ayı sözlük
bana durup dururken defaatle "gerizekalı, salaklığı belli oldu" demiş bir yazar üzerine alınmış. ki ben ondan bahsetmemiştim bile, yarası var demek ki. ya da bana saldıracak yer kolladığı içindir.
ayrıca attığın iftiralara da cevap vereyim; seks işçilerine nefret yorumu yapılmış bir entry'ye "hıhı aynen virüs yayan mikroplar" tanımını başlık sahibi yazarı tiye almak için yazmıştım, çünkü mikrop virüs yaymaz. senin yazacağın entry'nin değeri ancak bu kadar olur gibisinden bir entry'di. ancak yanlış anlaşılacağı için silmiştim yazar yazmaz bir yıl önce. profilimde yattığın için hatırlıyorsun ama eksik hatırlamışsın.
sevdiğim sanatçı ile ilgili dalga geçti diye kimseye cahil demedim, direkt benim entry'imi hedef alıp "scat"ı seveni anlarım bunu seveni anlamam diyen birisine önce ismini doğru yazabilmesi için kendimce şaka yollu uyarıda bulundum. yine yanlış hatırlamışsın, pardon hatırlamışsın ama "cahil dedi" falan diyerek bağlamından koparıyorsun yine. bağlamından kopunca iftira oluyor işte.
suriyelilere tavşan gibi ürüyorlar demem olayı ise; çadırkentte ayakları yalın 7 çocuk dolaşırken 8.'ye hamile kalmış ve korunma konusunda seminer vermeye gittiğimde beni ölümle tehdit edip dinsizlikle suçlayıp cimer'e şikayet etmiş ve çevresine ettirmiş, kocasına beni linç ettirmeye çalışmış bir hadsizin üzerine aynı gün "uğraşmaya gerek yok" minvalinde sinirle ve sonradan kendime de kızarak sildiğim gereksiz ve ırkçı bir entry'di. sildiğim ve savunmadığım bir entry'yi bağlamından koparmak da sana yakışırdı. ben "kapısının önü süpürülmemişler" derken kendimi azade saymadım, bu yüzden kimseye ırkçısın demem mesela. çünkü bunlar eski kendimde bulduğum kötü hisler ve temizlemeye çalışıyorum. çocukluğundan beri kürd olduğu için ırkçılığa uğramış birisinin ırkçı olması ırkçı söylemlerde bulunması kabul edilemez, bu üstüne çalıştığım bir şey zaten.
bu kadar ucuz, benimle bir mesaj dahi iletişimin yokken edindiğin nefreti nereden edindin bilmiyorum ama bomboş bir nefret. ha ancak belki de tam sana yakışır bir nefret.
kendimi robot olmadığıma inandırmak için büyük mücadele verdiğim sözlük özlemişim be
merhaba. ben bu siteye üye olalı 5 yıl olmuş. hala dışlanmaya çalışmam tuhaf geldi. akp'li ve mhp'li lise arkadaşlarım bile benim ateist olduğumu bilmelerine ve eşcinsel olduğumu tahmin etmelerine rağmen, 1 yıl sonra aralarına almışlardı. ama bu sitedekiler, dışlanmışlığın ve yalnızlığın vermiş olduğu psikolojik rahatsızlıktan dolayı sanırım, bir türlü varlığımı kabul edemediler. gerçi istenmediğim, daha önce söylenmişti. ben burası için her şeyi yaptığımı düşünüyorum. önceden farketmemiştim ama bu siteye girince içimde bir olumsuzluk ve çöküntü oluşuyormuş. neyse, size soğuk ve izole hayatınızda başarılar dilerim.
kim seni dışladı guzum? herkes kendi havasında hayalinde yaşantısında burada. kimse kimseye garez gütmüyor, gütmemeli. herkes birbiri için sanal konumda burada. belki sanalın verdiği özgüvenle yazdıklarını umursamıyor olabilirler. sana karşı tutum içinde olan azınlığı umursamazsan yada muhattap olmazsan çok da çekilmeyecek yer değil hani. bazı başlıklar yarıyor, bazen içini döküyorsun. o gözle bakarsan ve çok da ciddiye almazsan sanal kişilikleri bence daha güzel olur. yine de sen bilirsin tabi.
yazmaktan çok okumayı sevdiğim sözlük.
