almanya'nın stuttgart şehrinde efsane bir müzesi bulunur. bu müze markanın ilk yıllarından günümüze kadar ürettiği araçlardan oluşan dev bir koleksiyona da sahiptir.
cumhuriyet halk partisi genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun, chp istanbul milletvekili enes berberoğlu'nun tutuklanması üzerine 15 haziran 2017 saat 11.00'de güvenpark'tan başlatacağı yürüyüş.
genel olarak uslu ve çalışkan bir öğrenciydim. ortaokulda türkçe sınavında bir uçlu kalem kullanmıştım. * küçük yazdığım için çok sevgili öğretmenimiz yazdıklarımı okuyamamış. esasici anlayışı benimseyen bu yaşlı adama göre küçük bir tokadı hak etmiştim. okul hayatımda yaşadığım tek fiziksel şiddetti. etkisinden çıkamamış olacağım ki yıllar sonra türkçe öğretmeni oldum.
(bkz: ayı sözlük yazarlarının attığı öğrenci dayakları )
entryleri okurken "ayaklı abajur" diye tabir edilen bir kelime veya olay mı var diye düşündüm. anlamadığım bir espri mi dönüyor diye dikkatlice okudum fakat bildiğimiz ayaklı abajurdan bahsedildiğini anladığımda gülmeye başladım. teşekkürler sözlük.
(bkz: güldürürken düşündürmek )
eşcinsel çiftin 25 mayıs akşamı parkın "güvenliğinden" sorumlu güvenlik görevlileri tarafından şiddet görmeleri olayıdır. sebebi ise çiftin güvenlik görevlisine tecavüz etmesi değil öpüşüyor olmaları.
http://kaosgl.org/sayfa.php?id=23866
izmir'de ilk kez düzenlenecek olan hafta. etkinlikler 29 mayıs- 4 haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. aile buluşmaları, film gösterimleri, paneller, atölyeler, konserler... kısacası dolu dolu bir hafta geçireceğiz.
bilgi ve iletişim için: https://izmirpride.org/
canlı performanslar ardından, betlerde verilen oran değişikliklerinin dalgalı oluşu, heyecan dolu bir oylama izleyeceğimizi işaret ediyor olabilir. fırtına çok büyük ihtimalle kıbrıs, israil ve isveç arasında kopacaktır. bu senenin dark horse'u kesinlikle macaristan. dikkatle takip edilmesi tavsiye olunur.
bu üniversitelerin zaten farklı illerdeki fakültelerini bölüp her ile yeni üniversite açtık demediler mi.şimdide üniversiteleri tam ortadan ikiye bölerek yeni üniversite açmış olacaklar.hiç bir şey yapmadan çok şey yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyorladır sanırım.
5 dakika sonra yağmurdan ıslanmış şapşal haliyle kapıyı açtı kocaman cüssesiyle arabanın arka koltuğuna yanıma oturdu arabanın yan dönmediğine dua ettim acaba ön koltuktaki melek yüzlü arkadaşı ve sürüş konusunda biraz acemi olan arkadaşının annesine rezil olmuşmuyduk? ben bu salak saçma şeyleri düşünüp hafif de buğulanan camdan dışarı bakıp buğulu camdan yağmur damlalarının teker teker firarını izlerken araba çalıştı yol alıyoruz. ‘ellerim buz tuttu çok üşüdüm’ dedi ve elime yapıştı dikiz aynasından gelen bakışlardan korunmak için sırt çantasını sıkı sıkı kenetlediğimiz elimizin üzerine adeta bir zırh gibi koydu.yol boyu inene kadar bırakmadık, kalbim bana hiç böyle davranmamıştı sanırım koza içindeki tırtıllar sonunda kelebek olup vücudumun içinde özgürce kanat çarpıyorlardı.müthişti.ve sonunda yol bitti kafeye oturmak için arabadan inerken eli elime hala uhu ile yapıştırılmış gibi kenetliydi ama bir fark vardı ellerini ısıtmıştım, o ıslak ve soğuk elleri artık sıcacıktı.sırt çantasının ardında saklanan ellerimizi ayırdık melek yüzlü kızın annesine teşekkürlerimizi sunup arabadan indik ve yine yapmacık, baskıcı ve iğrenç insanların bulunduğu özgürlüğün kısıtlandığı yeryüzüne ayak basıp ıslanarak bir şey olmamış gibi birbirimize tebessüm ederek yürümeye devam ettik...
o an: 28 ekim 23:40
erkek veya kadının düşebileceği durumdur. fakat türk dil kurumu güncel sözlükte kötü yola düşmek deyiminin açıklaması olarak "kötü kadın olmak" karşılığını görürüz. ayrıca google'a kötü yola düşmek yazıldığında ilk karşımıza çıkan "(kadın için) orospu olmak" ibaresi bizi ne kadar cinsiyetçi bir dünyada yaşadığımız gerçeğine götürür.
maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi'nin üçüncü basamağının gerçekleştirilememesi ya da eksik gerçekleştirilmesidir. bu da üst basamağa geçmekte sıkıntı yaratır. teorik olarak mümkün değildir. bir yerde nefes alıyor olmanız oraya ait olduğunuz anlamına gelir. en basit anlamda hepimiz birer dünyalıyız ve dünyaya aitiz. pratikte ise işler değişiyor ve mahremiyet, aile ve arkadaşlık ilişkileri işin içine giriyor.
cuma günü esen geçiçi samimiyetsiz müslümanlık rüzgarları ile kapışır. adam perşembeden başlar hazırlığa. cumanın bitmesiyle müslümanlık da bir hafta süreyle rafa kaldırılır.
erkek veya kadının düşebileceği durumdur. fakat türk dil kurumu güncel sözlükte kötü yola düşmek deyiminin açıklaması olarak "kötü kadın olmak" karşılığını görürüz. ayrıca google'a kötü yola düşmek yazıldığında ilk karşımıza çıkan "(kadın için) orospu olmak" ibaresi bizi ne kadar cinsiyetçi bir dünyada yaşadığımız gerçeğine götürür.