tunatuan

Durum: 3793 - 21 - 9 - 0 - 14.08.2026 17:32

Puan: 57198 - Sözlük Kevaşesi

Live Seviyesi: Yayıncı

16 yıl önce kayıt oldu.
1.Nesil Yazar.

YAŞARkolik, CD arşivcisi, konsergezer/yazar, blog sahibi çevirmen.
  • /
  • 190

iki kaşının ortasını alan erkek

büdü kaşlarda alınsa iyi olacak uygulama, estetik açıdan daha güzel görünür. ben de sadece ortasını alanlardanım.

kaldırılan üds kpds

sınavsız ve insanın beceri, yetenek ve ilgilerine yönelik eğitim alma imkanının bulunduğu bir eğitim sistemi kurulmadıkça istediği kadar kaldırsınlar sınavları... üds gider, müds gelir, kpds gider mpds gelir, zihniyet ve eğitimdeki çarpıklık sürdükçe sınavın değişen sadece adı olur; içerikse aynı içerik, şifreyse aynı şifre....

eşcinsellerle arkadaşlık

özellikle erkek arkadaşlarını elinde tutamayan kız arkadaşların ilk yardım kutusu gibidirler. hem kadın hem erkek ruhundan anladıkları için, en doğru gözlemi ve teşhisi yapıp en doğru yol göstemeleri gerçekleştirebilirler. kızlarla araları çok iyi olduğu için hetero erkeklerin hem gıptayla hem de hasetle baktıkları insan tipidir. eğlenceli, sosyal, kızla kız erkekle erkek gibi olabilen. doğal ve samimi arkadaşlıktır. bu yüzden insanlar kendini rahat hissederler yanında (en azından gay dostu olanlar)

ayı sözlük yazarlarının doğum günleri

benim 5 nisan 1983 yaşardan tam 13 yaş küçüğüm, üzerinize afiyet aynı gün doğmuşuz.

marion cotillard

1975 doğumlu fransız aktrist. özellikle edith piafın hayatını anlatan la mome filminde piaf'ı canlandırarak büyük film yıldızları arasına genç yaşında girmiş, bu rolüyle oskar kazanmış, bundan sonra hep yüksek çıtalı filmlerde (örn. (bkz: başlangıç) ) oynamıştır. bu role seçilmesinde, gözlerinin piaf'a benzemesi ve şarkı söyleyebilmesi etkili olmuştur.

edith piaf

hayatını anlatan filmde (bkz: la mome) marion cotillardın hayatını canlandırdığı, her dönemin efsanevi sanatçısı ve ufak tefek de olmasından dolayı kaldırım serçesi lakabı verilen ünlü fransız sanatçı.

non je ne regrette rien

"hayır, asla pişman değilim" anlamına gelen ve edith piafın onca çalkantılı yaşamından sonra kariyerinin düşüşe geçtiği bir dönemde eline geldiğinde gözlerini parlatan ve yeniden zirveye çıkaran şarkı (bkz: yaptığım hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum)

delta of venus

dün elime geçen eski bir toppop dergisinde tanıtımını görmüşken, burda başlık olarak açılması sonucu dumur olduğum film. ve dergide sahneler sansürlenmeden verilmişti. nerden nereye vardığımızı varın siz düşünün. ordaki fotoğraftaki adama aşık olmuştuk arkadaşım ve ben. meraktayım ilk fırsatta izleyeceğim.

arap baharı

arap uyruklu bahar adlı bir kadın*

kedi

elime geçen bir çeviri sayesinde derinlemesine özelliklerini tanıma imkanı bulduğum canlı. buna göre:

- kedinin size sürtünmesi demek, civar kedilere bunun sahibi var, yaklaşmayın yakarım mesajı vermektir. kedi kokusunu bırakıyormuş.
- 4. kattan düşen bir kedi ile 7. kattan düşen bir kedi arasında en büyük zararı 4. kattan düşen alırmış, çünkü kedinin pozisyon alması için gereken mesafe yetersiz kalıyormuş (gerçekten şahitim, kedimiz 4. kattan kafasının üstüne düştüydü, hani 4 ayak?)
- kedinin kucağınızda bacağınıza patileriyle bastırma hareketi, kedinin kendini kucağınızda aynı annesiyle olduğu gibi güvende hissetmesi anlamına geliyormuş. şöyle ki, kediler doğduklarında kör ve sağır doğarlarmış, bu yüzden anne memesini pati yordamı ile bulup o memeye kokularını bırakarak hep aynı memeyi emerlermiş ve süt gelsin diye patileriyle bastırırlarmış.
- anne kedi yavruları hijyenik ortamda büyüsün diye yavrularının kakalarını yermiş, bu yüzden yavruların anneyi model alarak kaka yemeleri olağan bir davranışmış, bu yüzden temizliğe özellikle tuvalet temizliğine dikkat edilmeli.
- kedilerde laktoz intoleransı olurmuş, bu yüzden aslında verilen inek sütleri midelerine dokunabilirmiş, bu yüzden keçi sütü verilmeliymiş.
- kediler kalabalık bir ortama girdiklerinde, en çok kendilerine hiç bakmayana giderlermiş, çünkü orda rahat edeceklerini bilirlermiş.

