uzatıp bakırlaştırmak ehe
sözlük halkı o kadar çok beklenti içine girmiş ki, benim de umudum yerime geldi. bağımsız oyun yapımcıları yarışmasında ilk yirmiye girmek diyeyim bari ben de. *
sağlık, sabır ve daha bol zaman. ailem için, kendim için, diğer tüm sevdiklerim için. bol bilinç diliyorum herkes için. ve hoşgörü..
bi de şu saatler eski haline dönsün yav, daha hızlı uyanmak istiyorum.