sözlükçülerin nick hikayeleri

  • /
  • 7
peter pan çocuk olarak yaşayan ve yaşlanmayan ve çocuk olmanın temiz duygular barındırdığını düşünen bir karakterdir
o an düşünülüp kendime uyarladım bir parçasını peter pan.dan aldım
40 yaşıma gelsem de içimde hala var olmasını istediğim duygularım olsun istediğimden ve kıllarımdan vaz geçemediğimden ve küçük bir bear olduğumdan bearpan olarak aranıza katılmaya karar vermiştim
dangoz: herkes dangozdur.
insomnia tedavisi gördüğüm zaman zarfında dalga geçmek adına nanik kelimesi ile birleştirip kıçımdan böle bi nick uydurmuştum lakin takıldığım online oyun ortamında (evet ben de nerd bir dönem geçirdim keh keh) yabancı arkadaşların telaffuz sıkıntısı çekmesi dolayısı ile sondaki ''k'' yi ''c'' ye çevirmiştim. sonrada kaldı öle, yıllardır insomnanic oldum.
mor kalem, bana eşcinsel kimliğimle yüzleştiğim anlardan birini anlatır. lisedesinizdir, siz de tüm cahiller gibi homofobik davranışlar gösterirsiniz bir gün sizde kalem isteyen sınıfın ağır abisi, taş kafalı ülkücünün teki ona uzattığınız mor kalemi görünce "ibne misin olm bu ne böyle mor kalem kullanıyorsun?" der. siz o an nedenini hala anlayamadığınız bir cesaretle "ibneyim ulan!" dersiniz gülerek ve kalemi elinden geri alırsınız.
o gün bugündür mor kalemi çantamdan eksik etmem.
en nefret ettiğim niteleme bana "sen iyi çocuksun, nasıl böyle yaptın?" denmesiydi. bu ülkede "iyi çocuktur buuu..." yurt dışında "you are a decent guy..." sonunda yaşadığım acıyla başa çıkmak adına ezdim korkularımı... yeniden doğdum. korkmamayı öğrendim kibar ve efendi olmaktan.

ne yapalım, bu enkarnasyonda bu kadar patlatabildik. karizmatik, gözüpek, sivri bir kahraman olmak bir dahakine kaldı.
ilk sözlük,yani eski sözlük zamanında geyik olsun diye sümüklü bear , sidikli bear , bear sikertir alternatifleri vardı
(bkz: dark bear )şeysi 3.sü olsun dedi öyle de kaldı...
i was dreaming and dreaming again, so i was like ''whaeva, you should totally call yourself a dreamer,omg,whaeva'' and i was dreamer since then*
çok eskilerdeki çizgi roman karakteri olarak da hafızalarımızdadır "zagor". fakat usta yönetmen zeki demirkbuz'un patlama yaptığı "kader" filmindeki karakterden esinlenerek belirledim nickimi. zagor birçok kişinin, birçok ailenin kaderini belirleyen karakter olarak birkaç sahnede görünen kişidir. hayatımızda aslında çok sık rastladığımız bir hikaye değil midir? bazen farkında olmadan birçok insanın ve ailenin kaderini etkileyebiliyoruz ya da buna şahit oluyoruz ya da etkilenen kişiler oluyoruz.
kültür emperyalizmi bir gerçektir, evet...
sanal alemde kullandığımız rumuzlar, mahlaslar, lakaplar veya kod adları, benliğimize en çok işlemiş dillerden etkilenir, evet...
ama, bu konuyu osmanlı ve cumhuriyet kıyasına getirip, emperyalizme posta koymuş ve aydınlanmış osmanlı atalarımızın eseri olan cumhuriyet karşıtlığı için kullanmak da yanlış, evet...
burada sorumlu olan, cumhuriyetin batı'yı örnek alması değildir! örnek alınacak düzeyde parlak olan neresi varsa oraya öykünmek son derece insana özgü ve doğal bir tepkidir!
ayıp ve sakat olan, batı'yı örnek alırken onun üretkenliğini ve doğurganlığını taklit edememektir! bu kabızlığımızın nedenleri, cumhuriyetten çooooooooooooook daha eski ve derin köklere kadar inmektedir maalesef!!

(not: kendi nikim ise, latince bir isimle birleşmiş memleketimin ismidir. latince, sömürgeciliği değil, bilimin ve sanatın en eski köklerini temsil eder)

(bkz: islamiyet)
(bkz: emperyalizm)
kendime unisex bir isim arıyordum. hani sözlükta yazacağım birazda bilgiyi çağırıştıran bir şey olsun istedim. elde var bilge. sonra madem -ge ile bitiyor dedim bir de bunu porno yıldızı şahin k'ya gönderme yaparcasına bilge y yapayım hem gizemli hem de okuyunca "bilgey" diye okunur diye düşündüm. aynı zamanda bana bill gates'i çağırıştırıyor.
bilen bilir, ilk lgbti sözlük homolojiden hatıradır.
gerçek adlarımdan biri... ayı sözlük'e kaydolma aşamasındayken yeni bir " nick" edinmek istedim özel nedenlerle. burada henüz yazmaya başlamış sevdiğim ve saydığım bir kişi ile bir yerlerde sohbetteydik o esnada, "neden adını nick yapmıyorsun?" gibisinden sorunca, aklıma yattı ve o şekilde kaydoldum ve karşınızdayım işte!
(bkz: geçen yine erginleşiyorum )

ama harbi ergenlik dönemime denk gelmişti . mr nobody filminden esinlendim. nedeni filmi çok beğenmem " seçim yaparsan diğerlerinden vazgeçmiş olursun ama seçmezsen her şeyin senin olabilme ihtimali var " mantığı beni bi kaç ay düşündürmüştü

ama şimdi bi değiştirme fırsatı verseler ve keşke verseler diyorum hayat felsefem olan hayat çok garip filler sikişiyor * dan fillersikisiyor olurdu.

*
rainbow lgbt sembolümüz olduğundan, warrior ise kesha'nın ikinci albümün adı dolayısıyla ikisini birleştirmem sonucun eseri olan nickim.
american horror story coven sezonunda bir bölümün giriş cümlesi çok etkilemişti. "burn, witch burn!"
çok zor olmadı * nick almam lazım, şöyle nicke benzer güzel bir şey olsun dedim ardından "lan ben ne dedim, nicke benzer bir şey?" o zaman nikimsi olsun dedim. (bkz: düz mantık)
cosby yazacakken yanlışlıkla corby yazdığım öyle kalakaldigim nick
arjantinli bir arkadaşımın verdiği bizim, bir liraya benzeyen demir paranın üzerinde yazıyordu. paranın halen tedavülde olup olmadığını bilmiyorum ama sanırım değil.
wonder kelimesi kulağıma hoş geliyor.söylemeyi seviyorum,domates gibi.daha önce sildiğim bir üyeliğimde de nickim wonderdı.
  • /
  • 7