şenay

honki ponki torino şarkısını da türk pop müzik literatürüne kazandırmış 70'lerden türk pop müzik şarkıcısı. allah rahmet eylesin.

özeleştiri

en ağırını yaptığım eleştiri türü. insanın kendisine dışarıdan bakabilme, kim olduğunu görebilme, kendini tanıma meselesi.

sabah sabah entry girmek

yaptığım hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum

pişman olup da napıcam, yaşanan yaşanmış, geri getiremem ki, ancak ders çıkarır bir daha yapmam. ama keşke yapsamaydım demem. sonuçta yaşadıklarım beni bugünlere getirmiş, bu yüzden eskileri hatırlayıp, önümüzdeki maçlara bakmanın gerekli olduğu kanaatindeyim.

metrobüs fantezisi

güzel dudaklı adamların dudaklarına yapışıp diğerlerine arkadan sürttürmek...*

ben bunu yerim dediğiniz şey

iranlı

halkı bizdekilerden farkı olmayan yöneticilerin elinde oyuncak olmuş, dar beyinlerin çoğunlukta olduğu güneydoğu ülkesi

bir kadının en güzel yeri

beli, kuyruk sokumuna doğru olan kısmı, hele gamzeliyse güzeldir.

depresyon duşu

gözyaşları duş suyuna karışına daha bir acıtan duştur.

oyuncak ayı

annem benden habersizce başkasına verene kadar yanımdan ayırmadığım kahverengi tüylü oyun arkadaşım ve sırdaşım. komik bulabilirsiniz, oyuncaktan sırdaş mı olur diye, ama onunla öyle bir bağım vardı. ona başıma gelenleri anlatırdım. o dinlerdi, sözümü kesmezdi. ayıcığım benim 30 senedir benimleydi, bir sürü taşınmada neleri bırakmış onu bırakmamıştım. çocukluğumun bir parçasıydı hep yanımda taşımak istediğim, ayrılmak çok ama çok zor olmuş, annemle deli kavga etmiştim.
  • /
  • 190

tunatuan

kimler gelmiş, hoş geldin kuzum. sosyal medyadan fırsat buldukça takip ediyorum, hala dinamiksin, dimdiksin. sosyal aksiyonların hiç azalmadan devam etsin diliyorum.

jet sosyete

senaryosunu gülse birselin yazdığı oyuncuları arasında çağlar çorumlu, cengiz bozkurt, hasibe eren, derya karadaş, sarp apak, deniz cengiz, ecem uzun ve bartu küçükçağlayan gibi isimlerin yer alacağı konuşulan yeni komedi dizisi.ocak sonunda star ekranlarında yayına başlayacakmış.

jet sosyete

ilayda, tony, gizem ve pelin karakterlerine haykırarak gülüyorum.

jet sosyete

bu akşamki bölümde baya iyi geldi. şennur teyzenin sözlerine ve gizemin saçmalamasına çok gülüyorum. sanki gülse birsel de nasıl yazabileceğini biraz daha göstermiş oldu bu bölümle. severek izliyoruz.
hiç de içim almıyor ama..
ben öyle demiyom oğlum
araya gideceğine canıma gitsin
çiğ silikon mu bu?

kolinin oğluyla arkadaş olmak

bazı arkadaşlarımın yaşadığı bir durumdur. yaşamayı hayal bile edemiyorum.

kolinin oğluyla arkadaş olmak

daha dramatik versiyonu için (bkz: oğlunun kolisiyle arkadaş olmak)

yaşasın hoşgörülü aileler..

ayrıca (bkz: geçen yine başımdan geçen olayda)

tunatuan

hafta içi olmayaydı iyiydi. iyi eğlenceler.

acıyor ama devam et

zevkle acının kesiştiği o eşsiz anda seçimini zevkten yana kullanan sosyal alıcı repliği. iyi bilir ki; acısa da öldürmez.