üyelerinin eğitim ve kültür düzeyini yüksek buluyorum. ama telegram grubunda yazılanları okuyunca. entry girme söz konusu olduğunda isteksiz davranıldığını düşünüyorum.
bazen yoran bir yer, hele de şöyle tiplerle hemhal olmak zorunda kaldığında:
kuruluş amacı bakımından zamanında oldukça devrimci ve yer yer kapsayıcı bir oluşum olmasına rağmen bir yerde "burası benim sözlüğüm" münakaşasıyla sonu belki bilmeyerek de olsa gelmiş oldu. şimdi de zaman zaman yankı odası gibi hissettiriyor. bana kalırsa şahsi depo, bir başkasına göre nefret kusma aracı, bir diğerine göre başka horozun ötmesi istenmeyen bir çöplük... kapısının önü süpürülmemişlerin başkasının evine çöp ev dediği bir yok-yer. var oluşuyla hala bir yerleri doldurduğu kesin, ancak potansiyelinin ve olması gerektiği yerin çok çok gerisinde artık. burayı güzel hatırlayabilenler çok şanslı.
yıl önce burası için medfen demişim, şu an medfenden çok bir beyaban olarak görüyorum.
yeterince özgürlükçü ve lgbt bireyler için yararlı olduğunu düşündüğüm canım sözlük. kendimi kabullenmemde büyük bir yeri var. 4-5 senedir takılıyorum sözlükte; homofobisini kusanı da gördüm, yeşilli-sarılı-kırmızılı birtakım grupların ağzından konuşanı da, muhazakar olup gaziye sataşanı da...hepsini kabullendim, insanların ifade özgürlüğüne verdim ama kabullenemediğim ve dark bear'ın yerinde olsam benim de uçurağım yazarlar var: bunlar sözlük kurallarını sistematik olarak ihlal etmeyi kendilerine duruş edinmişler, özgürlükten anladıkları da bu. kendilerince bu şekilde eğleniyorlar. fakat bir söz var, "nerede insan, orada toplum; nerede toplum, orada hukuk". sözlüğün yazarlar ve okurlar için daha kaliteli, nitelikli, sürdürülebilir ve albenili bir ortam olması için kurallara ihtiyacı var. editörken bu kuralları hatırlatmaktan, yazarları uyarmaktan gına geliyordu ve söyledikleri şuydu: "amaaan". bunu söyleyen insanların uçuruldukları zaman da "amaaan" demelerini bekliyorum, herkese sağlıklı günler diliyorum. ayı sözlük özgür bir ortam, özgürce yazın.
son zamanların gündemi olan uçurulma mevzusuyla alakalı;
sözlük içinde, sözlüğe uygun olmayan herhangi bir sebep yüzünden banlanıyorlarsa ki öyle olduğunu umut ediyorum, belirli bir başlık altında bahsi geçen kişiler ve banlanma sebepleri açıklansa, o yazarları takip eden diğer yazarlar için de açıklayıcı olmaz mı?
burada pek yazmayan biriyim genel olarak okumayı tercih ediyorum. ama iki hesap değistirdim 2 yıl içerisinde kendimi yabancı hissetmediğim tek yer burası iyiki varsın ♡♡ayi sözlük♡♡
son bir buçuk yıldaki yazılarımın silinmiş olduğu gerçeği üzdü beni. oysa ki hayatımdaki değişiklikleri, bu şehirdeki yaşadığım serüvenleri de klavyeye almıştım. neyse. hoşgeldin sözlük.
5 yıl sonra bir bakındığım sözlüktür, son aldığım mesajı şimdi okuyabildim o da 5 sene önceymiş
tüm ülkede yüzlerce yıldır görülen huzursuzluk ayı sözlük'te şu günlerde zirve yapmaya başladı.
bir avuç kalmış yazarla goygoyumuzu ansiklopedik bilgilerimizi giriyoruz-yapıyoruz. şu ortam bir sakinleşsin yine bana faşik filan deyip ağzıma sıçabilirsiniz. fakat bir sakin kalalım değerli arkadaşlar, ayı sözlük bir yere kaçmıyor. hele bu kadar dutluk olduğu döneme de hiç rastlamadım. içelim kahvelerimizi bir derin nefes alalım, kim ne yapıyor ediyor bakmayalım allah aşkına ya...
uzaktan sizleri seyrediyorum...
kardeş kavgasına son vermek, biraz da hakiki orospuluk
* yapmak için yine aranıza geldim.
eliniz ayağınız rahat dursun ağzınızı yırtarım!
(bkz:
sıkça sorulan sorular)
site içeriği 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir diyor ama gene de porno sitesi değil burası ahah. yeni nesil tabi her şeye bir resim eklemek istiyor.
bir yılı aştı galiba kullanmaya başlayalı ve her gün daha da sessizleşen bir sözlük. gün gelecek kimse kalmayacak gibi geliyor. bazı zamanlarda ultra eski yazarlar girip sonra geri gidiyor, hepimizin sonu bu olacak galiba.
kadın düşmanı hetero bir incel erkeğin dadanması eksikti, gördüğüm kadarıyla o da olmuş. sözlüğe hayırlı olsun.
eskiden - yaklaşık 4-5 yıl önce - burada sıklıkla yazıştığım, çok samimi olduğum kişiler vardı. buraya her girişimde heyecanlanırdım. hatta buradaki yazışmalarımızı skype, discord gibi yerlere de taşımıştık. oldukça dinamik bir yerdi burası. çok özlüyorum o samimi günleri. şimdi ilgimi çeken kimse yok.
bekliyorum öyle.