acıyor ama devam et

doyumsuz dar kıçlı ayıların mottosu.

kanırtmaya başladıysa da devam edilir.

kıro erkeklerin ortak özellikleri

fikri olmamak ama zikri olmak, elde tespih, ağızdan çer çöp kürdan sigara vb bir nesne düşürmemek, dilden erkeklik adamlık delikanlılık ve racon derslerini eksik etmemek, ahlak bekçiliği yapmak ama ahlaksızlığın müptelası olmak, cin olmadan adam çarpmak, medeniyet seviyesinin altında kalmak, kültür ve bilgi birikimi edinmemek, hayat üniversitesinden mezun olmak, yobazlık, kaba davranışlar sergilemek, hoşgörü ve nezaketten uzak olmak, kafasını kullanamadığı için yumruklarını kullanmaktır.

Toplam entry sayısı: 3793

ilk eşcinsel deneyim

en sevdiğim hikayelerimden... bir gün kadıköy'den eminönü'ye geçmek üzere vapur beklerken, yanına oturup çaktırmadan seyrettiğim beyefendiyle bir hafta sonra halvet olmuştum. vizelerim vardı o hafta, yoksa daha erken olurdum. sene 2001 yaş 18. genelde toplu taşımalardan (otobüs, tramvay, metrobüs...) kaldırdım adamlarımı... hatta bi keresinde yanımdan yürüyüp giden bir adamla on beş dakka sonra apartman bodrumunda halvet...

biseksüel

zeki müren "ruh zenginliği" olarak tanımlamıştı bir keresinde.

yürüyen seks

yürüyüşüyle, bakışıyla, gülüşüyle, seksapeliyle, elinizi sıkışıyla, konuşmasıyla, konuşmamasıyla, selam verişiyle, kendi seksapelinin farkında olmanın getirdiği özgüveniyle, aurasıyla, varlığıyla, cinsel cazibesiyle, mesajıyla ya da hiçbir şey yapmadan insanın içinde ılık erotik rüzgarlar estiren, hayaller kurdurtan, insanı kudurtan, ben de böyle sevgili/koli istiyorum dedirten, yanınızdan geçip giderken başınızı çevirip defalarca bakma isteği yaratan, bakarken vaauuuuv olduğunuz, içinizin gittiği, eriyip bittiğiniz, ölüp gittiğiniz, alıp vitrine konulup seyredilesi ya da çerçeveletip duvara asılası erkeklere ilişkin bir arkadaşımın bulduğu tanımlama. tuna kiremitçi ve yaşar için kullanıyorum ben de bunu.

evli ayı sözlük yazarları

annemle oturduğumuz ev kendimizin, yani ev'liyiz, ama bahsedilen evlilik bu değil galba.

ayı sözlük ilişki danışmanlığı

birinden maddi bir şey beklemek için çok erken 2 3 buluşma, şahsen ben de bana daha dakka bir gol bir bana borç verir misin derse altında artniyet ararım, tedirgin olurum yani. tabi beklenen maddi büyüklüğe de bağlı, geldi ya da ben gittim güzel vakit geçirdik, bi şeyler de olucak gibi, ama gidicekken yanında yol parası yok mesela, ya da benim yok, o tip durumlarda sıkıntı olmaz. ama büyük meblağlar, 100 liralar filan olmaz ilişkinin ilk zamanlarında.

eşcinsel olmanın kötü yanları

1) sürekli bir yalan dünyasında yaşamak zorundasınızdır, gizliyseniz hele aileye, iş arkadaşlarına, normal arkadaşlara (tabi gey dostu olmadığını bildiklerinize) yalan söylersiniz
2) homofobik bir toplumda yaşamanın getirisi, aşağılanır, hakarete uğrar, dövülür, tecavüze uğrar hatta öldürülürsünüz, ve o homofobik toplumun homofobik polislerince insan yerine konmazsınız, hatta onlar da size aynı muameleyi yapar
3) çoğu zaman iç dünyanızla ilgili karmaşaları kendi başınıza çözmeniz gerekir, dışarı anlatamazsınız, diğer geylerin de kendi dertleri olur onlar da bi yere kadar dinler
4) aileniz ve toplum tarafından ağır ithamlarla cezalandırılırsınız
5) size herkese g.tveren potansiyel muamelesi yapılabilir, gece s.ken adam gündüz size bir paçavraymışsınız gibi davranabilir, veya sarhoş muhabbetlerine meze yapar.
6) başınıza bir şey geldiğinizde, tecavüze uğradığınızda polise gidemezsiniz, zira polisin aklında sizin bu halinizle zaten davetiye çıkarmış olduğuna dair bir önyargısı vardır


offf bu kadar yazdım içim şişti, gerisini siz tamamlayın.

ilk eşcinsel ilişkiden sonra yapılanlar

eve gidip duş almak, sonra gerizekalıya bağlamak, "aneeeymm hasta oldum ben aids oldum" diye kendini kahretmek, adama mesajlar atmak, "bir daha sikilmek için yalvarsam da gebersem de bana yazma, mesaj atsam da cevaplama" gibi saçma sapan mesajlar atmak, sonra adam gerçekten mesaj atmadığında neden mesaj atmıyorsun diye evine gitmek ve bir daha kendini siktirmek. sonra alışıyorsun tabi.

aysel gürel

seni özlüyorum deli kadın, bütün bu dünyanın kiri pası içinde ekranlardan yansıyan ve bize her şeye rağmen umut var dedirten temiz sevincini, neşeni ve kaleminden akan yüreğini özlüyorum, senin en ince espri yaparken bile gözlerindeki derin bakışı, en ciddi konuda bile muzip yorumlarını, kısaca seni özlüyorum deli kadın. bir resmine bakarken bile binlerce kare geçiyor gözümden, seni hiç tanımadım, tanıma imkanı bulamadım, ancak ben seni hep sevdim, senin bu dünyaya kattığın güzelliği sevdim, tüm dünyanın akılları bir araya gelse senin tek bir yorumla herkesi susturabilme becerini sevdim.

ama neyi sevmedim biliyo musun? daha seninle tanışmadan çekip gitmeni, daha şarkılar şiirler tamamlanmamışken çekip gitmeni, tabiri caizse daha karpuz kesecekken zengin kalkışı yapar gibi 80 +/- 60 yaşın baharında çekip gitmeni... yarım kaldı şarkılar, şiirler, daha çok şarkı var yazacak... daha fazla söz söyleyemem, söz söylemede senin eline su dökemem, senin sözünün üstüne söz söyleyemem, sadece diyebilirim ki, ulaşıyosa bu yazılar bir yerden sana, bir el salla oralardan bana. deli kızım uyan, bir tek sensin duyan!!! bu dünyada bize bir bakış borcun kaldı, acelen ne, bekle aysel!

artik yok!! diyemiyorum; iyi ki vardi! diyorum...

sikmek kelimesi iyi mi yoksa kötü anlamlı mı

bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım yakışıklı mı diye.

müslümanlığı güzel bir din sanmak

müslümanlık ve islam özünde -aslında her dinde olduğu gibi- kardeşlik, hoşgörü, barış gibi güzel mesajlar içeren bir din. insanoğlunun elinde oyuncağa çevrildiği için sürekli kötü ve berbat bir din izlenimi yaratılan ancak insanların amellerinden dolayı bütün bir dinin alaşağı edilmesini doğru bulmuyorum, sonuçta ortada ortak ve güzel bir mesaj var ve sorun bu mesajı insanların kendilerine yonta yonta saçma sapan ve müslümanlıkla bağdaşmayan uygulamalara giderek yanlış bir müslümanlık izlenimi oluşturmasıdır. kulaktan dolma bilgilere pabuç bırakmamak için herkesin bir kere okuması gerektiğini düşünüyorum.

seri eksi oy veren ezik

gerizekalıdır, komplekslidir, derdi varsa yüzleşmek yerine bu şekilde derdini anlatabileceğini sanandır, siktir olup gitsindir, sözlükten uzaklaşma nedenidir. böyle şeyler yapmamalıdır!!! hadi bunu da eksile gerzek dingil!

göt deliği

sermayem, erkekleri tavlama aracım, erkeğimin fişini takacağı priz...

ayı sözlük yazar nicklerinin okunuşu

sanırım bazı yabancı nickli yazarların adlarını okumakta güçlük çeken yabancı dili iyi olmayan yazarcanlar için açılmış başlık. yoksa adı atıyorum karpuzsever olan bir yazarın nicki başka nasıl okunabilir ki?

evlilik eşitliği

heterosu bile gereksiz gelirken, eşcinselinin gerenksiz olduğunu düşündüğüm eylem, birlikte yaşa, ne var yani, çocuk yapmayacaksın ki?

ayı sözlük yazarlarının yaşları

4 ay sonra otuz, olgun seven aktifleri özele beklerim.
devark.cloud tarafından geliştirildi.